Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červen 2016


ikona
KarelR
blu-raydvd
Od miliardového animáku k maďarské oscarovce. 

Na přelomu února a března se urodila kupa zajímavých filmů. Některé to dotáhly na Oscary, jiné k ohromným výdělkům. Každopádně to byl optimální mix, ve kterém si každý našel to svoje, a teď se konečně dají dohnat všechny resty.

 

Brooklyn
Vyšlo: 29. června 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Od filmu, v němž Saoirse Ronan emigruje z Irska do Ameriky, jsem rozhodně nečekal něco extra. Z Brooklynu se ale vyklubala po všech stránkách skvělá romance, která by si měla užít co nejvíc televizních repríz. Možná za to může chytrý scénář Nicka Hornbyho, možná vynikající představitelka hlavní role. Nejspíš je ale "vina" na obou stranách a ty tři oscarové nominace mě vážně nijak netrápí. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Deadpool
Vyšlo: 15. června 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Pamatujete lepší propagační kampaň, než měl Deadpool? První výhrou byla zelená pro eRkovou comicsárnu, v níž zohavený žoldák krájí nepřátele katanami, druhou pak záplava virálních videí, jimž nikdy nedošel dech. Ryan Reynolds si po tragickém Lanternovi konečně našel životní roli. A jelikož pobíhal v opravdu zábavné superhrdinské komedii, která se navíc chlubila epesní romantickou linku, je z Deadpoola po zásluze velký triumf. I když to vlastně zas tak ukrutná pecka nebo žánrová revoluce... (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Rodinný film
Vyšlo: 22. června 2016
Cena: 178 Kč (DVD)

"Úspěchy z festivalů nebyly přehnané. Rodinný film představuje jeden z nejzajímavějších českých filmů za dlouhou dobu. Je to chytré a ne úplně přístupné dílo, ale pokud mu dáte šanci, bohatě se vám odmění. Takovýto tvůrčí přístup by měl vyvést tuzemské filmy z dlouhodobé krize." Věřte Rimsymu. Rimsy má vždycky pravdu! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Saulův syn
Vyšlo: 1. června 2016
Cena: 358 Kč (DVD)

Martin nad Saulovým synem jásal už loni říjnu. A jelikož je kromě Rimsyho jediný, kdo ho zatím viděl (ano, hanba nám), musí si nová oscarovka o holocaustu vystačit s jeho ortelem: "Formálně vybroušené drama klidně na maximální hodnocení, posouvající celý koncept filmů z koncentráků na úroveň, jakou musíte vidět. Problematičtěji se jeví hodnota takového filmu, která by ale neměla být záminkou Saulova syna vynechat." Takže... nevynechte ho! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Zootropolis: Město zvířat
Vyšlo: 29. června 2016
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

U Disneyho snad vydělají miliardu s čímkoliv. Kdyby vám loni někdo řekl, že ji urve originální animák s březnovou premiérou, asi byste se mu vysmáli. Disneyovci ale vystřelili do světa klip s lenochodem a následně nám dali výbornou noirovou detektivu, v níž jsou "jen tak mimochodem" roztomilá zvířátka. Kéž by se do téhle dospělé a odvážné roviny vydávalo víc studií. V hlavě nebo Zootropolis si totiž na rozdíl od armády omalovánek zaslouží každý vydělaný dolar! (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v červnu vyšlo: 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází, Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda, Bohové Egypta, Dánská dívka, Děda je lotr, Já, Olga Hepnarová, Jak přežít single, Králové hor, Les sebevrahů, Modelky s.r.o., Padesát odstínů černé, Poldův švagr, Provinění, The Boy, U moře, Zoolander No. 2

Nashle u červencového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace