Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

DiCaprio a Ice Cube zesměšnili Baye


ikona
Cival
ice cubekevin hartmichael baytržby
Jak dopadl válečný Bayův válečný flák proti oscarovkám a miliardovým Star Wars?  

Zapomeňte na Willa Smithe. Největšími černošskými hvězdami posledních let jsou Ice Cube a jeho mladší, menší a užvaněnější souputník Kevin Hart. Do čeho se tyhle dvě velké tlamy pustí, to má úspěch... takže když se spojí dohromady a navážou na kasovní hit Ride Along, který před dvěma lety urval v pohodičce 134 milionů jen z Ameriky, logicky z toho musí být další pecka.

TRŽBY FILMŮ ICE CUBEA

A taky že jo. Sequel nazvaný stroze Ride Along 2, jenž se má z jakýchsi podivných důvodů dostat i do českých kin pod názvem Poldův švagr, sice sklidil otřesné recenze a zaostal na výnosech za prvním dílem, hezkých 34 milionů ale bez námahy přisypal. Loajální publikum by mělo tuhle bláznivou komedii tlačit ke stovce, takže tuhle dvojku dost pravděpodobně ještě pohromadě uvidíme. I když možná v jiném projektu. Pro studio Universal, které loni zlámalo všechny myslitelné rekordy, jde každopádně o úspěšné zahájení nového kalendářního roku.

TRŽBY FILMŮ KEVINA HARTA

 

Povolený doping v podobě dvanácti oscarových nominací a vyválčení tří nejdůležitějších Zlatých glóbů (ano, podceňoval jsem je) o víkendu hodně píchlo Leonardu DiCapriovi. Jeho chrapotem poháněný survival Revenant ztratil oproti veleúspěšné premiéře jen čtvrtinu tržeb a dalších bezmála třicet milionů jej vykoplo už na 87 mega ze zámoří. Mohutné investice Foxů do tohohle projektu najednou dávají jasný smysl...

TRŽBY FILMŮ LEONARDA DiCAPRIA

Revenant je totiž nejen jejich hlavním oscarovým želízkem, ale stane se i velmi výnosným podnikem, nestydatému stopětatřicetimilionovému rozpočtu navzdory. Celosvětově už má totiž Iñárrituova drasťárna na kontě 151 melounů, přičemž výnosy v Americe ještě zdvojnásobí, o dalších kontinentech nemluvě. Foxové to riskli a trefili se. A Leo nejspíš s nimi. Bude to na gratulaci ve formě zlatého plešouna? Uvidíme v únoru...

Tržby filmů Alejandra Gonzáleze Iñárritu

 

Narazil ale Michael Bay. Posměvačné výroky ve stylu, že zjevně umí natočit špatný film i bez robotů, bohužel jen podtrhují nezájem o jeho testosteronovou válečnou epopej 13 Hours. Hrdinské akční drama nenavázalo na triumfální přijetí Amerického snipera ani na výdělky Na život a na smrt. Holt tu scházel ten Mark Wahlberg, John Krasinski evidentně nikoho nezajímá...

TRŽBY FILMŮ MICHAELA BAYE

Bayův srdeční military projekt i proto nezaujal a vytáhl z peněženek nevýrazných 16 milionů dolarů. Práce a volnosti bude mít nejdravější klipař devadesátek pořád požehnaně, protože už za rok a půl se má rozloučit s Transformery svým pátým šrotofestem, jeho boční projekty mu ale jaksi nevychází. Jsme hodně zvědaví, jak bude flák s šíleným názvem 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází v kinech bavit za nějaké dva týdny nás.

 

Před Baye se ještě vešly Hvězdné války. Star Wars mánie sice doznívá, na přisypání dalších 25 milionů a milé třetí místo to ale stačí. Americký mezisoučet už přesáhl 856 milionů, a když k tomu připočtete miliardu ze zbytku světa, dostanete šílené číslo. Avatar je ale furt jiná liga, na ten Abramsovi a spol. nepomohla ani rozjetá Čína (a třeba tenhle videoklip, za který by se nemusel stydět ani Justin Bieber), takže to holt zkusíme jindy. Tak jako v případě nepotopitelného Titanicu se toho asi bude muset ujmout sám Jim Cameron...

FILMY S NEJVYŠŠÍMI SVĚTOVÝMI VÝDĚLKY

Bláznivá komedie Daddy´s Home si připočetla devět milionů a je na úctyhodných 129 melounech, pročež musel nový animák Ledová sezóna aka Norm of the North se šesti miliony startovat až na potupném šestém fleku. Ale dobře mu tak! Jde evidentně o srágoru roku, která posbírala krásných 0% pozitivních recenzí! Strůjce téhle zhovadilosti musí držet nad vodou vědomí, že ve zbytku světa, třeba i v našem krásném Česku, diváci moc na kvalitu nehledí a během nákupů v obchoďácích uklidí ratolesti do kina na jakoukoliv animovanou řachandu, která podle plakátu vypadá neškodně... a nějakej ten peníz se k Ledové sezóně holt přikutálí. Uff.

  

Les sebevrahů si na sedmičce dle předpokladů připsal nejvyšší propady, jelikož o horory - zvlášť ty nekvalitní - zkrátka rychle klesá zájem. Aktuálních 21 milionů ovšem není pro levnou produkci k zahození.

Z oscarovek se po nominacích slušně vyhoupla vynikající Sázka na nejistotu aka The Big Short, která si připsala tentokrát pět milionů a už kalkuluje s hezkou padesátkou. Brooklyn, Spotlight i Room sice přidávaly na počtu kin i na výkonu, ovšem stačilo to prozatím (?) jen na druhou desítku.  

Tu první uzavírá veleúspěšná komedie o ženách a pro ženy Sisters a Tarantinova westernová - ehm, přiznejme si to - rychlokvaška Osm hrozných, která vyklidila přední pozice v rekordním tempu. Quentin ztrácí mojo.

TRŽBY FILMŮ QUENTINA TARANTINA

Kompletní žebříček tržeb zde

Za týden se přivalí sci-fi Pátá vlna, horor The Boy a brajgl budou dělat Zac Efron s dědou De Nirem v crazy-komedii Dirty Grandpa. Bude z toho hitovka o velikosti Sousedů?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace