Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Doctor Strange


ikona
Mr. Hlad
doctor strangemarvelprvní dojmy
Jak obstál comicsový nováček s tváří Benedicta Cumberbatche? 

Měli jsme tu miliardáře v brnění, supervojáky, bohy i zloděje, co se umí zmenšit. Teď je tu Stephen Strange, arogantní neurochirurg, který po těžké autonehodě zjistí, že náš svět je jen jeden z mnoha. A že je jeho osudem stát se mágem, jenž ho bude ochraňovat. Jo, Doctor Strange je tady a Marvel to tentokrát zkouší s tajemnem, mysteriózní atmosférou a magií. Jak mu to jde? 

 
 

Jak to vidí Mr. Hlad
Přiznám se, že jsem tomuhle filmu moc nevěřil. Mystika a podobné záležitosti mě dost míjí, Cumberbatch se mi začíná okoukávat a další origin mě bůhví jak nelákal, ale Doctor Strange překvapil. Velmi příjemně. Cumberbatch do role dokonale zapadl, a i když prakticky nesleze z plátna, je super jak v poloze arogantního doktora, tak i zlomeného člověka a nakonec i superhrdiny. A i díky němu ani tolik nevadí klasicky upozaděný záporák a tentokrát i parťák, Mikkelsen a Ejiofor by si zasloužili víc prostoru. Hlavní hvězdou tu je ale bez nejmenších pochyb Scott Derrickson, který dokázal z filmu udělat audiovizuální orgie (OK, Giacchinova hudba mu dost pomáhá) a každou akční scénu pojmout jinak než tu předchozí. Jen ke konci už to bylo možná trošku moc. Doctor Strange je zase krok trošku jiným směrem a do míst, kam ostatní marvelovky ani nenakoukly. A zase to funguje a pokud má Stephen Strange nahradit Tonyho Starka v roli vůdčí osobnosti celého MCU, nemám o budoucnost téhle značky strach. Ta postava i její představitel na to bez nejmenších pochyb mají. 

  

Jak to vidí xxmartinxx:
Těch 15 minut, které se pouštěly před pár dny, mě velmi navnadily, ale fakt je, že v nich bylo doslova vše, co je na Strangeovi zajímavé, a ještě tomu hodně pomohl rychlejší střih. Celý film je velmi mdlý a je vidět, že se tvůrci perou s nepříjemným nadbytkem nutné expozice. Co je ale největší problém, postava Strange mě nezačala lidsky zajímat, je to jen protivný chlápek, který umí nějak podezřele rychle podezřele moc věcí a jeho vtípky vyznívají většinou do prázdna. Mads Mikkelsen zůstal zcela nevyužit a všudypřítomné podkuřování Číně už člověku taky leze krkem. Nebudu urážet Marvel uznáním, že je to pořád lepší než cokoliv od DC, to je asi jasné, ale nevím... Už mě to neba.

 
 

Jak to vidí KarelR:
Je to naplnění tradiční šablony a celá "výcviková" část je podle očekávání z rychlíku, ale jinak je Doctor Strange blockbusterová trefa v každém ohledu. O tom, že dorazila vizuálně nejvypiplanější marvelovka, se asi dočtete všude, stejně jako o skvělém obsazení, docela zvládnutém humoru a náramně pasující hudbě. Trumfem Doctora Strange je ale kupodivu akce, která nepřestává být řádně epická ani nápaditá a v trailerech z ní vážně byly jen střípky. Marvel si tedy oproti minulým filmům podržel trumfy až do sálu a snad se mu to vyplatí. Strange je totiž dalším poctivým originem, který se může z fleku zařadit do žánrových učebnic.

 

Jak to vidí Rimsy:
Od Strange jsem čekal hlubší a zapeklitější zábavu než od většiny ostatních marvelovek a nakonec jsem celkem překvapen, že jsem ji opravdu dostal. Tedy, určitě alespoň co se týče hloubky, jelikož duchovních a mystických myšlenek má Strange docela dost a dokonce nejsou ani tak prvoplánové, jak by se člověk obával. Samotný příběh se odvíjí přesně podle očekávání, ale vlastně to nevadí, protože jeho podání je nadmíru zábavné a suverénní. Inceptionovské bitky společně s halucinogenními tripy vytvářejí skvělý vizuál a ani hudba nezklame. Doktor Strange je výbornou multiplexovou zábavou, ze které si vnímavější diváci možná i něco odnesou. Natěšenost na dvojku!

Recenzi čekejte velmi brzy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (42)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace