Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šprti se vracejí!


ikona
imf
fan boysremakerevenge of the nerds
 

Internetem otřásá robotí hlava, Routhův nos a Craigovo tupé, ale je na čase nakopnout káru a přesunout se o kus dál. Proto vás teď zasvětíme do záležitosti, která pamětníkům zvedne tep a mladým zelenáčům naopak vypěstuje v hlavě spoustu otazníků. Šprti se totiž vracejí.

Co že to? Filmoví fanoušci se dají snadno rozdělit na generace - někdo vyrůstal na Top Gunu, jiný na Ohnivé eskadře a ti nejmladší zase adorují S.W.A.T. (mno... asi ne, ale zní to dobře ;). Ta cifra, kterou lze odvodit z údajů ve vaší občance zkrátka dost důležitým způsobem formuje váš vkus. Bůh žehnej pilným studentům, kteří se po nocích doučují na Robot Monster, Cyborg Copovi nebo Dvojitém zásahu. Jednou se jim to bude hodit, až přijde celuloidové zúčtování. Ale je jich málo a proto si většina čtenářů nebude pamatovat kultovní 80s komedii Revenge of the Nerds.

"Nevěděla jsem, že vy šprti jste tak dobří v sexu.", "To víš, normální kluci myslí pořád jenom na fotbal, my myslíme pořád jenom na "to"."

Zápletka byla jednoduchá - na střední škole existují tři rasy - fotbalisti, šprti a hezký baby. Jo... a pak ještě Bugr... člověk, který vlastní několik nadnárodních diplomů v krkání a na opuštěný ostrov by si sebou vzal kufr plný kondomů. Proč? Neptejte se.

Existují celkem tři díly, přičemž první dva jsou vážně fajn a dokázaly nabídnout i obstojné muzikálové výstupy. Tedy alespoň tak je to zpečetěno v mé mysli, kdybych to viděl dneska, možná už bych mluvil jinak. A nejde tu o to, že byste se nebavili, pokud vám spolužáci na střední nestrkali hlavu do záchodové mísy. Šprti jsou prostě neředěná 80. leta - pěkný holky, eRkový humor a geniální soundtrack. Možná mám jenom pro tyhle filmy slabost, ale jestli si je někdo pamatuje, ať mě *PROSÍM* podpoří v komentářích.

A proč o tom vlastně mluvíme... to jsem se ale zakecal. Jediný a na našem webu dost citovaný důvod: Remake. Foxové totiž zakládají nový label nazvaný "Fox Atomic", který se bude věnovat teenagerským komediím. Proto si odchytli Kyle Newmana, jenž zrovna natáčí Fanboys, hodně originální komedii o výpravě partičky fanoušků Star Wars, kteří míří se svým smrtelně nemocným kamarádem na Skywalker Ranch, aby ukecali George Lucase a ten jim pustil Epizodu I. :)

Kyle Newman je zelenáč a i když soudě podle jeho nezávislé tvorby asi talentovaný zelenáč, vůbec mu jeho úlohu nezávidím. Zremakovat Šprty totiž dost dobře nejde. Nejde o vychytaný herecký tým, který se tehdy povedlo sestavit (někteří se možná objeví v malých cameo štěcích), ale o celkový přístup k téhle "problematice". V 80. letech se do eRkového hodnocení vešla spousta "fuckování", nějaká ta nahota i hodně politicky a sexuální nekorektního humoru. I kdyby nová verze byla eRko (o čemž VELMI pochybuji), nikdy si nebude moct dovolit tolik, co její předloha před dvaceti lety.

Připadá vám, že přesto zním nadšeně? Ale jistě... k čertu s remakem, konečně jsem vás mohl osvítit a vypsat se ze sympatií k původní trilogii. Takže zapojte mozkové závity, svoje zaprášené kontakty ve videopůjčovně a zkuste si Pomstu Šprtů sehnat. Nespokojeným zákazníkům ale peníze nevracíme. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace