Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Imf vs. Spectre: 9 kousavých poznámek k Bondovi

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Paradní shrnutí! :+ Jen me to ted zase vic mrzi, protoze si zase vix uvedomuju, jak bozi ten film mohl byt, kdyby se to chytlo za uplne jiny konec... :o
336015
Paradní shrnutí! *:+* Jen me to ted zase vic mrzi, protoze si zase vix uvedomuju, jak bozi ten film mohl byt, kdyby se to chytlo za uplne jiny konec... *:o*
0 0
reagovat
Kouknul jsem na nějaké forum (abych viděl, kde se přesněji vrtalo) a tam měli skvělé vysvětlení filmu :D :

Everything from the time that the second drill went into his brain was the imagination, hallucination, delusion of a brain-damaged man whose brain kept getting drilled. Bond made the best of it by imagining all sorts of things. Swann was just sitting and watching the man who she saw give her father a gun to kill himself. But Bond fantasized that she suddenly, after two drills, got up and said she loved him, and saved the day with the perfectly timed exploding watch throw. Bond was able to make a sniper shot from two hundred meters away with machine gun. They just don't have that sort of accuracy.

Meanwhile, Bond got another skull drill. And another. And another...
335903
Kouknul jsem na nějaké forum (abych viděl, kde se přesněji vrtalo) a tam měli skvělé vysvětlení filmu *:D* : [spoiler] Everything from the time that the second drill went into his brain was the imagination, hallucination, delusion of a brain-damaged man whose brain kept getting drilled. Bond made the best of it by imagining all sorts of things. Swann was just sitting and watching the man who she saw give her father a gun to kill himself. But Bond fantasized that she suddenly, after two drills, got up and said she loved him, and saved the day with the perfectly timed exploding watch throw. Bond was able to make a sniper shot from two hundred meters away with machine gun. They just don't have that sort of accuracy. Meanwhile, Bond got another skull drill. And another. And another...[/spoiler]
0 0
reagovat

Imf

jo, to jsem si taky říkal...
on mu poprvé vrtal někde před ucho, tedy kdesi do spánkového (možná zasáhl i část čelního) laloku, tam je například paměť (ale ta je roztroušena všude možně), centrum sluchu, části řečových center, takže to mohl mít nějak porušeno. Obecně se dá říct, že zrak (o kterém Waltz mluvil) je vzadu v týlním laloku (jakoby přesně na druhé straně hlavy než jsou oči). Ten fusiformní gyrus (jeho lokalizaci jsem si teď trochu googlil :D ) je na spodině mozku (takže někde tam, kde napodruhé vrtali - kdesi dole za uchem), ale je uložen spíše v hloubce až někde k prostředku hlavy, což si nejsem jist, zda tím možná třícentimetrovým vrtáčkem vůbec byli schopni se vrtnout tak hluboko (pří průniku přes podkoží, lebku a obaly mozku).
Navíc je třeba zohlednit i to, že ten "hlavní mozek", kde jsou povrchově uložena centra poznávání (dle Poirota "šedé buňky mozkové"), je v hlavě hned 2x - máme 2 hemisféry, takže je třeba kvůli efektivitě to porušit na obou stranách (myslím, že pak chtěli Bondovi navrtávat i druhou stranu). Ale často stačí porušit jen dominantní hemisféru (většinou je to ta levá). Nejsem si jist, zda Bonda nevrtali do pravé hemisféry, tam bývají poruchy méně vážné (ale přesto zajímavé).
Samozřejmě v mozku se různá centra složitě spojují, takže mohou být přerušeny dráhy mezi nimi. např. ten čich sídlí taky na spodině mozku (ale v čelním laloku, takže někde těsně nad nosem), ale má propojení s vnitřními emočními částmi mozku, takže možná při té poruše fusiformního gyru by poškozen být mohl.
Prostě i v dnešní době těžko říct, co se jakými technikami dá v mozku udělat (při neurochirurgických operacích se s pacienty komunikuje a řeší se různé úkoly a je tam i logoped, aby zkoumali, zda se neřízlo do něčeho důležitého :) )... ale s takovými malilinkatými vrtáčky nevidím moc problém, aby Bond byl schopen následné akce (např. Phineas Gage, takový známý případ, kdy jako dělníkovi mu při výbuchu proletěla hlavou trubka, byl po nehodě plně při vědomí, komunikoval... akorát mu to změnilo pohavu - zasáhlo mu to plně čelní lalok).
Určitě jsou lepší mučící metody - s tím zubařským křeslem nelze nevzpomenout na legendárního sira Oliviera v Maratonci :D .
335899
jo, to jsem si taky říkal... on mu poprvé vrtal někde před ucho, tedy kdesi do spánkového (možná zasáhl i část čelního) laloku, tam je například paměť (ale ta je roztroušena všude možně), centrum sluchu, části řečových center, takže to mohl mít nějak porušeno. Obecně se dá říct, že zrak (o kterém Waltz mluvil) je vzadu v týlním laloku (jakoby přesně na druhé straně hlavy než jsou oči). Ten fusiformní gyrus (jeho lokalizaci jsem si teď trochu googlil *:D* ) je na spodině mozku (takže někde tam, kde napodruhé vrtali - kdesi dole za uchem), ale je uložen spíše v hloubce až někde k prostředku hlavy, což si nejsem jist, zda tím možná třícentimetrovým vrtáčkem vůbec byli schopni se vrtnout tak hluboko (pří průniku přes podkoží, lebku a obaly mozku). Navíc je třeba zohlednit i to, že ten "hlavní mozek", kde jsou povrchově uložena centra poznávání (dle Poirota "šedé buňky mozkové"), je v hlavě hned 2x - máme 2 hemisféry, takže je třeba kvůli efektivitě to porušit na obou stranách (myslím, že pak chtěli Bondovi navrtávat i druhou stranu). Ale často stačí porušit jen dominantní hemisféru (většinou je to ta levá). Nejsem si jist, zda Bonda nevrtali do pravé hemisféry, tam bývají poruchy méně vážné (ale přesto zajímavé). Samozřejmě v mozku se různá centra složitě spojují, takže mohou být přerušeny dráhy mezi nimi. např. ten čich sídlí taky na spodině mozku (ale v čelním laloku, takže někde těsně nad nosem), ale má propojení s vnitřními emočními částmi mozku, takže možná při té poruše fusiformního gyru by poškozen být mohl. Prostě i v dnešní době těžko říct, co se jakými technikami dá v mozku udělat (při neurochirurgických operacích se s pacienty komunikuje a řeší se různé úkoly a je tam i logoped, aby zkoumali, zda se neřízlo do něčeho důležitého *:)* )... ale s takovými malilinkatými vrtáčky nevidím moc problém, aby Bond byl schopen následné akce (např. Phineas Gage, takový známý případ, kdy jako dělníkovi mu při výbuchu proletěla hlavou trubka, byl po nehodě plně při vědomí, komunikoval... akorát mu to změnilo pohavu - zasáhlo mu to plně čelní lalok). Určitě jsou lepší mučící metody - s tím zubařským křeslem nelze nevzpomenout na legendárního sira Oliviera v Maratonci *:D* .
Imf
0 0
reagovat

Lionheart

To me treba zajima. Hrozne rad bych totiz prisel na to, jestli se ta operace Waltzovi povedla nebo ne. Protoze rikal, ze Bond prijde o zrak, cich a buhvi co jeste po prvnim vrtu (nestalo se), a pak ze nepozna Madeleine (nestalo se). Od takoveho fesackeho zubarskeho kresla bych cekal vetsi miru uspesnosti.
335893
To me treba zajima. Hrozne rad bych totiz prisel na to, jestli se ta operace Waltzovi povedla nebo ne. Protoze rikal, ze Bond prijde o zrak, cich a buhvi co jeste po prvnim vrtu (nestalo se), a pak ze nepozna Madeleine (nestalo se). Od takoveho fesackeho zubarskeho kresla bych cekal vetsi miru uspesnosti.
Lionheart
0 0
reagovat

Spokojenost

Dnes jsem na to zašel a i přes menší obavy jsem byl velmi spokojen. Proti většině Imfových argumentů v článku se nedá nic říct (často mě v průběhu taky štvaly, ale já to argumentoval tím, že to je prostě Bond, co bych chtěl, srovnal jsem se s tím a bavil se). Jak už tu někdo říkal, tak na to, jak moc se mi nelíbil úvodní song při zveřejnění, tak tady (až na ty falzetové refrény) se překvapivě hodil (což možná souvisí s animací, která se mi líbila).
Největší slabinu vidím u té Ley Seydoux, ta mi neseděla ani v M:I4, ale tam byla aspoň záporná, tak to vlastně bylo fajn a Waltze mám rád a ikdyž vlastně pořád recykluje jednoho záporáka, tak se mi osobně na to dívá moc dobře.
Jinak malý dodatek - Bond nepodstoupil lobotomii (ta se dělala přímo v čelním laloku přístupem z očnice) a pokud se nestrefili do nějakých příliš důležitých center, tak nevidím důvod, proč by měl problém nějak moc reagovat (max. ze ztráty mozkomíšního moku ho mohla bolet hlava, mohl zvracet a mín meningeální příznaky :D ). A porušením onoho fusiformního svazku může vzniknout Capgrasův syndrom (který se projevuje např. tím, že nepozná člověk vlastní matku, říká, že vypadá jako jeho matka, ale není to ona, že to je nějaký podvod... což by se vzhledem k Mendesově zálibě v patlání se v Bondově rodině a minulosti mohlo hodit i do dalších dílů :D :D :D ).
Vím, že zrovna toto tady nikoho nezajímá, ale předtím se tady řešil pitomý výbuch a slovíčkaření, tak to je zas moje přihřátí polívčičky ;)
335881
Dnes jsem na to zašel a i přes menší obavy jsem byl velmi spokojen. Proti většině Imfových argumentů v článku se nedá nic říct (často mě v průběhu taky štvaly, ale já to argumentoval tím, že to je prostě Bond, co bych chtěl, srovnal jsem se s tím a bavil se). Jak už tu někdo říkal, tak na to, jak moc se mi nelíbil úvodní song při zveřejnění, tak tady (až na ty falzetové refrény) se překvapivě hodil (což možná souvisí s animací, která se mi líbila). Největší slabinu vidím u té Ley Seydoux, ta mi neseděla ani v M:I4, ale tam byla aspoň záporná, tak to vlastně bylo fajn a Waltze mám rád a ikdyž vlastně pořád recykluje jednoho záporáka, tak se mi osobně na to dívá moc dobře. [spoiler]Jinak malý dodatek - Bond nepodstoupil lobotomii (ta se dělala přímo v čelním laloku přístupem z očnice) a pokud se nestrefili do nějakých příliš důležitých center, tak nevidím důvod, proč by měl problém nějak moc reagovat (max. ze ztráty mozkomíšního moku ho mohla bolet hlava, mohl zvracet a mín meningeální příznaky *:D* ). A porušením onoho fusiformního svazku může vzniknout Capgrasův syndrom (který se projevuje např. tím, že nepozná člověk vlastní matku, říká, že vypadá jako jeho matka, ale není to ona, že to je nějaký podvod... což by se vzhledem k Mendesově zálibě v patlání se v Bondově rodině a minulosti mohlo hodit i do dalších dílů *:D* *:D* *:D* ).[/spoiler] Vím, že zrovna toto tady nikoho nezajímá, ale předtím se tady řešil pitomý výbuch a slovíčkaření, tak to je zas moje přihřátí polívčičky *;)*
Spokojenost
0 0
reagovat

KARLOS

k té první části.... well, shit. :D..

..a k té druhé :D pobavilo :+
335832
k té první části.... [spoiler]well, shit. *:D*[/spoiler].. ..a k té druhé *:D* pobavilo *:+*
KARLOS
0 0
reagovat
to je ale.................zbytecnej clanek 8):D
335822
to je ale.................zbytecnej clanek *8)**:D*
0 0
reagovat
Super takový servis k tak zásadnímu filmu roku (očekáváním...) bych si prosil :+ A hlavně že to tu na csfd pomlouvají kvůli prvním dojmům jak byly málo vyargumentované a odůvodněné. :D
335816
Super takový servis k tak zásadnímu filmu roku (očekáváním...) bych si prosil *:+* A hlavně že to tu na csfd pomlouvají kvůli prvním dojmům jak byly málo vyargumentované a odůvodněné. *:D*
0 0
reagovat
rekl bych, ze Prometheus poznal pokoritele :D
335815
rekl bych, ze Prometheus poznal pokoritele :D
0 0
reagovat
Bez toho, aniž bych se v tom chtěl vrtat, točit, či překrucovat a je to jen taková backbround poznámka k tomu výbuchu a úsilí práce :) (což nepochybuju, že praktickému vfx týmu to opravdu dalo tunu práce)... Dosavadní rekord ve velikosti výbuchu držel do Spectre, tramtadadá:
Transformers 2: Pomsta poražených 8):D;)

do_Od: Když chci na tebe reagovat a nemáš nikde poblíž post (takže snadná dostupnost ctrl+c - ctrl+v), pak jsem si speciálně pro tvůj nick vytvořil krásnou poučku - do, jakožto začneme s diskuzí od konce (což dost pravděpodobně platí), _ protože to bude na dlouho a Od, protože se nakonec dostaneme k tomu, že se neschodneme, velké písmenko pak signalizuje, že si zakládáš na pravopisu. 8)8)8):));)
335804
Bez toho, aniž bych se v tom chtěl vrtat, točit, či překrucovat a je to jen taková backbround poznámka k tomu výbuchu a úsilí práce *:)* (což nepochybuju, že praktickému vfx týmu to opravdu dalo tunu práce)... Dosavadní rekord ve velikosti výbuchu držel do Spectre, tramtadadá: [spoiler]Transformers 2: Pomsta poražených *8)**:D**;)*[/spoiler] do_Od: Když chci na tebe reagovat a nemáš nikde poblíž post (takže snadná dostupnost ctrl+c - ctrl+v), pak jsem si speciálně pro tvůj nick vytvořil krásnou poučku - do, jakožto začneme s diskuzí od konce (což dost pravděpodobně platí), _ protože to bude na dlouho a Od, protože se nakonec dostaneme k tomu, že se neschodneme, velké písmenko pak signalizuje, že si zakládáš na pravopisu. *8)**8)**8)**:))**;)*
0 0
reagovat
Tak jo, pojďme si jednou pro vždy vyjasnit můj nick :D do_Od jako důd, bez důda k důdovi. Souhlas, že to je jeden z nejpitomějších nicků, v historii všech nicků, ale prosím, zkuste to nepsat jako předložky Do a Od :D ničí mě to. Díky.
335795
Tak jo, pojďme si jednou pro vždy vyjasnit můj nick *:D* do_Od jako důd, bez důda k důdovi. Souhlas, že to je jeden z nejpitomějších nicků, v historii všech nicků, ale prosím, zkuste to nepsat jako předložky Do a Od *:D* ničí mě to. Díky.
0 0
reagovat
Bozinku, pokud jsem nekde pouzil v recenzi slovo odflaknuty, rozhodne slo o odflaknuti z hlediska scenare a dramaturgie. Remeslo je jeden z duvodu, proc neni hodnoceni jeste nizsi. Tocime se tu v kruhu, misto abychom resili konkretni vytky.
335794
Bozinku, pokud jsem nekde pouzil v recenzi slovo odflaknuty, rozhodne slo o odflaknuti z hlediska scenare a dramaturgie. Remeslo je jeden z duvodu, proc neni hodnoceni jeste nizsi. Tocime se tu v kruhu, misto abychom resili konkretni vytky.
0 0
reagovat
Film s takovým rozpočtem a tudíž dozorem ze strany producentů, investorů a bůhvíjakých pohlavárů, nemůže být odfláknutý. Může být špatný,ale ne odfláknutý. Spectre je zkrátka kvalitně vyrobený špatný nápad. :)
335789
Film s takovým rozpočtem a tudíž dozorem ze strany producentů, investorů a bůhvíjakých pohlavárů, nemůže být odfláknutý. Může být špatný,ale ne odfláknutý. Spectre je zkrátka kvalitně vyrobený špatný nápad. *:)*
0 0
reagovat

Gorecki

Ted ale prekrucujes na druhou, protoze tohle nikdo nerika (a jestli rika, tak to mnohem spis vyplyva z kontextu v prispevcich od Do Od). Ja jen tvrdim, ze argument ve prospech neceho podobnym zpusobem je slaby... bez ohledu na to, jestli se mi to libi nebo ne. Avatar stal taky spoustu penez a delalo na nem urcite vic lidi, ale pro hodnoceni filmu jako dila je to irelevantni. Bylo by fajn se presunout od tohohle slovickareni k rozebirani konkretnich veci. To, ze se to jednem libilo a druhym ne, si podobnou konverzaci urcite z hlavy nevymluvime. :)
335788
Ted ale prekrucujes na druhou, protoze tohle nikdo nerika (a jestli rika, tak to mnohem spis vyplyva z kontextu v prispevcich od Do Od). Ja jen tvrdim, ze argument ve prospech neceho podobnym zpusobem je slaby... bez ohledu na to, jestli se mi to libi nebo ne. Avatar stal taky spoustu penez a delalo na nem urcite vic lidi, ale pro hodnoceni filmu jako dila je to irelevantni. Bylo by fajn se presunout od tohohle slovickareni k rozebirani konkretnich veci. To, ze se to jednem libilo a druhym ne, si podobnou konverzaci urcite z hlavy nevymluvime. :)
Gorecki
0 0
reagovat
Akoze, ked niekto napise "spousta lidi na tom makala, tak to nemuze byt odflaknuty" a ked to niekto interpretuje ako "spousta lidi na tom makala, tak to nemuze byt spatny" a ide ho za to vozit, to je uz teda dost neslusne prekrucanie :)
335787
Akoze, ked niekto napise "spousta lidi na tom makala, tak to nemuze byt odflaknuty" a ked to niekto interpretuje ako "spousta lidi na tom makala, tak to nemuze byt spatny" a ide ho za to vozit, to je uz teda dost neslusne prekrucanie :)
0 0
reagovat
"Podle mě do těch filmů šlo ohromné množství úsilí a práce, těžko si představit, že by některý z nich bylo odfláknuté a psát to pod ně je v mých očích celkem silná přeháňka (a ignoranství), když si přitom stačí pustit jediný rozhovor se Samem Mendesem. Příklad, Spectre a největší filmová exploze v historii... tyhle rekordy se nepřekonávají každý den. A už vůbec ne omylem."

Hned prvni veta je proste presne ta troskovina. Sorry. :)
335781
"Podle mě do těch filmů šlo ohromné množství úsilí a práce, těžko si představit, že by některý z nich bylo odfláknuté a psát to pod ně je v mých očích celkem silná přeháňka (a ignoranství), když si přitom stačí pustit jediný rozhovor se Samem Mendesem. Příklad, Spectre a největší filmová exploze v historii... tyhle rekordy se nepřekonávají každý den. A už vůbec ne omylem." Hned prvni veta je proste presne ta troskovina. Sorry. :)
0 0
reagovat
..to jsem zase nenapsal já :D pouze jsem uvedl příklad, že ten film pokořil tenhle daný rekord a že mi v tomhle ohledu nepřijde jako odfláknutý, čímž jsem reagoval spíš na diskuzi pod první recenzí, než na tenhle text. A že si stačí poslechnout různé rozhovory s Mendesem, kde se k mnoha věcem vyjadřuje a vysvětluje, proč zvolil ten a onen přístup. Nikde netvrdím, že kvůli tomu je ten film dobrý (tak jako to někdo zkoušel dělat pod Troškovinami), to jsem si pro sebe obhájil na jiných příkladech. Slovíčkaření tohle s váma, fakt :D

335780
..to jsem zase nenapsal já *:D* pouze jsem uvedl příklad, že ten film pokořil tenhle daný rekord a že mi v tomhle ohledu nepřijde jako odfláknutý, čímž jsem reagoval spíš na diskuzi pod první recenzí, než na tenhle text. A že si stačí poslechnout různé rozhovory s Mendesem, kde se k mnoha věcem vyjadřuje a vysvětluje, proč zvolil ten a onen přístup. Nikde netvrdím, že kvůli [b]tomu[/b] je ten film dobrý (tak jako to někdo zkoušel dělat pod Troškovinami), to jsem si pro sebe obhájil na jiných příkladech. Slovíčkaření tohle s váma, fakt *:D*
0 0
reagovat
Ale ja osobne jsem slovo odflaknuty v tomhle kontextu nikdy nepouzil. Nicmene tvoje argumentace ve stylu "spousta lidi na tom makala, tak to nemuze byt spatny" je usmevna.
335779
Ale ja osobne jsem slovo odflaknuty v tomhle kontextu nikdy nepouzil. Nicmene tvoje argumentace ve stylu "spousta lidi na tom makala, tak to nemuze byt spatny" je usmevna.
0 0
reagovat
Asi si pod slovem odfláknutý představuji něco jiného, než vy. V pořádku. ;)
335778
Asi si pod slovem odfláknutý představuji něco jiného, než vy. V pořádku. *;)*
0 0
reagovat

do Od

Tak naposledy k vybuchu :D si jen predstav, ze sedis nad filmem a vymyslis, co a jak provedes. Jak jakou scenu zinscenujes. Podle me by nemel byt vrchol tvurcich sil napad "taky se mi nechce nic delat, vyhodime to cely do vzduchu a bude nam odpusteno". Protoze to cely vypada jako zoufalej plan Z.
Jeste z druhy strany... kdo myslis, ze pripravu toho vybuchu nejvic oddrel? Mendes nebo Craig? ;) ti si tam prave rychle odbyli tu pulminutovou "akci" predtim a meli pokoj.
335776
Tak naposledy k vybuchu *:D* si jen predstav, ze sedis nad filmem a vymyslis, co a jak provedes. Jak jakou scenu zinscenujes. Podle me by nemel byt vrchol tvurcich sil napad "taky se mi nechce nic delat, vyhodime to cely do vzduchu a bude nam odpusteno". Protoze to cely vypada jako zoufalej plan Z. Jeste z druhy strany... kdo myslis, ze pripravu toho vybuchu nejvic oddrel? Mendes nebo Craig? *;)* ti si tam prave rychle odbyli tu pulminutovou "akci" predtim a meli pokoj.
do Od
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se