Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmové klasiky v českých kinech


ikona
KarelR
kinopannonia entertainment
Dali byste si Indyho, Čelisti nebo Blade Runnera na velkém plátně? Není problém! 

Minulý rok jsem zašel do kina na Cameronovy Vetřelce a Návraty do budoucnosti a nikoho asi nepřekvapí, že to v obou případech bylo super. Letos už mám na kontě Sedm statečných, které k nám dopravil Projekt 100, a s radostí jsem zjistil, že tím návraty klasik na velké plátno jen začaly. Po kovbojích letos dostaneme ještě Felliniho 8 1/2, Mlčení jehňátek, Starce na chmelu a Cestu do fantazie. O level výš ale rok 2016 žene až distribučka Pannonia Entertainment.

Ta se hodně soustředí na přenosy divadelních představení nebo koncertů a loni se postarala právě o výroční Návraty do budoucnosti. No a letos nás bude každý měsíc zásobovat jednou filmovou klasikou, kterou čeká putování po celé republice. Jistě, slovo klasika obvykle znamená nějakou černobílou oscarovku. Tady je ale řeč o něčem krapet jiném.

 

Pannonia se letos rozjíždí Halloweenem, který dnes ve 20.30 nabízí pražské Bio Oko (kompletní seznam projekcí najdete tady), v březnu se pak bude pokračovat Kmotrem, kterého jste ale možná chytili před pár lety ve Světozoru. Proč tedy takový "hype"? Protože v dubnu přijdou Dobyvatelé ztracené archy, v květnu první Rocky a v červnu Čelisti. A to už bez debat budou filmové svátky.

Co nás čeká v červenci a v srpnu zatím není jisté, stejně tak se ještě nedořešila prosincová tečka. V září nicméně dostaneme Blade Runnera, v říjnu Osvícení a v listopadu se můžete jít dovzdělat na Mechanický pomeranč. Ano, další Ford v nejlepších letech a dvojitá dávka Kubricka. Letošní podzim tak rozhodně nebude jen o novinkách.

 

Co Pannonia chystá dál? Ve hře jsou prý pokračování Kmotra, hodně se budou řešit kultovní horory (Noc oživlých mrtvol, Pátek třináctého, Věc...) a na stole leží i Taxikář, což by mohlo znamenat šanci i na jiné milníky od Scorseseho. Snad časem dojde i na čistokrevnou akci. Třeba Smrtonosná past nebo Skála by si plátno rozhodně zasloužily, to ale krapet předbíhám...

Vyrazíte do kina na některý ze zmíněných filmů? A na co byste rádi zašli v příštích letech? Představivosti se meze nekladnou, tak dejte vědět v diskuzi!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (30)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace