Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co je v potitulkových scénách Doctora Strange?


ikona
KarelR
benedict cumberbatchdoctor strangemarvel
A co přesně znamenají? 

!!! ČLÁNEK SAMOZŘEJMĚ OBSAHUJE SPOILERY !!!

Nejnovější marvelovka se (stejně jako řada předchozích) chlubí hned dvěma potitulkovými scénami. Comicsové studio v nich láká na dva budoucí filmy, které se neobejdou bez Doctora Strange, a pokud jste náhodou utekli z kina předčasně, nejspíš toho teď začnete litovat.

Proč? Hlavně proto, že je první potitulková scéna z trojky Thora (režíroval jí sám Taika Waititi) a dorazí v ní sám bůh hromu. Nedávné fotky z natáčení prozradily, že se Thor s Lokim za rok vydají na Zem (budou tu hledat ztraceného Odina) a navštíví přitom Doctora Strange. Všichni se tedy začali těšit na Cumberbatchovo cameo, vlastně nikoho ale nenapadlo, že se setkání Thora se Strangem dočkáme už letos.

 

Thor se v dané scéně zastaví v Sanctum Sanctorum (Strangeova nová newyorská základna) a žádá o pomoc s nalezením Odina. Strange mu přičaruje kouzelné "samo-doplňující se" pivo a hned zkraje naznačí, že není zrovna nadšený z toho, že se po Zemi potlouká Loki. Co na to Thor? Jako správný stratég slíbí, že on i jeho adoptivní bratr zmizí, jakmile najdou krále Asgardu. Na což Strange (mimochodem poprvé s béžovými rukavicemi, které zakrývají jeho zjizvené ruce) reaguje stylem "tak na co čekáme, razíme do ulic!"

Z celého setkání je dost jasné, že se Strange ve trojce Thora zdrží alespoň pár minut. Jeho fanoušci tak nemusejí na Cumberbatchův návrat čekat až do třetích Avengers, kteří se kupodivu neřeší ve druhé potitulkové scéně - Marvel místo toho vnadí přímo na Doctora Strange 2, v němž se určitě vrátí o něco "záporáčtější" baron Mordo s tváří Chiwetela Ejiofora.

 

Co přesně jsme (možná) propásli? Mordo se ve finální potitulkové scéně vydává za Jonathanem Pangbornem, kouzelníkem s tváří Benjamina Bratta, jenž Strange navedl do Kamar-Taj a používá magii jen k tomu, aby mohl sám chodit. Celá Mordova dějová linka byla o tom, že se snaží chránit Zemi bez porušování pravidel, které tolik vyčítá Prastaré a Strangeovi. Není tedy divu, že se v samotném finále vydá "na vlastní cestu" a očividně dojde k prozření, že je na světě příliš kouzelníků. Právě tahle slova padnou při jeho návštěvě Pangborna. A to záhy po tom, co mu Modro vezme "sobecky" využívanou moc a vrátí ho do stádia těžké paralýzy.

Baron Mordo, Strangeův nejslavnější comicsový protivník, se tak za pár let stane i jeho filmovým nepřítelem. A je docela fajn vědět, že jeho motivace (i přes padoušsky vyhrocené metody) relativně dává smysl. Hmmm... že by se nám tu pomalu rýsoval nový Magneto?

---

Vytáhni v hospodě: Mimo Strange byl pro Avengers 3 potvrzen i návrat Wonga.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace