Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 6: Nejlepší role Antona Yelchina


ikona
Mr. Hlad
anton yelchinstar trek
Enterprise, romantika ve stylu Woodyho Allena, bitky s roboty i temné thrillery. Anton Yelchin měl herecký rejstřík hodně široký.  

V sedmadvaceti byl v Hollywoodu už etablovanou hereckou tváří. Ne velkou hvězdou, ale člověkem, který dovedl natočit velký blockbuster plný mimozemšťanů a vraždících robotů a o pár měsíců později vypustit do kin komorní romanci o dvou lidech, kteří si povídají o lásce a o knížkách. Anton Yelchin možná nebyl velká hvězda, rozhodně k tomu ale měl dobře našlápnuto, což dokazuje i šest jeho velkých rolí, které by snad nemohly být odlišnější. 

 

Terminator: Salvation
Sci-fi od režiséra McG udělala sice sérii medvědí službu a diváky díky minimální účasti Arnolda Schwarzeneggera moc nezajímala, ale Yelchin tu byl přinejlepším fajn. Role mladého a váhajícího Kyla Reese mu sedla, zatím to nebyl ten hrdina, kterého si zahrál Michael Biehn, ale obyčejný mladý kluk, co jednoduše chce přežít ve světě, kde vás všechno kovové chce roztrhat na kusy. Dalo se mu držet palce bez problémů. 

 

Alpha Dog
Povedené drama o mladém klukovi, kterého unese drogový dealer, jenž chce od jeho bráchy vrátit prachy, bylo plné mladých a začínajících hvězd. Justin Timberelake, Olivia Wilde, Emile Hirsh, Ben Foster... Yechin se tu ale neztratil a ačkoliv Alpha Dog nastartoval hereckou kariéru a zajistil respekt i diváků především Timberlakeovi, ale Yelchin sklízel taky hromadu chvály za postavu kluka, jemuž moc nedochází, že mu půjde o krk. 

 

Charlie Bartlett
Dost možná nejsympatičtější Yelchinův hrdina se objevil právě tady. A to musel bojovat o prostor na plátně se samotným Robertem Downey Jr., i když ještě v předironmanovském období. Zahrál si tu problematického studenta, kterého vyhodí ze soukromé školy a on skončí na státní. A tady rychle zjistí, že studenti z prestižních vzdělávacích zařízení a těch obyčejných jsou vlastně stejní a řeší podobné problémy. Rodiče, sex, lásku, školu... co s tím? No co, Charlie si na hajzlu otevře psychiatrickou léčebnu a začne jim radit. Celé se to ale zkomplikuje, když se zakouká do dcery ředitele. 

 

5 to 7
Yelchin byl vždycky tak trochu mimoň. V tom dobrém sova smyslu. Zkrátka takový mladý Woody Allen, což si asi řekli i tvůrci romance 5 to 7, v níž mu dali typicky allenovskou roli. Zahrál si tu mladého spisovatele Brian, které se zamiluje do velmi sympatické dámy. Bohužel vdané. Aby nedošlo k průšvihu začnou se ti dva setkávat vždy mezi pátou a sedmou odpoledne, kdy nehrozí, že je někdo chytne. A protože díky krásné Arielle jde Brianovi práce skvěle od ruky a jeho nejnovější dílo slaví úspěch, rozhodne se o svou inspiraci bojovat. I když trošku neobvykle. 

 

Star Trek
Velké loučení s Antonem Yelchinem proběhne u třetího Star Treku. V téhle týmovce mají samozřejmě víc prostoru jiní hrdinové, kapitán Kirk a Spock, ale i navigátor Pavel Čechov dokázal vedle těch dvou urvat dost prostoru. V Abramsově Star Treku fungoval jako komický prvek a Yelchinovi tahle poloha geniálního matematika, který je nadšenější než dítě jdoucí poslední den před prázdninami do školy, neskutečně sedla, zvládal ale i intenzivnější a dramatičtější scény a i když skutečně nebyl „jeho“ film, fanoušci si ho budou nejspíš pamatovat právě díky němu. 

 

Green Room
Tenhle film jsme ještě bohužel neviděli a otázka je, kdy a jak ho uvidíme, ale podle všeho zase ukazuje Yelchinův herecký rejstřík z trošku jiného úhlu. Extrémně drsné thriller, ve kterém se punková skupina octne v obležení bandou agresivních neonoacistů, jimž šéfuje Patrick Stewart, patří prý mezi nejlepší filmy posledních měsíců a momentálně s ním režisér Jeremy Saulnier jezdí po festivalech. Bylo by fajn, kdyby si našel cestu i k nám a ukázal, že Yelchin by zvládal i temnější hereckou polohu. 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace