Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

12 nejočekávanějších filmů roku 2016


ikona
Mr. Hlad
moviezonetéma
Comicsové pecky, šílení hrdinové, Hvězdné války i vysněné projekty velkých režisérů. Rok 2016 bude v kinech stát za to. 

Rok 2015 nám přinesl hromadu filmových pecek a nářezů. Do kin teď míří Oscarovky, které za mořem měly premiéru už v loňském roce, ale už za pár týdnů se do kin přiženou blockbustery a filmy, které jsou barevné, hlasité, agresivní a důchodci si kvůli nim myslí, že je dnešní generace filmových diváků ztracená a svět čeká apokalypsa. Prostě filmy, které máme rádi. A na tuhle dvanáctku se momentálně těšíme nejvíc.

 

1. Rogue One: A Star Wars Story
Myslíte si, že po premiéře Síla se probouzí budete mít klid? Ani náhodou, na nové Star Wars jsme čekali tak dlouho, že nás jeden díl neuspokojí a evidentně podle návštěvnosti nejsme sami. Rogue One nebude regulérní osmička, podíváme se těsně před čtvrtou epizodu a zjistíme, jak se k rebelům vůbec dostaly plány Hvězdy smrti a kdo kvůli tomu musel riskovat krk. Herecké obsazení je sice bez hvězd, ale to u Star Wars nevadí a Felicity Jones by měla bez problémů utáhnout hlavní roli. Navíc ji budou krýt záda charismatičtí borci jako Mads Mikkelsen nebo Ben Mendlesohn a asijský bouchač Donnie Yen. Režii má na starost tvůrce nové Godzilly Gareth Edwards a aby toho nebylo málo, měl by dorazit i Darth Vader. Jo, tohle bude dobrý.

 

2. Sebevražedný oddíl
Comicsové filmy jsou obvykle ten největší mainstream a může na ně bez problémů vyrazit celá rodina. Je v nich dost akce, ale nejsou brutální. Humor bývá srozumitelný, nějaká ta pozitivní message se najde vždycky a minimálně Marvel si kvalitu obvykle hlídá tak, že extrémní zklamání nehrozí. Sebevražedný oddíl ovšem půjde dost jinou cestou, tahle comicsovka bude plná záporáků, kteří se vydají na misi, na jejímž konci je čeká buď svoboda, nebo smrt. A vzhledem k tomu, že se děj bude točit kolem snipera Deadshota, Jokerovy holky Harley Quinn, gigantického Killer Croca nebo likvidátora Ricka Flagga, asi nás family-friendly zábava moc nečeká. Navíc dorazí i nový Joker a to byl vždycky dokonalý magor. Tahle comicsovka y mohla být zlá a a jiná než konkurence a vzhledem k tomu, že ji točí režisér Patroly David Ayer a hrají v ní Will Smith, Margot Robbie nebo Jared Leto, jsme hodně zvědaví, co z toho vyleze.

 

3. Captain America: Občanská válka
Dvojka Captaina Americy je nejlepší marvelovka. Je drsnější, vážnější a chytřejší než ty předchozí a její tvůrci, bratři Anthony a Joe Russo, dokázali divákům naservírovat překvapivě dospělejší akční thriller, který kdyby byl bez maskovaných hrdinů, bez problémů by obstál i v očích konzervativních milovníků konspiračních thrillerů ze sedmdesátých let. A u trojky se vítězný tým nemění. Russoové se vrací a tentokrát je čeká dost možná nejzajímavější marvelovská filmová zápletka, po krku si totiž půjdou bývalí parťáci a kolegové z Avengers. Dojde totiž k registraci, superhrdinové by měli být pod dohledem vlády, Bucky, který se vzpamatoval ze svého záporáckého blbnutí, je cílem všech policejních složek na světě, a spousta hrdinů bude muset udělat věci, které je budou hodně bolet. A všechno povede k jedné věci – ke střetu Captaina Americy a jeho kámošů s týmem Tonyho Starka. Ti první netouží skončit na vládním obojku, ti druzí chápou, že je potřeba udělat kompromisy. A všem je jasné, že tenhle problém nevyřeší u kafe. Pokud se povede scénář, je možné, že nás čeká nejlepší Marvelovka. A na 99% dojde i na pár zvratů, které změní MCU navždycky.


 

4. Silence
Vlk z Wall Street ukázal, že Martin Scorsese zvládá co do tempa a dravosti držet krok s filmaři o dvě generace mladšími, v Silence ale nejspíš trošku zpomalí, což ovšem nemusí být vůbec naškodu. Děj se má odehrávat v Japonsku v době, kde se do něj podívali první Evropané a mezi nimi i Jezuité. Dva z nich sem přichází nejen šířit víru ze západu, ale i najít svého starého učitele. Japonsko sedmnáctého století ovšem není zrovna bezpečné místo a pro Evropany to platí zvlášť, na jejich boha tu není nikdo zvědavý a oba hrdinové najednou zjistí, že jim půjde o krk na každém kroku. Adam Driver, Andrew Garfield a Liam Neeson jsou dost lákavá herecká jména, nejdůležitější je však Scorsese. Pro něho je Silence srdcovým projektem a chystá ho už pěkných pár let, takže se dá očekávat, že si při jeho realizaci dá pořádně záležet.

 

5. Den nezávislosti: Nový útok
Čekat na sequel dvacet let není moc obvyklé, ale v případě Dnu nezávislosti by se to mohlo vyplatit. Z jedničky se stala sci-fi klasika, která navíc nestačila zdaleka zestárnout tak, jak by si člověk myslel a do pokračování se narvala hromada peněz a, což je důležitější, vrací se ti, kdo mohou za úspěch předchozího filmu. Řeč je pochopitelně o režisérovi Rolandu Emmerichovi, ale i o hercích, dorazí Jeff Goldblum, Bill Pullman i třeba Brent Spiner a ti všichni budou předávat pochodeň nové generaci mladých, ne úplně okoukaných, ale snad šikovných herců. A o co půjde? Nic originálního snad nikdo ani nečeká, takže dostaneme další kolo invaze, mimozemšťanů bude víc, přiletí v lepších lodích, ale lidstvo bude připravenější a díky vyrabované mimozemské technologii snad i silnější. Každopádně to bude velké.


 

6. Správní chlapi
Shane Black je jeden z těch lidí, jejichž jméno běžní filmoví diváci neznají, i když jeho filmy milují. Scenárista Posledního skauta a Smrtonosných zbraní se přesunul k režii a díky miliardovému úspěchu třetího Iron Mana má v Hollywoodu otevřené dveře k dalším projektům. A evidentně má pořád slabost pro detektivy, kteří umí stejně dobře hláškovat, jako mlátit lidi, a tak teď do kin přivede rovnou dva. Russell Crowe si zahraje vymahače dluhů Healeyho a Ryan Gosling ne moc úspěšného a schopného soukromého detektiva Marche. Ti dva se nemají rádi, ale jen společně dokážou najít nezvěstnou dívku, zjistit, kdo zabil bývalou pornohvězdu a zastavit mafii, která se hodlá v sedmdesátých letech usídlit v Los Angeles. A bez násilí a drsňáckých průpovídek to nepůjde. Nikdo tenhle žánr neumí psát jako Shane Black. Jestli zvládne z poloviny tak dobře i režii, je dost možné, že se nám tu rodí nová filmová klasika, kterou si budeme pouštět spolu s blbnutím Martina Riggse a Joe Hallenbacka.

 

7. Deadpool
Doslova vymodlený projekt Ryana Reynoldse dostal překvapivě zelenou a nejšílenější comicsový hrdina současnosti to může rozjet na stříbrném plátně. A první trailery ukazují, že se nebude držet zkrátka. Bývalý voják se kvůli operaci, která ho měla vyléčit z rakoviny, stal prakticky nezničitelným, ale dokonale šíleným zabijákem, který připomíná hrdiny z animovaných grotesek studia Warner Bros. Jen po zůstává obvykle mnohem víc mrtvol. Teď se musí naučit žít se svým šlenstvím (jehož součástí jsou i promluvy k divákům) a zároveň zachránit svou manželku. Což znamená, že nás čeká spousta lidí rozsekaných na kusy, záporáků s prostřelenými hlavami, hromada dětinských vtipů a absolutní filmové šílenství. Deadpool je velký risk, ale pokud vyjde, můžeme se těšit na jeden z nejšílenějších comicsově-filmových tripů všech dob. A Reynolds zatím dělá všechno pro to, aby nás ujistil, že přesně tohle dostaneme.

 

8. Bourne 5
Bez Matta Damona a Paula Greengrasse to nebylo ono, naštěstí se oba se studiem nějak domluvili a další Bourne vznikne v té sestavě, jaká nás bavila nejvíc. Pětka bohužel ještě nemá ani název a zatím se mlží i okolo zápletky, ale podle všeho se podíváme do Evropy, především do Řecka, i do Las Vegas a Jason Bourne, který se celé roky skrýval, se bude muset vydat znovu do akce, protože svět se trochu změnil a tajné služby pracují trošku jinak, než byl zvyklý. A vzejde z toho hromada problémů. Po krku mu půjdou nejen samotní agenti, jimž by měl šéfovat Tommy Lee Jones, ale i zatraceně nebezpečný zabiják s tváří Vincenta Cassela. Málokdo umí intenzivní akci tak jako Greengrass, takže věříme, že se kvalitativně navázalo tam, kde skončil třetí díl a na čtyřku se pomalu zapomene.

 

9. Doctor Strange
Marvel nám už naservíroval geniální vynálezce, supervojáky, špióny i bohy. Teď dostaneme kouzelníka. Doctor Strange je bývalý chirurg Stephen Strange, který po nehodě musel skončit se svou prací. Naději na záchranu a vykoupení se rozhodl hledat v Nepálu v chrámu, kde sídlil The Ancient One, člověk, který věděl o tajemstvích vesmíru víc než kdokoliv na světě. A právě ten začne Stephena učit magii a mysticismus. Samozřejmě to nebude žádná sranda. Magie je zatraceně nebezpečná, vedle Strage je tu i Baron Mordo, další nevypočitatelný učeň, a také tajuplná sekta, jejíž vůdce si s kouzly taky tyká, ale rozhodně to není žádný klaďák. Ze Strange se bude muset stát hrdina. I když on sám o to ani v nejmenším nestojí. Marvel sehnal parádní hereckou sestavu v čele s Benedictem Cumberbatchem, ale objeví se i Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton nebo Mads Mikkelsen. A specialista na horory Scott Derrickson by taky mohl za kamerou předvést zajímavé věci.

 

10. Assassin's Creed
Očekávaný Warcraft vypadá podle prvních upoutávek jako něco, co má potěšit spíš fandy herní předlohy než milovníky dobrých filmů. Je to trochu divné, ne úplně hezké a – co si budeme nalhávat – minimálně po herecké stránce přinejlepším druhá liga. A navíc se sem tam objeví informace, že výsledek nebude tak dobrý, jak fanoušci doufají. Takže jsem víc zvědaví na Assassin's Creed, což může být potenciálně zajímavé akční dobrodružství a ne jen „správně“ udělaná adaptace herního fenoménu. Michael Fassbender tu bude prožívat život svého předka, jenž se zaplete do staletí trvajícího boje mezi řádem Assassínů a Templáři ve středověkém Španělsku. Tam zrovna řádí inkvizice, která ráda upaluje lidi na hranicích, takže to není zrovna bezpečné místo a asi se tu budou dít zajímavé věci. Fassbender se před kamerou sejde s Marion Cotillard, Jeremym Ironsem nebo Brendanem Gleesonem a režii dostal na starost Justin Kurzel, jenž s Fassbenderem dělal i Macbetha. Šance na velkolepou akčně-historickou jízdu jsou docela slušné.

 

11. John Wick 2
Akční překvapení předloňského roku si pokračování zaslouží. Nestálo moc peněz, ale zkušení kaskadéři a debutující režiséři David Leitch a Chad Stahelski zvládli za těch pár milionů natočit nářez plný přestřelek a stylových rvaček a navíc do něj zlákali i spoustu skvělých herců. Zasloužený úspěch a dvojku chceme. I když u ní už bude jen Stahelski. Vrací se však i Keanu Reeves (pochopitelně), Ian McShane nebo Bridget Moynahan. A i nové přírůstky jsou zajímaví. Za záporáky bude kopat rapper Common, podle všeho by jim měla šéfovat Ruby Rose a objeví se i Peter Stormare nebo Laurence Fishburne, takže se dočkáme malého matrixovského setkání po letech. Děj zatím tvůrci úspěšně tají, ale podle všeho se bude muset vysloužilý hitman a mstitel zavražděných štěňat utkat se svou minulostí, která si ho najde a hodlá mu vpálit kulku do palice.

 

12. Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti
Názory na Muže z oceli se v redakci hodně liší a nejsme si úplně jisti, co očekávat od střetu Clarka Kenta a Bruce Waynea. Zack Snyder je režisér s osobitým vizuálem, ale osobně mám pocit, že obvykle moc neví, co má se svými hrdiny dělat, když si povídají. Toho povídání ale nejspíš v Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti moc nebude. Batman se Supermanem si zkrátka budou dávat po hubě, protože každý má na dobro trošku jiný pohled, Batman je v Supermanových očích zločincem a Superman je zase podle Batmana zodpovědný za smrt stovek lidí. Do jejich bitky ale nakonec zasáhne i Lex Luthor, záporácké supermonstrum Doomsday a samozřejmě se objeví i další hrdinové. Wonder Woman se podívá i do akce, uvidíme, co předvedou Flash a Aquaman. Na Afflecka jako na Batmana jsme dost zvědaví a pokud bude mít film i trošku toho srdíčka a nepůjde jen o omalovánky, které s nabývající stopáží víc a víc nudí, mohlo by to být hodně dobré.

 

Na tuhle dvanáctku jsme zkrátka dost zvědaví a šance, že v každém případě půjde minimálně o nadprůměrný film, je víc než vysoká. Očekáváme ale, že většina z tohohle seznamu budou pecky. Teď už jen zbývá jen počkat si na to, co konkrétně.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (56)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace