Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #327 o Harley Quinn a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak dopadla bitka Harley Quinn a zombíků? Co říkali fandové na Epizodu 1? A kdo by dovedl rozbít držku všem superhrdinům?  

Víceméně předvánoční Výplach

Sestřih týdne
Konec roku se blíží a s tím logicky přibývá i sestřihů toho nejlepšího, co letošních dvanáct měsíců v kinech nabídlo. A bylo z čeho vybírat, takže sestřihy pro rok 2015 vypadají obvykle parádně. Logicky je tedy budeme cpát do Výplachu, i když jen málokdy nabídnou něco, co byste nečekali nebo co byste neviděli v nějakém starším. Když je to dobré, tak to prostě dostanete.

Casting týdne
Když filmaři plánují ságu, která by měla být s diváky pěkných pár let, jedna věc se nesmí podcenit. Casting. Z Haydena Christensena si lidé dělají srandu častěji než Jakea Lloyda jen proto, že už zapomněli, kdo Jake Lloyd je. Naštěstí u Harryho Pottera to vyšlo a Daniel Radcliffe odvedl skvělou práci, ať už to byl prcek, teenager nebo mladý dospělák. To, že má kariéru i po konci kouzelnické série, si určitě zaslouží. A tady můžete vidět, jak si svou nejslavnější roli vybojoval.

 

Herci týdne
Filmů z prostředí Hollywoodu je docela dost, stejně tak jako filmů o samotných hercích. Nejšílenější výkon v tomhle směru odvedl asi Robert Downey Jr., který v Tropické bouři hrál australského herce, jenž se nechá s pomocí plastických chirurgů předělat na černocha, aby mohl hrát roli černošského vojáka ve válce ve Vietnamu. Ale těch zajímavých kreací herců v rolích herců je podstatně víc. A tady je máte všechny.

 

Retro týdne
To, co teď prožívají fandové Star Wars, už ti starší berou s klidem. Jednou to totiž už zažili. V roce 1999 samozřejmě nebyl internet v každém baráku a fanboyovská armáda nebyla tak hlasitá, jako je tomu dnes, ale milovníků Hvězdných válek nebylo o nic míň. A na Skrytou hrozbu se těšili podobně jako dnes my na Síla se probouzí. Kdo u toho tehdy nebyl, nebo to tak neprožíval, si může atmosféru prvního návratu Hvězdných válek do kin užít tady.

 

Souhrn týdne
Fine Brothers nám každý rok naservírují video, ve kterém se v rekordním čase pokouší vyspoilerovat všechny zvraty ze všech filmů roku, které za něco stojí. Když si ho pustíte, obvykle netušíte, jestli jste viděli všechno, o čem tihle dva kašpaři budou mluvit, nebo ne, takže šance, že vám prozradí něco, co nechcete vědět, je celkem velká. Teď tu od nich ale máme něco trošku jiného. Během šesti minut vám ti dva víceméně odvypráví všechno ze Star Wars. Jako rychlá rekapitulace pro toho, kdo se chystá na sedmičku a předchozí síly se mu malinko vykouřili z hlavy, to celkem funguje.

 

Star Wars týdne
Už zbývá jen pár dní, ale klipy a trailery lezou ven prakticky pořád. Teď se někdo rozhodl si k nim pořádně sednout a sestříhat z nich sedmiminutové video, které má k filmu možná blíž, než tušíte. Nejde jen o efektní klip, ale o pokus na sedmiminutovém prostoru převyprávět celý film. Alespoň teoreticky, protože tvůrci tohohle videa ho samozřejmě neviděli, ale stojí za to se na to mrknou už proto, abyste ve čtvrtek věděli, jak moc se trefili.

Bitka týdne
Harley Quinn v podání Margot Robbie se dočkáme už v létě v Sebevražedném oddílu, ale fanoušci se nějakým datem premiéry omezovat nenechají a když chtějí vlastní krátký film o tom, jak Harley Quinn krájí partu zombíků, tak si ho prostě natočí. A je jim celkem jedno, že to ve výsledku je dost divné.

 

HBO týdne
Na konci roku bilancují i v HBO. A mají co, protože nabídka téhle kabelovky je rok od roku zajímavější, takže pokud by vás zajímalo, co krom Temného případu a Hry o trůny se tady v posledních dvanácti měsících dělo, rozhodně si klikněte sem. A uvidíte i pár záběrů z věcí, které se na nás teprve chystají.

 

Teorie týdne
Už na jaře se porvou Iron Man a Captain America i Batman se Supermanem. Podobných bitek jsou comicsy a comicsové filmy plné a fandové se často dohadují, jestli by Hulk dovedl složit k zemi Clarka Kenta nebo jestli by Strážci Galaxie zvládli srovnat X-Meny. Kdo je ale největší drsňák? Možná vás to překvapí, ale vypadá to, že všechny comicsové hrdiny by dovedl seřezat Santa Claus. A jelikož to tvrdí odborník na astronomii a fyziku z kalifornské univerzity profesor Michael Dennin, tak to musí být pravda.

 

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, v jaké nethorovské roli se vám nejvíc líbil Chris Hemsworth. Podle očekávání naprosto vyhráli Rivalové, ale zmínili jste i Star Trek, Sněhurku a lovce nebo Chatu v horách.

 

Dnes se vrátíme do devadesátých let, alespoň částečně. Danny Boyle chystá pokračování kultovního Trainspottingu, takže by nás zajímalo, jaký sequel devadesátkové pecky byste chtěli vidět, když by se vrátilo i původní obsazení. Tipy pište do předmětu, v textu se rozkecejte, jak je libo.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (39)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace