Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bond se Snoopym suverénně vládnou pokladnám


ikona
Cival
007bondbond 24tržby
Jak moc si Snoopy vyšlápl na agenta 007? 

Může se to zdát jako zvláštní dvojice, ale opak je pravdou - velké animované hity přicházejí zároveň s bondovkami zcela pravidelně. Děti v multiplexech letí na kreslené postavičky, dospělí za promiskuitním agentem. A všichni jsou happy, včetně pokladních...

Platilo to i tentokrát, zejména díky Bondovi. Agent s povolením zabíjet si totiž v Americe odkroutil pohodový start za 73 milionů dolarů. Může se to někomu zdát málo, když před třemi lety Skyfall na úvod přineslo milionů hned 88 (nezapomeňte přitom na inflaci), to je ale nejúspěšnější bondovka historie, která značku nakopla do zcela netušených výšin. V letech předchozích si musel agent 007 zvykat na mnohem skromnější pořádky (viz Brosnanova éra, ale i otvíráky Casina Royale a Quantum of Solace za 40, resp. 67 milionů, byť QoS mělo výrazně lepší průměrnou návštěvnost na kino než Spectre).

TRŽBY BONDOVEK

Skyfall se nicméně stalo velkou událostí a asi nejvýraznějším filmem podzimu roku 2012, což tentokrát tak úplně nehrozí. Jak nástup Hunger Games a Star Wars, tak horší recenze (jen 62% na RottenTomatoes), různorodé reakce diváků a absence oscarových nadějí naznačují, že film nebude kdovíjakou trvalkou a v Americe si vystačí s výnosy něco přes 200 milionů dolarů. Skyfall jich přitom dalo 304 a odpíchlo se díky tomu k miliardě celosvětově. Tahle suma už dnes samozřejmě není tak bájná a nedostupná a díky rozvoji asijského trhu ji zdolá kdejaký Mimoň (ehm), Spectre ale po rekordech v domácké Británii kdovíjaké tempo nezařadilo: Aktuálních 226 milionů ze zbytku světa nenapovídá, že by měl Bond zase válcovat historické tabulky.

TRŽBY FILMŮ SAMA MENDESE 

 

A co se animáků týče, převzal po Raubíři Ralfovi nebo tučňákům z Happy Feet štafetu tentokrát Snoopy. Roztomilá psí legenda, která se za ty dlouhé roky dostala na všechna myslitelná místa, od televizních obrazovek, přes knížky, trička a penály, až po kalhotky, se dočkala plnokrevné 3D animované verze a... dopadla líp než třeba Méďa Béďa.

Otvírák za 45 milionů je velmi fajn a napovídá, že Snoopy a Charlie Brown: Peanuts ve filmu se dočká za pár let pokračování. Nejen z merchandisingového hlediska totiž dává smysl rozvíjet tuhle frančízu, bez problémů by z ní mělo přitéct víc jak 150 milionů jen z amerických kin a další desítky melounů se přivalí z ostatních kontinentů. Slušná práce.

 

Foxům zkrátka musí pohled na podzimní kinonadílku dělat radost, zvlášť když povedená sci-fi Marťan dál drží bronzovou příčku. Další devítimilionová injekce tlačí americké tržby už na 197 milionů, a když k tomu připočtete ještě větší nálož ze zbytku světa, dělá to už hezkých 458 mega. Že dá Scottova energická adaptace chytré knížky v kinech půl miliardy, to asi nikdo nečekal. Bravo!

O fous níž jsou trvalky s propady pod magických 30%: Strašidelná skoro-hororová bláznivina s Jackem Blackem Husí kůže aka Goosebumps, která se chystá zanedlouho i do českých kin, si připočetla sedm milionů a je na velmi pěkných 66 melounech. Spielbergovo velebené retro Most špiónů pak výrazně zesiluje své oscarové šance protlačením se aspoň na průběžných 54 mega. Z kasovního zklamání se vyklubal klasický podzimní držák.

Menší výdrž mají a už jen po třech milionech přisypávají Hotel Transylvánie 2 a Burnt aka Dokonalý šéf - s tím malým rozdílem, že zatímco Sandlerův animák vytlačil jen z Ameriky líbivých 161 milionů /při polovičním rozpočtu!), kulinářské drama s Bradleym Cooperem jich má jen deset. Holt jiná liga.

 

Do desítky se pak vešla ještě fantasy Poslední lovec čarodějnic, velmi úspěšná konverzačka Stážista a absolutně vyšumivší - a snad poslední v kinech - čerstvá Paranormal Activity.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE PARANORMAL ACTIVITY

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden začne o herecké ceny žadonit ubulené drama The 33 o zavalených chilských hornících, proti půjde jen bláznivá vánoční komedie Love the Coopers aka Trable o Vánocích.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace