Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mel Gibson a další oscarovka?


ikona
Mr. Hlad
mel gibson
Mel Gibson to zkouší s dalším projektem, který má oscarové ambice. A možná mu s ním pomůže další herecké eso.  

Mel Gibson si díky alkoholu a prořízlé držce trochu pokazil kariéru, ale naštěstí pro něj už ve fázi, kdy měl vyděláno, doma na poličce mu stál Oscar a klidně mohl hodit všechno za hlavu. Ale on se stejně pokouší do Hollywoodu vrátit. Trojka Expendables bohužel neuspěla, akční komedie Moje letní prázdniny byla sice fajn, ale v kinech taky moc vyrvál neudělala, a podobně to asi dopadne i s thrillerem Ve jménu krve. Letos se ale Gibson vrátí i jako režisér s válečným Hacksaw Ridge a zdá se, že mu došlo, že když nemůže získat ztracenou slávu akčními rolemi a hollywoodskou komercí, možná by stálo za to zkusit to přes umění. 

 

Objeví se totiž v hlavní roli dramatu The Professor and the Madman, která má tak divnou zápletku, že jsem tomu osobně zprvu moc nevěřil. Gibson si tu zahraje profesora Jamese Murraye, který v polovině devatenáctého století začal Oxfordský slovník angličtiny. Jo, je to film o vzniku slovníku. Zní to divně, ale údajně šlo o největší vědecký projekt té doby. A Murray na to nebyl sám, pomáhal mu doktor W. C. Minor, který přispěl více než deseti tisíci slovy a přitom byl zavřený v blázinci a měl cejch zločince. Nabídku na tuhle roli momentálně zvažuje Sean Penn. Gibson měl původně v plánu i režírovat, nakonec se ale za kameru postaví Farhad Safinia, který napsal Apocalypto. Uvidíme, jestli tahle role Gibsona vystřelí zpátky, ale s trochou štěstí by z toho nějaké ceny být mohly. A s cenami se o odpuštění žádá mnohem snadněji. 

---

Vytáhni v hospodě: Gibson se projekt pokouší dostat do výroby už od roku 1998, kdy poprvé četl stejnojmennou knihu Simona Winchestera. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace