Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Captain Marvel loví režisérky


ikona
Mr. Hlad
avengerscaptain marvelmarvel
Kdo by mohl natočit novou marvelovku? První ženská superhrdinská sólovka nejspíš dostane dámu i za kameru.  

Na sólo film s Captain Marvel, jednou z nejsilnějších hrdinek Marvel Universe, si počkáme až do roku 2019, objevit by se však měla už v roce 2018 v Avengers: Infinity War. Na Brie Larson jsme celkem zvědaví. Čerstvá držitelka Oscara zatím není extra hvězda, ale ve svých šestadvaceti na to ani snad neměla čas, i když role v 21 Jump Street nebo v Scott Pilgrim proti zbytku světa se taky počítají. Ale příští rok ji čeká Kong: Ostrov lebek, a tak se o ní asi bude vědět.  U Captain Marvel však bude vedle Brie Larson záležet i na tom, kdo se postaví za kameru. A máme tu tři adeptky. 

 

Studio evidentně chce, aby točila žena a jak se řeší prakticky v každé diskusi, která se tohohle tématu týká, moc zajímavých režisérek akčních filmů není. A bohužel ani tentokrát nedošlo na jméno Kathryn Bigelow. Nejznámější z trojice filmařek, o nichž se mluví, je Niki Caro. Specialistka na solidní dramata má za sebou Pána velryb, Její případ a naposledy film s Kevinem Costnerem McFarland: Útěk před chudobou. Zkušená režisérka, ale těžko říct, jestli je vhodná pro akční blockbuster za sto padesát mega. Další jména mně ale neřekla vůbec nic. 

 

Vedle Caro se prý na seznamu objevily i Lesli Linka Glatter a Lorene Scafaria. Ta první natočila v devadesátých letech průměrně hodnocené filmy Navždy spolu s Christinou Ricci a Zakázaná touha s Kennethem Branaghem, ale v poslední době pracuje v televizi, podílela se na seriálech Pozůstalí, Ve jménu vlasti, Ray Donovan nebo Newsroom. Prostě na tom lepším. Scafaria zase napsala scénář k příjemné romanci Rande na jednu noc, režírovala propadák se Stevem Carellem a Keirou Knightley Hledám přítele pro konec světa a vloni se podepsala pod solidně hodnocené drama se Susan Sarandon a Rose Byrne The Meddler. Těžko vybrat, kterou z těch tří dam bychom rádi viděli za kamerou, nakonec to může být totiž někdo úplně jiný. Času na přípravu je dost a dá se čekat, že Marvel výběr nepodcení. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace