Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních říjnových filmů


ikona
KarelR
téma
Čeští filmaři vrací úder. Co by se jim mohlo povést? 

Abych byl upřímný, letošní říjen nevypadá extra našlapaně. Ty nejočekávanější pecky dorazí až v příštích měsících (Příchozí v listopadu, Spojenci v prosinci, La La Land v lednu...), i tak ale nebyl problém vybrat 10 výrazných neznačkových premiér. Pojďme si je proběhnout!

 

6. října

Dívka ve vlaku

Nástupkyně Zmizelé nesbírá zrovna nadšené reakce, Rimsy si ale stojí za tím, že se jedná o "poctivý thriller, který dlouho a vytrvale vodí diváka za nos a neservíruje mu jednoduchá řešení". Jako urgentní doporučení návštěvy kina to nezní, na druhou stranu ale buďme rádi, že z toho nevylezla knižní katastrofa o rozměrech Inferna.

 

Instalatér z Tuchlovic

České komedie mívají hodně proměnlivou kvalitu a většinou už z traileru uhodnete, jestli se blíží pohroma nebo ne. U Instalatéra z Tuchlovic upoutávky zas tak nebolely a Hlad tvrdí, že se jedná o "film, v němž se celou dobu nic zásadního neděje, ale ve své obyčejnosti a jednoduchosti je velmi sympatický", takže... to vlastně dopadlo dobře?

 

Kubo a kouzelný meč

Kubo je v českých kinech pouze v dabingu, což je docela zklamání, Imf ale poslal recenzi ze zámoří. Co se v ní dočtete? "Kubo díky skvělým dialogům nesklouzává ke klišé a během akčnějších pasáží se vizuálem distancuje od mainstreamových animáků. A navíc vám předvede, že lidská fantazie je silnější než meč - bez ohledu na ten český název." Ve finále tedy velký palec nahoru a asi nejlepší film od Laiky?

 

13. října

Bezva ženská na krku

V říjnu jsou do kin hned tři celkem nadějné české komedie - tohle je ta druhá. Bezva ženská na krku má premiéru dnes večer, takže zatím máme jen pár (pozitivních!) novinářských ohlasů, trailer je ale sympatický až běda a producent Žen v pokušení rozhodně budí důvěru. Snad se dočkáme příjemného překvapení, další peklo na úrovni Sezn@mky by totiž zatraceně bolelo.

 

Zilionáři

Trailer Zilionářů se rychle proslavil tím, že si v něm Zach Galifianakis ustřelí pozadí. Asi vás tedy nepřekvapí, že američtí kritici film sejmuli a brzy se ukáže, jestli je tahle komedie tak blbá, až bude lidi bavit, anebo... je prostě jenom tak blbá. To druhé je samozřejmě mnohem pravděpodobnější, minimálně Sudeikis by si tuhle koninu ale mohl užít.

 

20. října

Devátý život Louise Draxe

Jamie Dornan ještě neopustil česká kina s Anthropoidem a už je zpátky jako psycholog, který řeší tajuplné koma devítiletého pacienta. Možná jste si všimli, že nás Devátý život Louise Draxe zaujal natolik, že jsme dodnes nesepsali profil traileru. Amerika ale hlásí veleprůměrný thriller, kterým Alexandre Aja svoji kariéru nikam neposunul, omluvu tedy rozhodně nečekejte.

 

Ostravak Ostravski

A do třetice všeho českého. Ostravak Ostravski chystá vyloženě lokální komediální útok, a i když trailer není žádné terno, alespoň je o pár úrovní nad tradičním českým utrpením. Teď už jen nezabít cílovou rovinku a třeba dostaneme něco, u čeho se ve Slezku potrhají smíchy, zatímco budou Pražáci jen nevěřícně kroutit hlavou.

 

Toni Erdmann

Kdybyste se na Toniho Erdmanna zeptali lidí, kteří byli ve Varech, řekli by vám, že ho okamžitě musíte vidět. Podle Rimsyho je to "překvapivě jedinečná komedie s neuchopitelným humorem a skvělým obsazením, která v Cannes prošuměla, ve Varech nadchla, a já ji mohu s čistým svědomím doporučit. Německo na svém komediálním vrcholu." Ostatní by asi jen přikyvovali, takže bacha, tohle je prý jeden z nejlepších filmů roku.

 

27. října

American Honey

Shia pokračuje ve svojí nezávislé dráze a tentokrát mu to... docela vyšlo? Někdo sice American Honey odsuzuje jako totálně prázdnou břečkoidní nudu, jiní ale hlásí povedené drama, které přesně vystihuje prázdné životy hlavních hrdinů. Čert aby se v tom vyznal, rozporuplné reakce jsou ale lepší než hromadné mávnutí rukou, no ne?

 

Hitchcock/Truffaut

Celovečerní reklama na legendární knihu Rozhovory Hitchcock - Truffaut se podle všeho relativně povedla. Genialitu literárního předchůdce bohužel nedohnala ani za pomoci Scorseseho, Finchera nebo Linklatera, kteří se ve filmu objeví, v první řadě ale upozorňuje na zmíněný opus magnum, takže si svou existenci v klidu obhájí.

 

Co jste si vybrali z říjnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v listopadu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace