Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší filmy Roberta Redforda, které jste neviděli


ikona
KarelR
robert redfordtop 10top 5top10
Oslavte s Redfordem jeho 80. narozeniny. 

Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid, Vzpomínky na Afriku, Tři dny kondora, Všichni prezidentovi muži... prostě pecka vedle pecky. Tak nějak vypadá kariéra Roberta Redforda, herecké legendy, která dnes slaví 80. narozeniny. Bylo by docela snadné sestavil topku jeho nejlepších filmů (proto jsem to právě udělal). Protože ale věřím, že máte tyhle klasiky dávno nakoukané, dáme si na Redfordovu počest 5 zapadlejších, ale skoro stejně dobrých výstavních kousků.

 

Jeremiah Johnson (1972) (V.I.M.)

Zálesácké filmy už se dnes moc netočí (akorát když Leo potřebuje Oscara), v sedmdesátých letech ale byly výlety do přírody celkem populární. Který se povedl nejvíc? Za mě rozhodně Jeremiah Johnson, což je melancholická výprava do míst, kde narazíte jen na utíkající večeři a pár indiánů. Redford si v tomhle filmu zahrál horala, který touží po klidném životě bez lidí. Brzy ale zjistí, že za ním měl vyrazit úplně jinam...

 

Brubaker (1980) (V.I.M.)

Čím míň toho o Brubakerovi víte, tím lépe. Kdekdo si vystačí s informací, že jde o druhý nejlepší film Stuarta Rosenberga (Frajer Luke je holt Frajer Luke), ostatním ještě prozradím, že tu Redford hraje čerstvého vězně, který má v rukávu pár hodně zajímavých es. Takže brilatnní vězeňské drama? Přesně tak. Brubaker je jasná žánrová špička!

 

Přirozený talent (1984)

Když se řekne ultimátní baseballový film, nejspíš se vám vybaví Costnerovo Hřiště snů nebo Pittův Moneyball. Nic proti tomu, pánové si to vydřeli, místo na bedně si ale zaslouží i Přirozený talent. Příběh pálkařského génia Roye Hobbse, který musí kvůli zranění čekat na svoji šanci 16 let, u nás totálně zapadl. Je tedy nejvyšší čas, aby ho objevilo co nejvíc lidí, protože v něm Redford září jako kdekoliv jinde. A na finále jen tak nezapomenete!

 

Slídilové (1992)

Imf a Hlad už Slídily doporučovali všude, kde to jen šlo, takže jen opáčko. Phil Alden Robinson natočil nesmírně sympatický a zábavný heist, v němž se parádní herecká sešlost (Redford, Aykroyd, Poitier, Strathairn, Phoenix) snaží převézt nejlepší počítačové zabezpečení na světě. Slídilové jsou vlastně nenáročná a těžce neambiciózní oddechovka. Kdykoliv je ale člověk chytí v televizi, prostě nepřepne a musí je dokoukat je do konce.

 

Truth (2015)

Loňské drama Jamese Vanderbilta (scenárista Zodiaca) k nám bůhvíproč neprorazilo. Přitom se jedná o brilantní zachycení skutečných událostí a jeden z nejlepších novinářských filmů vůbec. V roce, kdy si došel pro sošku Spotlight, je jeho ignorace o to podivnější. Takže si vyhrocenou kauzu s Mary Mapes a Danem Ratherem dejte nyní, i když tu Redford jen přihrává vyloženě oscarové Cate Blanchett.

 

Bonusové tipy pro fajnšmekry: Zakázaný majetek, Štvanice, Bosé nohy v parku, Sjezdař, Příliš vzdálený most

Co máte s Redfordem rádi vy? Dejte vědět v diskuzi a klidně vynechte ty nejprovařenější kousky!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace