Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Divergence padá k zemi, srazila ji Zootopie


ikona
Cival
tržby
Bůh a animovaná zvířátka ale vydělávají... 

...že se u Divergence nespokojili s trilogií. Možná by ve studiu Lionsgate měli klidnější spaní. Na druhou stranu Twilight sága už dávno skončila, Hunger Games se taky rozloučily a v obou případech se z kasovního hlediska náramně vyplatilo dělit poslední kapitolu vedví. U Divergence to ale tak průzračně jasné a pozitivní nebude, protože třetí díl téhle série, pojmenovaný Allegiant neboli v češtině Aliance, komerčně zklamal, když odstartoval s pouhými 29 miliony v amerických kinech.

 

Je to hodně slušný sešup, který potvrzuje, že tahle young-adult sága nemá tak úplně ksicht a že je oproti jiným velkým frančízám studia Lionsgate poněkud nevýrazná. Aliance je v porovnání s prvním a druhým dílem skoro na polovičních čísel, což je nebývalý fail. Z takového otvíráku se nepodaří rozhodně zopakovat stopadesáti-, resp. stotřicetimilionové výnosy z Ameriky, mnohem pravděpodobnější jsou tržby kolem sedmdesátky. A to je u ambiciózní velkoprodukce, která si dovolila vytáhnout rozpočet už na 110 milionů dolarů, hodně na pováženou. 

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE DIVERGENCE

Ve zbytku světa takhle razantní pokles pravděpodobně nehrozí, i tak se ale tvůrci během kutění čtyřky, která se bude jmenovat Ascendent, úplně komfortně cítit nebudou...

 

Na druhou stranu tu prostě existuje spravedlnost. Zatímco Aliance to celkem tvrdě schytala nejen od kritiků, recenzenty i diváky velebená Zootopia dál vévodí žebříčku a doluje desítky milionů, tak aby se na ni až do příštího oscarového ceremoniálu nezapomnělo. Hravá Disneyovka přisypala dalších 38 milionů a vytáhla se už na dvoustovku z Ameriky. Rozhodně to ale není poslední milník, třístovka padne jakbysmet.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ANIMÁKY V KINECH

Když při tom zohledníte průběžných 389 milionů ze zbytku světa, můžete si být sakra jistí, že tady Disney zase jednou oslaví miliardu a přichystá nejeden sequel. Frajeři, přiznejme si to.

 

Hitem z úplně jiného soudku je náboženská verbovačka Miracles from Heaven. Bohabojná rodinná selanka je ušitá na míru zejména dámám, protože hlavní roli ztvárnila věčně vyjukaná Jennifer Garner, natočila ho neznámá režisérka Patricia Riggan a spoustu diváků určitě přihrála Oprah Winfrey. Výsledkem je možná podprůměrná ubulenost, ale taky levný film, jenž utržil o prvním víkendu patnáct milionů... a vydělává na pár nových Mercedesů do garáží, jelikož snímek za třináct mega utrží padesátku jen v amerických kinech. Kšeftovat s emíčkem, kterým tenhle snímek o zázraku, jenž vyléčil jednu mladou holku ze smrtelné choroby, nepochybně je, se holt náramně vyplácí.

Brambory loupe pokračování Monstra 10 Cloverfield Lane, které nízkých patnáct mega z rozpočtu bohatě trumfne už ze zámořských kin. Odtud už další promakaný abramsovský kasaštyk vytěžil hezkých 45 melounů, takže může být zase jednou veselo.

Náramnou trvalkou je pořád Deadpool, jenž ztratil oproti minulému týdnu jen čtvrtinu zisků a dalšími osmi miliony se vytáhl už na 340 mega z Ameriky. Celosvětově je to skoro třičtvrtě miliardy, což je prostě kolosální palba.

Pomaleji, než bych čekal, vyklízí pozice i Butlerův Pád Londýna. Třetinový propad na necelých sedm milionů pomohl vytáhnout průběžné americké výnosy tohohle přepáleného akčňáku na padesátku. S ohledem na rozpočet, jenž byl jen o deset mega vyšší, by mohly výdělky ze světa a dalších distribučních platforem Gerarda Butlera klidně dovést i ke třetímu dílu...

Do desítky se vešla ještě matná válečná konverzačka pro dámy Whiskey Tango Foxtrot, černošský propadák The Perfect Match, naprosto kolabující komediální šílenost Grimsby a už skoro půlmiliardový Revenant

 Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se Moje tlustá řecká svatba 2 nechá rozemlít Batmanem a Supermanem. Peníze jsou jisté, tak hlavně ať to není srágora.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace