Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Přidává se do Suicide Squad víc humoru?


ikona
KarelR
dcsuicide squad
A může za to Batman vs. Superman? 

Asi vám neuniklo, že řada lidí nadává na Batman vs. Superman i proto, že ve filmu není moc humoru. Hlavně zámořští kritici občas uhýbali k "uf, ať už je tu další pohodová marvelovka", což je v jádru strašně nesmyslný přístup. Velké comicsové filmy s klidem unesou dramatickou odnož. A zrovna DC na ní má spoustu ideálního materiálu.

Právě proto vás možná nepotěší zprávy o současných přetáčkách Suicide Squad. Hned zkraje je potřeba říct jednu věc: Přetáčky nejsou u blockbusterů nic neobvyklého. Třeba Marvel je plánuje dopředu u všech svých filmů, po prvních zkušebkách se tak mohou dohánět díry a tunit postavy. Sem tam se ale samozřejmě film překopává k nepoznání. Příklady z poslední doby? Hodně se řešily přetáčky Světové války Z (ty dopadly dobře) nebo Fantastické čtyřky (s těmi už to bylo výrazně horší). V každém případě se ale jedná o celkem normální část filmařského procesu.

 

Jak to tedy vypadá u Suicide Squad? Z jedné strany se hrnou zprávy o dlouho plánovaném ladění a dotáčení scén s Adewalem Akinnuoye-Agbajem, který hraje Killer Croca a kvůli předchozím závazkům propásl kus hlavního natáčení. Na druhé straně pak jsou zvěsti o tom, že se Warneři zalekli přijetí Batman vs. Superman a narychlo do vážnějšího pojetí Suicide Squad přidávají humor. Extrémní drby dokonce mluví o tom, že byly skoro všechny vtipy v traileru a film je od něj diametrálně odlišný. A jelikož měl trailer takový úspěch, studio teď utrácí desítky milionů dolarů, aby film překopalo do stejného tónu.

Ano, celé to zní ohromně přitažené za vlasy. Není těžké uvěřit tomu, že humorné momenty na zkušebkách fungovaly tak dobře, že se jich pár přidává (viz parádní trailer). Ayer si ale jen těžko nechá překopat film tak, aby z comicsového Tuctu špinavců najednou byli další Strážci Galaxie. Bylo by fajn, kdyby se v Suicide Squad sešel ideální mix napětí a drzého hláškování? To bez pochyby. Přeběhnout s touhle látkou k odlehčené oddechovce ale zní jako dost špatný nápad.

 

Doufejme tedy, že se Suicide Squad jen letmo ladí a dostaneme slíbený drsný akční nářez. Právě tenhle film by totiž měl ukázat DC v plné síle a byla by velká škoda, kdyby Aver o tuhle šanci přišel jen proto, že části publika nesedí Snyderův superhrdinský crossover. Vážné se prostě automaticky nerovná nudné. Kolikrát se to ještě musí zopakovat?

---

Vytáhni v hospodě: Ayerovým dalším filmem bude temná fantasy detektivka Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem. O film se zajímalo několik studií, nakonec ji ale produkuje Netflix, který na ni Ayerovi dal luxusních 90 milionů dolarů. Děkujeme!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace