Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hollywood chce další herní pecku


ikona
Mr. Hlad
firewatchresident evilwarcraft
Filmové adaptace se dočká nezávislý herní nářez, který by mohl na plátně na rozdíl od konkurence i skvěle fungovat 

Warcraft máme za sebou, Assassin´s Creed dorazí na konci roku a chvilku po něm se uzavře (alespoň na chvíli) sága Resident Evil. V Hollywoodu to sice s adaptacemi počítačových her moc neumí, ale rozhodě se nedá nikomu upřít snaha to s nimi dál a dál zkoušet. Ale není to sranda. Zdrojový materiál buď neposkytuje mnoho možností a filmaři tak musí vymýšlet vlastní věci, jako v případě připravovaného Minecraftu nebo Tetris, případně je příběh natolik komplikovaný, že je potřeba nekompromisně sekat a krájet, aby se vešel do dvouhodinového filmu. Studio Good Universe teď však hodlá zfilmovat hru, které by to na plátně mohlo slušet. A ten film by mohl být i dobrý. 

 

Good Universe totiž plánuje adaptaci pecky od studia Campo Santo Firewatch. Graficky hodně osobitá a zajímavá záležitost se odehrává uprostřed lesů Wyomingu, kam odjel čerstvý vdovec, aby přišel na jiné myšlenky. Jeho úkolem je sedět ve vysoké věži a hlídat, jestli někde nevypukl požár. Je tu sám, spojení se světem mu poskytuje akorát vysílačka, a má čas přemýšlet. Postupně se ale začne ukazovat, že možná úplně sám není... Firewatch je hodně solidní napínák, na jehož adaptaci by si budoucí režisér nemusel vylámat zuby a s trochou štěstí by z toho mohla vylézt psychologičtější variace na Blair Witch (koukněte se sami) nebo něco podobného. Hlavně by však film mohl ukázat, že existují i příběhové hry, které se do Hollywoodu hodí mnohem víc než to, co obvykle vídáme. A co se obvykle moc nepovede.

--- 

Vytáhni v hospodě: Studio Good Universe s napínáky moc zkušeností nemá, stojí za komediemi Apokalypsa v Hollywoodu nebo Sousedi. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace