Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Buchty a klobásy


ikona
Mr. Hlad
první dojmy
Jak se nám líbila nová eRková animovaná komedie Setha Rogena?  

Seth Rogen už pár animáků na svém kontě má, ale Buchty a klobásy slibovaly přeci jen trošku jinou zábavu než konkurence. Výlet do světa potravin, které s hrůzou zjišťují, že lidé je krájí, žerou, trhají, vaří a drtí, měla být eRková zábava pro dospělé diváky, jimž nevadí trošku drsnější humor. Zámořské publikum i kritici byli nadšeni. A jak je to u nás? 

 

Jak to vidí Rimsy:
Očekávání byla naplněna. Buchty i klobásy pobíhají po supermarketu, řeší hluboké religiózní metafory a občas se podívají i na denní světlo. A u toho všeho hlavně baví. Rogenův tým dokázal z absurdního nápadu vydojit téměř maximum a povedené popkulturní odkazy se sypou z rozličných potravin bez přestání hodinu a půl. Zároveň se autoři nepřekvapivě nebáli tnout i do politiky, problémů Blízkého východu a náboženství a spousta diváků bude bezpochyby brblat, že takové vtipy jsou už přes čáru. Já jsem ale moc rád, že tu vedle South Parku máme i další produkt, který je vulgární, zlý a přitom i chytrý. Až uvidíte Pana Žvýkačku či souložící lilek, pochopíte, že tohle jsme v kinech prostě potřebovali. 

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Ať už si o Sethu Rogenovi myslíte cokoliv, hrozně na něm oceňuji, že se dokáže obklopit stejně naladěnými lidmi a čas od času vypustí do světa něco, na co obyčejně studia nemají koule. Třeba film o atentátu na Kim Čong Una nebo právě Buchty a klobásy. Na první pohled je to přesně to, co čekáte. Levný ale pořád slušně vypadající animák plný sprostých a vulgárních vtipů, z nichž některé by možná neprošly ani autorům South Parku. Závěrečná pětiminutovka je velký test diváckého vkusu. Zároveň je to však celé překvapivě inteligentní, pracuje to s tématy, která jsou na podobnou podívanou na první pohled možná až příliš ambiciózní a dohromady to perfektně šlape. Buchty a klobásy mají devadesát minut a s ničím se tu nikdo moc nemaže, takže tempo je celkem vražedné, kadence vtipů víc než uspokojivá a najdete tu i dost nápadů na to, aby vás nikdy nenapadlo považovat tuhle animovanou šílenost za obyčejnou samoúčelnou vulgaritu. Jo, vulgární to je, ale zároveň i inteligentní, překvapující a hlavně strašně zábavné.

Recenzi čekejte velmi brzy

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace