Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hororový Krampus překvapil, Creed trumfuje Pixar


ikona
Cival
creedhunger gamespixarrockytržby
Nízkorozpočtová hororová stylovka si vyšlápla na blockbusterovou konkurenci... 

Nechci vám šponovat to napětí, ale... ono se to vážně blíží rychlostí svištícího X-Wingu. Už za nějakých jedenáct dní tu budete pročítat skazky o neskutečných výnosech epizody VII Hvězdných válek. Než ale Star Wars převezmou žezlo, představí se Howardovo V srdci moře a nějaké ty chechtáky vydělá Krampus.

 

Levný horor s českým podtitulem Táhni k čertu straší takovým rohatcem, že by i kompletní banda Mikulášů z Prahy 1 vzala bedly na ramena a běžela se vyklepaně schovat za stánek se svařákem. Krampus je totiž ošklivý tvor, odvozený spíš z evropské mytologie než z hollywoodských hororových trendů a jako takový zapůsobil jako celkem originální žánrové zjevení, chytře načasované na vyprázdněný víkend po Díkuvzdání a dost dlouho před vánoční blockbusterovou konkurenci.

Díky tomu - a díky velmi dobrým recenzím - si málem překvapivě vyšlápl na Katniss a spol., protože o svém prvním víkendu v americké distribuci schrastil ten hnusák s kopyty a paznehty 16 milionů dolarů. Stačilo to na luxusní druhé místo, pouhé dva míče za mocné finále Hunger Games! To se počítá... Fajná práce a jsme na Krampuse zvědaví. 

 

Hunger Games tak sice uhájily první místo kasovního žebříčku, po svátečních žních ovšem hodně prudce padají. Pokles zisků o 64% je nejvýraznější ze všech titulů v top ten, připočtených 18 milionů nicméně vytáhlo zisky už na 227 mega z Ameriky a 523 celosvětově. Ovšem... zatímco jiné hitové série nabíraly směrem ke konci na obrátkách a na byznysové průraznosti, Hunger Games spíš strádají a o miliardovém finále si můžou nechat jen zdát.

Radost nám pak zase dělá pohled na třetí příčku, kde houževnatě bojuje Creed. Moc moc povedený spin-off Rockyho, jenž se stává boxerskou svěženkou podzimu, si připočetl 15 a půl milionu při poklesech tržeb o ani ne polovinu. To je moc hezký výsledek, vypovídající o kvalitách filmu - a naopak, skutečnost, že animák Hodný dinosaurus bral taky patnáct mega, ale na tržbách ztratil oproti minule víc jak 60%, vypovídá o tom, že barevnou trvalku Pixar tenrokrát nenatočil. Spíš dost možná svůj nejslabší film.

Celkově oba tituly v Americe vydělají nejspíš dost podobné sumy - viz aktuálních 65 vs. 75 milionů - do dějin kinematografie bude ale výrazněji zanesen s vysokou pravděpodobností právě Creed.

TRŽBY FILMŮ S ROCKYM

 

Ostatní snímky už mají výrazný odstup: Pět milionů si připočetl Bond ve Spectre, jehož americké tržby budou jen na dvou třetinách Skyfall. Celosvětově je však značka podobně silná jako minule, protože na kontě se třepotá už globálních 792 milionů dolarů.

Na pěti milionech se udržela i přisprostlá, přidrzlá a přisváteční komedie The Night Before se Sethem Rogenem, naopak zásadnější direkt schytal animák Snoopy - díky dalším tří a půl milionům aktuálně trůní na 121 milionech z Ameriky.

Oscaroví aspiranti Spotlight a Brooklyn mají už taky nejspíš nejsilnější momenty za sebou - tržby obou jsou pod třemi miliony.

Necelé dva melouny si pak připsal nevýrazný remake argentinského oscarového hitu The Secret in their Eyes s Nicole Kidman. 

Kompletní žebříček tržeb zde

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace