Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů reportéra Janka Rubeše


ikona
Mr. Hlad
7 filmů
Jaké filmy má rád režisér, scenárista a lovec zlodějských taxikářů ze Stream.cz?  

Janek Rubeš se narodil na Vánoce roku 1987. Vystudoval Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku a později Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně. Začínal jako polovina dvojice Noisebrothers a v současné době je jednou z hlavních tváří a tahounů internetové televize Stream.cz, kde můžete vidět i jeho pořady jako Praha vs. prachy, Město podvodů nebo Peklo na talíři. Před kamerou se objevil v seriálu Žrouti a má na kontě i scénáře k Vaříme s mírou.

Nejvíc se však proslavil jako neústupný lovec nepoctivých taxikářů a člověk, který se pokouší udělat z Prahy město, kde naivní turisty neoberou při cestě z letiště a při snaze vyměnit si peníze. Dělal ale i veselejší věci. Natočil klip k songu Ostrava Rudy z Ostravy a Martiny Pártlové. A tady jsou jeho nejoblíbenější filmy. 

 

1. Jízda (ČR 1994, r. Jan Svěrák)
Pro mě určitě nejzásadnější a nejlepší český film. Myslím, že mě inspiroval k nejedné cestě, ale také k tomu, že když jsem měl svůj první favorit, vždycky jsem mu chtěl uříznout střechu.

2. Návrat do budoucnosti (USA 1985, r. Robert Zemeckis)
Na této trilogii jsem vyrostl a určitě jsem filmy viděl nejvíckrát. Vozidlo DeLorean je snem, který si jednou splním...

3. Bezesné noci (ČR 2004, r. Radim Špaček, David Čálek)
Dokument Radima Špačka o “revoluci” v České televizi mě dodnes fascinuje svou jemností v hysterické situaci kolem Kavčích hor. To že jej zmiňuji, je určitě dáno tím, že můj otec tehdy v televizi pracoval a já měl díky tomuto období zkažené vánoce. 

 

4. Lid vs Larry Flynt (USA 1996, r. Miloš Forman)
Když jsem chodil do 5. třídy měl jsem zabalenou učebnici angličtiny do plakátu s nahatým Woody Harrelsonem “ukřižovaným” na dámském rozkroku. "You believe God created man? God created woman? Then surely the same God created her vagina. And who are you to defy God? Just shoot her! Jesus Christ.”

5. Jesus Christ Superstar (USA 1973, r. Norman Jewison)
Díky tomuto filmu umím anglicky. Moje maminka jej překládala do češtiny a já jako malej špunt seděl, koukal a učil se texty “why should I die…”

6. 500 dní se Summer (USA 2009, r. Marc Webb)
Mám slabost pro dva filmy, jejichž název začíná “50”. Ten druhý je 50x a stále poprvé. V obou je skvěla hudba.

7. Hanebný Pancharti (USA/Německo 2009, r. Quentin Tarantino)
Koncert. Úvodní scéna ve francouzském domě, kde se schovává Shoshanna, a probíhá asi 15 minutový dialog,  je moje nejoblíbenější filmová scéna.

Tak co na to říkáte? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace