Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Hledá se Dory


ikona
Mr. Hlad
finding dorypixarprvní dojmy
Jak se povedl sequel dost možná nejoblíbenější pixarovky? Bude z Dory nová klasika, nebo jde o zbytečné pokračování?  

Po Autech se regulérního sequelu dočkal i animák Hledá se Nemo. Jeho pokračování Hledá se Dory se točí okolo jeho zapomnětlivé kámošky, která si vzpomněla, že měla rodiče. A že je chce po letech vypátrat, takže začíná další cesta skrz celý oceán. Má smysl se na ni těšit? 

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Tak já z toho Nema nebyl nikdy úplně na větvi. Beru ho jako dokonalou rodinnou pixarovku, která skvěle vypadá a učebnicově cpe publiku ty správné hodnoty kombinované s humorem a napětím. Dobré řemeslo. Ale mám prostě raději ty odvážnější, drzejší a vychytralejší filmy s krysami, co vaří v restauraci, nebo důchodci, kteří si na barák přidělají milion balónků a odletí do Argentiny s tlustým asijským skautem. Dory pro mě tedy nebyl extra očekávaný film, takže nemůžu mluvit o zklamání, faktem ale je, že jde o další naprosto zbytečný animák od studia, které bylo ještě před pár lety považované za absolutní špičku ve svém oboru.

Nejsou to slabá Auta 2, ale je to až příliš podobné jedničce, jen s méně zajímavými vedlejšími postavičkami a v hlavní roli s ukecanou hrdinkou, která je spíš otravná než zábavná. Vypadá to skvěle, vtipy fungují tak, jak mají, a na těch správných místech to je dojemné. Ale to je všechno. Hledá se Dory jakoby jela na neutrál a spoléhala na to, že lidi stejně přijdou, protože mají rádi Nema a chtějí nejspíš vidět to samé, jen s modrou rybkou místo oranžové. Já bych ale chtěl víc. Od téhle bandy jsem zvyklý na trošku vyšší úroveň a ambice. 

 

Jak to vidí Rimsy:
S masivním odstupem více než dekády přichází pokračování Hledá se Nemo, které osobně považuju za jednu z nejlepších pixarovek. Animák pro celou rodinu s vyváženým množstvím humoru, morálního poselství, scén hodných k zapamatování a v hezky barevném hávu. Dory se na tenký led nepouští a snaží se všechny tyhle ingredience namíchat znovu, a bohužel úplně stejně.

Sama Dory je jako postava ovšem docela otravná a ve své zapomnětlivosti neskutečně repetitivní. Srdceryvné flashbacky do jejího dětství navíc dost zpomalují plynutí děje. Klady jsou nová postava chobotničáka Hanka a pár vydařených frků, ale na jedničku tohle pokračování bohužel nemá. 

Recenzi čekejte už velmi brzy 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace