Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #329 o Vaderovi a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo má doma nejvíc Darth Vaderů? O čem si povídá scenáristická elita? A kdo je naštvaný, že na něj nezbylo místo ve Star Wars?  

Poslední letošní výplach 

Rok 2015 týdne
Čím jiným začít, než další přehledovkou? Rok 2015 přinesl hromadu hodně povedených filmů, i když se, stejně jako každý rok, asi najde pár lidí, kteří budou držkovat, ale když se podíváte na to, na co jsme mohli vyrazit, tak to bylo víc než slušné. V posledním výplachu tak budeme znovu připomínat. Ono to v případě takhle kvalitního výběru totiž vůbec nevadí.

Tvůrci týdne
Star Wars: Síla se probouzí to zkusí i na Oscarech. Její tvůrci asi neměli ambice jít po těch nejcennějších soškách, ale rozhodně to zkusí alespoň v technických kategoriích. Kvůli akademii dokonce u Disneyho zorganizovali speciální projekci, kam pozvali všechny důležité lidi, a po ní následovala tři čtvrtě hodiny dlouhá debata, na kterou dorazil nejenom J.J. Abrams, ale i scenárista Lawrence Kasdan, producentka Kathleen Kennedy, kameraman Daniel Mindel nebo trikař Roger Guyett. Pokud chcete tedy nakouknout do zákulisí, klikejte sem.

 

Sbírka týdne
Někdo sbírá etikety z flašek od piva, někdo známky, někdo blučka s filmy s Marlonem Wayansem. A někdo věci s tématem Star Wars. Na tom by nebylo nic divného, mezi čtenáři MovieZone by se pár fandů našli a my v redakci bychom taky dali dohromady slušnou kolekci, ale Bill McBride je jinde. Specializuje se totiž na věci s Darthem Vaderem a podle všeho jich má nejvíc na světě.

 

Scenáristé týdne
Nominace na Oscary se dozvíme až za pár týdnů, ale minimálně mezi scenáristy je pár jmen, které nejspíš při slavnostním večeru zazní. Aaron Sorkin a Steve Jobs, Amy Schumer a její Vykolejená, Tom McCarthy a drama Spotlight, Emma Donoghue a komorní Room patří k velkým kandidátům na plešouna. Teď se tahle čtveřice a několik dalších scenáristů, kteří se podepsali pod letošní povedené kousky,  sešlo, aby jen tak pokecalo o filmech, Hollywoodu, cenách a psaní. A je to celkem zajímavé.

 

Song týdne
Na bondovce Spectre se nám toho nelíbilo hodně. Nedostatek akce, průměrný příběh, znuděný Craig, nevyužitá organizace Spectre, dvě pitomé akce s vrtulníkem i fakt dementní finále. No a taky písnička od Sama Smithe, které zněla, jako kdyby ji zpíval někdo, komu je dvanáct let a ten zpěv mu moc nejde. A přitom se okolo toho songu motali samotní Radiohead. Ze spolupráce nakonec sešlo, ale je to škoda. Za nás je tohle podstatně lepší než nevýrazný Smith. Ale osobně chápu, že spojení Bonda a Radiohead mohlo být pro šéfy studia trochu moc.

 

Druhá liga
Sedmička Star Wars byla hodně o nostalgii. Kdybyste tvrdili, že s vámi nástup Hana Sola na scénu nebo objevení Malého sokola nic neudělalo, tak vám to stejně nebudeme věřit. Staří známí tu měli za úkol předat žezlo nové generaci a udělali to hodně stylově. Ale neobjevili se všichni. Kde byl Lando? Co ten jeho holohlavý kámoš s počítačem na hlavě? Našlo by se docela dost známých postav, na které scenáristé zapomněli. Ale Conan O´Brien ne.

Útok týdne
Pokud bychom měli sestavit žebříček nejpamátnějších filmových scén devadesátých let, určitě by na jednom z předních míst byl útok T-Rexe v Jurském parku. V ten moment se všem divákům bez ohledu na jejich věk v kině stáhly půlky a čekalo je několik minut děsu kombinovaného s fascinací tím, co Spielberg dovedl vymyslet. Pusťte si to i teď a uvidíte, že to neztratilo nic ze svého kouzla. A v tomhle videu dostanete tuhle legendární scénu rozebranou do nejmenšího detailu.

 

Troopeři týdne
Galaktické Impérium a První řád by byli k ničemu, kdyby jim nekryly záda tisíce vojáků. Říkáme jim stormtroopeři, jsou bílí a mají mušku asi jako Andrea Boccelli, ale svou práci obvykle odvedou. Problém je, že to vlastně nejsou stormtroopeři. Určitě jste si všimli, že po světě Star Wars pobíhá hromada vojáků s odlišnými helmami nebo uniformami a je trochu těžké se v tom bordelu vyznat. Tohle vám ale snad pomůže.

 

Návrat týdne
David Hasselhoff se už nejspíš do konce života bude objevovat jen v rolích, ve kterých si sám ze sebe dělá srandu. Uvidíme, jestli se dočkáme v roce 2017 jeho camea v Pobřežní hlídce, ale je celkem jasné, že žádný nový projekt svých ksichtem neutáhne. Ale žít z minulosti by ještě chvilku mohl. Minimálně se o to pokouší s něčím, co se jmenuje Knight Rider Heroes a nikdo vlastně neví, co je to zač. A taky, jestli to vůbec chceme vidět.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, jestli máte doma nějaké věci z filmových Hvězdných válek. Takže došlo třeba na masku Dartha Vadera, světelné meče, exkluzivní megalego, hromadu knížek, figurek, plyšáků ... no je toho hromada.

 

Tentokrát by nás zajímalo, jak moc jste flákali kino. Vzhledem k tomu, že tohle je poslední výplach pro rok 2015, byste se s námi mohli podělit o to, jakou největší pecku jste letos v kinech nestihli a mrzí vás to. Názvy filmů pište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden a v roce 2016 zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace