Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Květen 2016


ikona
KarelR
blu-raydvd
Konečně filmová nálož pro dospěláky! 

V květnu se na domácích nosičích objevila nadílka z prosince a ledna, takže vás asi nepřekvapí, že jde o vítaně dospělé filmy. Na pohádky se na přelomu roku prostě moc nehrálo (byla vlastně jen ta z předaleké galaxie), takže tu máme hrst vyladěných bijáků, jimiž si možná spravíte chuť po kanonádě zbytečných digisequelů.

 

Creed
Vyšlo: 11. května 2016
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray)

Sly na Oscara sice nedosáhl, ale radoval se ze Zlatého glóbu a především z povedeného filmu, ve kterém předává štafetu Michaelu B. Jordanovi. Creed má v podstatě jediný zásadní problém - když je v něm Rocky, je to taková paráda, že jakmile zmizí, toužíte hlavně po jeho návratu. Jordanovi se prostě nepovedlo plně vystoupit ze stínu legendy, i tak se ale vůbec nemá za co stydět! (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Mezi náhrobními kameny
Vyšlo: 25. května 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Ano, tohle bylo výjimečně dlouhé čekání. Mezi náhrobními kameny jsme se s Neesonem procházeli už v říjnu 2014, pak se ale nad filmem zavřela voda a blůčko vychází až nyní po roce a půl. Co ho zdrželo? Kdo ví. Hlavně že tahle syrová detektivka konečně dorazila, telefonující detektiv/alkoholik si totiž zaslouží co nejvíc divácké pozornosti. Ne, žánrový milník nečekejte. Ani poctivý a dobře obsazený noir ze staré školy ale není málo! (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Milenci těch druhých
Vyšlo: 25. května 2016
Cena: 178 Kč (DVD)

Milenci těch druhých od premiéry pořád nechytli ten správný švunk a je to celkem škoda. Jedná se totiž o živou vodu mezi polomrtvými romcomy, v níž sympatické ústřední duo zkouší drzejší a sprostější verzi Když Harry potkal Sally. Osmdesátková klasika je samozřejmě o dost jinde. Pořád jsme ale dostali nadprůměrnou romantiku, která ještě překvapí hodně náhodných kolemjdoucích. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Room
Vyšlo: 11. května 2016
Cena: 268 Kč (DVD)

Jeden pokoj, dva herecké objevy (alespoň pro většinu lidí) a spousta dusného napětí, které často graduje nečekaným směrem. Ano, Room trochu stojí na tom, že si o něm nic nezjistíte, rozhodně ale funguje i se spoilery. Jedná se totiž o drsné a do jisté míry nevypočitatelné drama, za které si Brie Larson právem došla pro Oscara. Že jsou ty nejsilnější momenty možná až příliš brzy? Souhlas. Jinak to ale o moc lépe vymyslet nešlo... (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Osm hrozných
Vyšlo: 11. května 2016
Cena: 268,- (DVD), 498,- (DVD v Mediabooku), 448,- (Blu-ray), 538,- (Blu-ray v Mediabooku)

Jedna z nejlepších tarantinovek! Že si to nemyslí všichni? A že se tu vlastně jen 3 hodiny mluví? To vem čert, hlavně že to má ohromný styl, brilantní výbuchy násilí a plejádu vynikajících postav, které Quentin Tarantino vhání do jednoho libozvučného dialogu za druhým. V době blockbusterových seriálů je tenhle nekompromisní western obrovským pohlazením na duši. Tak si ho za žádnou cenu nenechte proklouznout mezi prsty! (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Sázka na nejistotu
Vyšlo: 11. května 2016
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray)

Spotlightu jsem Oscara docela přál, ale ještě raději bych ho viděl v rukou Adama McKaye. Jeho Sázka na jistotu je totiž odvážnou sondou do rozjezdu finanční krize, která náramně funguje i přesto, že nerozumíte alespoň polovině dialogů. Carell, Gosling, Bale nebo Pitt ale film táhnou kupředu i tak a vždycky pochopíte, co se zhruba řeší. Ve finále tudíž poberete všechno důležité a budete jen nadšeně přemítat nad tím, jak mohla takhle tragická komedie vůbec vzniknout. Kéž by se Hollywood podobně odvážným směrem vydával častěji! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v květnu vyšlo: Bod zlomu, Byla to divoká noc, Joy, Ledová sezóna, Macbeth, Mr. Holmes, REVENANT Zmrtvýchvstání, Ruku na to, Tajemství jejich očí

Nashle u červnového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace