Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Star Trek: Do neznáma


ikona
Mr. Hlad
první dojmystar trek
Jak se nám líbilo třetí dobrodružství posádky Enterprise, které mělo tentokrát za kamerou režiséra Justina Lina? 

Recenzi jste dostali nedávno od Imfa, ale my chceme ke třetímu Star Treku říct taky svoje. J.J. Abrams utekl ke Hvězdným válkám a za kamerou ho vystřídal Justin Lin, jenž udělal ze série Rychle a zběsile akční fenomén, a James Kirk se se svou posádkou měl porvat s Idrisem Elbou. Simon Pegg dostal za úkol propašovat do scénáře trochu humoru, Lin měl přitlačit na akci a nadšené reakce zahraničních kritiků i našeho Imfa celkem jasně naznačily, že oba odvedli dobrou práci. Co si o novém Star Treku myslí zbytek redakce? 

 

Jak to vidí KarelR
Problémy s nesrozumitelnými zápletkami a tragickými záporáky pokračují. Tohle léto je asi vyloženě prokleté, ale většinu času jsem nepobíral co, proč a jak, i když jsem se vážně snažil. V tomhle směru tedy nový Star Trek selhává (a rozhodně jde o nejslabší díl s novým obsazením), zároveň jsme ale dostali zábavnou akční jízdu se dvěma velkými trumfy. Tím prvním je tolik propírané zničení Enterprise, které je mrazivé, skvěle vygradované a vůbec ve všech směrech parádní. Takhle si představuju popcornovou lahůdku, u níž člověk sbírá čelist na podlaze, škoda že zbytek akčních scén krapet zaostává. No a co trumf číslo dvě? Tím je bez debat posádka, která si vás znovu obmotá kolem prstu a vyváží nejeden dějový laps nebo nuznější scénu. Hlavně Pine je už potřetí famózní a od začátku do konce táhne celý film. Ve finále tu tedy máme svižný a docela fajnový blockbuster, u něhož prostě vypněte mozek při každé zastávce u padoucha. 

 

Jak to vidí Mr. Hlad
Za mě asi nejhorší díl série. Ale kdyby každý nejhorší díl série vypadal takhle, budu chodit do kina obden. Třetí Star Trek bohužel operuje s ne moc zajímavým příběhem, který nikam moc neposouvá postavy, jejich vztahy nedostanou příliš prostoru (i když herecky jsou všichni ve svých rolích parádně usazení) a reálně se tam vlastně nic moc neděje. Prostě taková historka o partě z Enterprise, která která „zase“ narazila na magora, co chce „zase“ zničit všechno hezké ve vesmíru. Prostřední část, kdy se víc mluví než střílí a bojuje, je tak malinko nuda, ovšem začátek a konec to bez problémů vynahradí. To, že akci Justin Lin umí, jsme věděli všichni, ale úvod, v němž to Enterprise ošklivě schytá, je neskutečně strhující scéna, která zvlášť v IMAXu totálně vynikne. Stejně jako explozivní finále, u něhož jsem se jako fanoušek Beastie Boys usmíval jak idiot. Škoda trochu odfláklého záporáka a bolavých logických děr, ale to všechno tak nějak k letnímu blockbusteru patří. Takže pokud chcete velký, hlasitý, svižný, efektní a zábavný film, je nový Star Trek ideální. 

 

Jak to vidí xxmartinxx
No proč ne. Když generický blockbuster připomínající spíš epizodu seriálu než svébytný film a spoléhající na hlášky a atrakce, tak asi nějak takhle. Bylo by hezké, kdyby byla akce přehlednější a charaktery (žánrově) propracovanější, ale nebudu hnidopich. Po upachtěné Abramsově dvojce, která je v mé mysli den ode dne horší, je tohle svěží dobrodružství rozhodně lepší varianta toho, jak bezmyšlenkovitě plácat páté přes deváté. A co do děje jsem rád, že se prequely konečně oprostily od přetaženého Spock/Kirk vztahu, který mě už dost nudil. Prostě nulová snaha o "víc", zato ale dost dobré "málo".

Recenzi si můžete přečíst tady

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace