Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Saw opět láme rekordy


ikona
imf
james wansaw 3sequel
 

Tentokrát pro změnu v rychlosti s jakou tvůrci hodlají vyexpedovat třetí díl série do kin. U nás se teprve chystá na DVDčko dvojka a v Torontu už se začíná znovu točit, přičemž tempo bude vražedné - Saw 3 se do kin dostane už na letošní Halloween. Lions Gate Films svěřili režii autorovi dvojky - Darrenu Bousmanovi, takže by všechno mohlo hezky odsýpat, model se zřejmě příliš měnit nebude, tzn. znovu se potkáme s partičkou lidí uvězněnou v domě, jenž ovládá Jigsaw. Bousman však svým přispěním ke scénáři dvojky potvrdil, že pro dobré nápady nechodí daleko (obzvlášť design některých pastiček byl vypečený) a tak se určitě můžeme těšit na několik překvapení. Obsazeni zatím byli Tobin Bell (Jigsaw) a Shawnee Smith (Amanda), tj. veteráni, kteří mají za sebou oba předchozí díly. Další postavy jsou ještě zahaleny spekulacemi, stejně jako samotná zápletka. Dá se předpokládat, že ji autoři budou držet pod pokličkou co nejdéle.

Jeden z duchovních otců Saw, režisér a scenárista James Wan, má teď plné práce s adaptací novely Death Sentence z pera Briana Garfielda. Děj je až trestuhodně primitivní - americká rodinka se omylem ocitne přímo uprostřed potyčky několika gangů a následky jsou mimořádně krvavé. Přežije pouze otec, který však nemá příliš důvěry v rychlost justice a rohzodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Pro každého ze zúčastněných gangsterů vymyslí individuální rozsudek smrti a způsob popravy... však oni ještě uvidí, co takový "průměrný americký taťka" zvládne.

Pokud vám to nějak nezdravě připomíná klasické thrillery ze série Přání smrti (Touha zabít) s Charlesem Bronsonem, pak vězte, že Bronson autorsky stojí i za nimi. Což není úplně na škodu, protože důchodců se Smith&Wesson už po stříbrném plátně moc neběhá. Wan se navíc eRka nebojí, takže se můžeme těšit na vynalézavé fatality. Jestli se na něco takového dá vůbec těšit, aniž by to znělo nějak amorálně. Ale k čertu s moralitou, vy víte, že to chcete a studia to vědí taky. Zbývá obsadit do hlavní role nějakého vyhaslého akčňáka a zas jednou bude v lokálním multiplexu veselo. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace