Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #360 o Star Wars a Bournovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je Rey z Hvězdných válek? Byl Superman na Comic-conu? Kdo je největší hollywoodská drsňačka? A jak se připravit na Jasona Bournea?  

Poloprázdninový výplach

Casting týdne
Sehnat mladého Hana Sola asi nebyla sranda. Castingu se zúčastnilo několik tisíc herců, objevily se známé tváře jako Taron Edgerton i absolutní nováčci, ale nakonec uspěl Alden Ehrenreich. Jestli to byla dobrá volba, zjistíme až za dva roky, každopádně zajímavé by to mohlo být i v případě, že by si Hana zahráli Bill Hader nebo třeba Jodie Foster.

Disneyland týdne
Disneyland býval donedávna plný princezen a Mickey Mousů, ale už pár let k němu patří i Hvězdné války. A díky nim se tu dějí celkem zajímavé věci. Před pár lety jste mohli vidět, jak si roztomilý prcek vybral Temnou stranu síly a místo toho, aby porazil v souboji na světelné meče Dartha Vadera, přidal se k němu. A teď si mezi filmové hrdiny vyrazil i mrňavý Kylo Ren a taky to stojí za to. Počítám, že půjde dlouhodobě o nejoblíbenější rodinné video

 

Průšvihy týdne
Batman v. Superman: Úsvit spravedlnosti byl pro redakci a značnou část diváků celkem velké zklamání. Ne vždycky to prostě vyjde a tady se tvůrci spálili. Nedávno se objevila prodloužená verze, která se pokoušela ty největší problémy nějak řešit, ale aby z tohohle bordelu s nefungujícími postavami a emocemi udělala skutečně dobrý film, to nezvládla. V čem skutečně tkví potíže ambiciózního filmu, který nedovedl úplně naplnit očekávání? To si můžete ujasnit tady

 

Bourne týdne
Od Bournova ultimáta už uběhlo devět let, což je celkem dlouhá doba a fanoušci mohli tak trochu zapomenout, co se v původní trilogii dělo. Navíc do Jasona Bournea naskočí i diváci, kteří původní sérii třeba ani neviděli, a tak je potřeba jim trochu připomenout a  vysvětlit, co je vlastně tenhle agent zač a co prožil v minulých filmech. A kdo by byl na tohle vysvětlování vhodnější než Matt Damon

 

Delší Bourne týdne
Pokud na vás toho vysvětlování bylo moc, respektive pokud vás víc zajímá, jak v minulých dílech zabíjel Matt Damon lidi s pomocí knížek, časopisů a propisek, zkuste tohle video. O ději se tu sice moc nedozvíte, na druhou stranu Bourne je především akční thriller, takže pokud vás to kecání a pátrání po minulosti extra nezajímá a preferujete, když Matt Damon láme lidem ruce a vazy, přijdete si na své. A toho jsme si v předchozích filmech užili celkem dost a tady se navíc ke slovu dostane i Jeremy Renner. 

 

Drsňačky týdne
Krotitelé duchů nahradili Billa Murrayho a Dana Aykroyda partou komiček. V životě jsou horší věci, ale fandové si to beru hodně osobně a často lze číst až směšné názory na to, jak se Hollywood snaží být až příliš politicky korektní a tak vůbec. Hollywoodu je to jedno, Hollywood chce vydělat a někdo si zkrátka myslel, že vydělá tímhle. Takže jestli ještě někde budu číst příspěvek, ve kterém bude napsáno něco jako „ještě by tam měla být jednonohá muslimská lesbička a bude tam všechno“, přísahám, že si dřív nebo později pisatele najdu a donutím ho sežrat jeho extended edice Pána prstenů. Drsné a odvážné hrdinky se v Hollywoodu nemusí vymýšlet uměle. Je jich dost a bez problémů dovedou držet krok s největšími hrdiny Arnolda a Slye.

Teorie týdne
Na další klasické Star Wars si sice ještě pár měsíců počkáme, ale tahle sága si žije vlastním životem pořád. A teď se objevila další teorie o tom, kdo je vlastně Rey. A je to celkem divočina. Podle některých fandů by to totiž mohla být vnučka samotného císaře Palpatina. Proč? No... protože je to vlastně trochu svině, má hodně podobný styl boje a Daisy Ridley navíc měla za úkol hrát s anglickým přízvukem. A Ian McDiarmid je pochopitelně angličan. A je toho víc. Přeberte si to sami

 

Superman týdne
Henry Cavill sice není moc dobrý herec, ale vypadá jako sympaťák. Jak moc bude blbnout v Justice League, to zatím netušíme my a dost možná ani on další sólovka Supermana je taky nejspíš daleko, ale na Comic-con dorazit prostě musel. A evidentně si to celkem užil, zvlášť, když blbnul s fanoušky, kteří ho pod maskou hrdiny V jako Vendetta nepoznali a dělal si srandu z Willa Smithe. 

 

Making of týdne
Hra o trůny už má za sebou šest sezón a herci, kteří se dočkali posledních dílů, spolu už pár měsíců na place i mimo něj strávili, takže není žádné překvapení, že k sobě mají blíž než obyčejní kolegové. Zkrátka může být při plánování na dobytí Západozemí nebo při shánění armády a politikaření celkem sranda. U té šesté řady tedy evidentně byla, alespoň přeřeky to naznačují celkem jasně

 

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, jestli máte od J.J. Abramse raději jeho Star Trek, nebo Hvězdné války. V době sčítání hlasů vedly příběhy hrdinů z Enterprise a celkem o dost, takže nejspíš máme jasno. 

 

Dnes se podíváme na sequely, na něž se muselo čekat. Jason Bourne se vrátil po devíti letech a v ne úplně extra formě. To je ale pro tuhle chvíli jedno. My bychom chtěli vědět, jakému minimálně deset let starému filmu byste přáli sequel. Názvy pište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace