Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars teorie: Kdo je Rey?


ikona
Mr. Hlad
star wars
Povedlo se fanouškům odhalit minulost nové hrdinky Hvězdných válek? Co by mohla být Rey zač?  

Než začnu psát tom, co by mohla  být zač hlavní hrdinka Hvězdných válek, je potřeba říct dvě věci. Zaprvé – budou tu spoilery, bez nich to ani nejde. A zadruhé – a to je čistě osobní – myslím si, že celé sedmé Star Wars jsou jen začátkem něčeho obrovského, co nám v dalších filmech svými zvraty nakope řiť podobně jako Impérium vrací úder. Už proto, že J.J. Abrams si vždycky uměl s diváky a jejich očekáváním pohrát jako málokdo, což ukázali Ztraceni i třeba legendární konec druhé řady seriálu Alias, ale i to, co udělal se Star Trekem. Abrams tyhle věci umí a je chytrý tvůrce, takže jsem toho názoru, že v sedmičce jen představil postavy, rozestavěl figurky a až v dalších dílech, na které bude z pozice producenta výkonného producenta dohlížet, nám vytře zrak. Abrams si s diváky umí hrát a Hvězdné války jsou to největší hřiště, jaké si mohl přát.

 

Proč tak velký úvod? Proto, že na internetu se prakticky obden objevují zajímavé teorie, které potvrzují, že i Síla se probouzí, která je na první pohled až příliš obyčejná, možná naznačuje dost překvapivé věci. Teď se podíváme na Rey, sympatickou holku z pouštní díry Jakku, jež zjistila, že si celkem tyká se Sílou. Moc o ní ale nevíme, jen to, že i kdysi někdo zanechal na pouštní planetě a ona tu bojovala o přežití. Jedna věc je však jasná, její minulost je dost zajímavá na to, aby s ní tvůrci pracovali i v dalších dílech. A jedna z fandovských teorií přišla s odhalením, které je možná šokující, ale překvapivě dává smysl. Rey je vnučkou Obi-Wana Kenobiho. Připadá vám to divné? Po dalším odstavci nebude.

 

Dávalo by to smysl proto, že tvůrci potřebují zvrat typu „Já jsem tvůj otec“ a i když si asi většina lidí momentálně myslí, že Rey je dcera Lukea, příbuzenský vztah s Obi-Wanem by jako megazvrat fungovat mohl. Pro tuhle teorii mluví mimo jiné fakt, že Rey mluví s anglickým přízvukem, stejně jako Obi-Wan. John Boyega nebo Liam Neeston jsou taky z ostrovů, ale jejich přízvuk je americký. Dál tu máme scénu, v níž Rey ukecá stormtroopera, aby ji pustil. Podobně, jako když Kenobi přesvědčil na Tatooine hlídku Impéria, že C3PO a R2D2 nejsou ti roboti, které hledají. Šplhání Rey po Starkiller Base také připomíná to, co prováděl Alec Guiness v nové naději.

 

To všechno můžou být náhody, pak je tu ovšem Kylo Ren, respektive Ben Solo. Proč by ho rodiče pojmenovávali Ben? Jasně, mohlo se jim líbit jméno, nebo prostě chtěli, aby se syn jmenoval podle jednoho z největších hrdinů galaxie. Ale taky může jít o Abramsovo elegantní připomenutí divákům, že nějaký Ben Kenobi existoval. Pak tu máme podobné kostýmy Rey a Kenobiho i fakt, že podle Abramse je samota Rey důležitá pro to, čím a kým ve skutečnosti je. A kdo žil na Tatooine spoustu let jako poustevník uprostřed pouště? Asi tušíte... A jako poslední věc tu máme i fakt, že síla se dědí. Rey by ji mohla podědit po Lukeovi, ale... však víte.

 

Samozřejmě je to jen teorie, ale překvapivě dává docela smysl. Navíc to, že by se pod Abramsovým vedením ukázalo, že Star Wars jsou vlastně příběhem rodiny Kenobiů a ne Skywalkerů, by dokonale sedělo k tomu, jak obvykle ve svých filmech a seriálech diváky překvapuje. Krom toho se teoretizuje i o tom, že Kenobi dostane vlastní spin-off podobně jako Han Solo, a proč by zrovna ten nemohl být o tom, co prováděl mezi třetí a čtvrtou epizodou, kdy se klidně mohl zamilovat a mít děcka, čímž by na svět přišel jeden z rodičů Rey? No... je toho dost. Jasnou odpověď, co je Rey zač, dostaneme ale nejdřív příští rok.

--- 

Vytáhni v hospodě: Rey má být ve filmu devatenáct let a přišla na svět jedenáct let po bitvě na Endoru.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (115)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace