Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Premiéry vyhořely, světu vládne bondovka Spectre


ikona
Cival
007bradley coopertržby
Kdo zvítězil v amerických kinech a jak moc válí v těch světových nová bondovka? 

Jednou to přijít muselo. Američtí kinaři můžou zapomenout na optimismus začátku léta, protože celosvětový pokles výkonnosti korunoval vůbec nejhorší zámořský víkend letošního roku. Logicky ho ovládl Marťan, největší hit měsíce října, jenž si při mikroskopických propadech tržeb o pouhou jednu pětinu v klidu připsal dalších 11 milionů a suverénně míří přes dvoustovku jen z Ameriky. Výtečný výsledek, zvlášť když k němu přičtete čtvrtmiliardu ze zbytku světa...

Premiéry zůstaly tentokrát hluboko v poli poražených: Weinsteinům nevyšla sázka na kuchařské drama Burnt aka Dokonalý šéf s Bradleym Cooperem. Star-power tohohle sympaťáka se mohla zdát obří po triumfu Amerického snipera, další projekty ale naznačují, že to s Cooperem zas tak žhavé nebude. Méně výrazné snímky neutáhne, což se projevilo i na chabém pětimilionovém otvíráku Burnt. Pohlreich je holt jen jeden. :)

TRŽBY FILMŮ BRADLEYHO COOPERA

Selhala ale i Sandra Bullock. A nedivíme se. Warneři ji tentokrát totiž vpustili do politické satiry Our Brand is Crisis a od první chvíle to nevypadalo jako dobrý nápad - matné trailery a slabé recenze vedly ke startu až na osmém místě (!) za zoufalé tři miliony, což znamená další letošní fail pro Warnery a nabourání jejich letité úspěšné spolupráce s oscarovou herečkou Sandrou. Na tenhle propadák budou chtít hodně rychle zapomenout.

TRŽBY FILMŮ SANDRY BULLOCK

Drobné tak sbíraly lépe jiné snímky: Nejblíž Marťanovi se držela Husí kůže aka Goosebumps, rodinná strašidelná 3D oddychovka, k níž Jack Black přilákal dalších deset milionů, a tak přepočítává v úhrnu skoro šedesátku, sumu na úrovni střídmého rozpočtu... Zbytek světa čeká, Česko nevyjímaje.

Ještě líp je na tom s výdrží Most špiónů, jenž znovu neztratil oproti minulému týdnu ani třetinu z výnosů. Spielbergova dobovka si připočetla dalších osm milionů a průběžně jich má 45, což je už trojnásobek (chabého) úvodního víkendu. Solidní trvalka.

No a na čtvrtém místě, pořád vysoko nad už haněnými novinkami, je Hotel Transylvánie 2 - pohodový animovaný sequel, co si z Ameriky i zbytku světa připíše přes sto padesát míčů.

Na šestém místě dál paběrkuje Poslední lovec čarodějnic. Diesel na pozici velké hollywoodské hvězdy, co sama utáhne projekt druhé jakosti, pořád nemá. Průběžných osmnáct milionů z Ameriky mu alespoň trochu žehlí vyšší tržby ze zbytku světa (zatím 38 melounů), kde je o fantasy tradičně větší zájem. V Česku to například stačilo na první flek o minulém víkendu...

Podobnou skladbu i úroveň výnosů hlásí i nový díl Paranormal Activity, tentokrát na sedmičce. I s ohledem na nuzný rozpočet jde ale o tak bídný výsledek, že se v kinech snad dalšího pokračování nedočkáme. Modleme se!

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE PARANORMAL ACTIVITY

 

Desítku pak uzavírají Purpurový vrch a Steve Jobs: Respektované projekty dvou vynikajících režisérů (za mě je Boyle furt nad Del Torem) se s tužbami diváků vůbec nepotkaly. Tržby obou pod třicet mega jsou jasným zklamáním.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Zy týden bude kasovní okénko přeci jen delší. Do amerických kin se totiž chystá bondovka Spectre. Ta zatím vlítla jen do půltuctu zemí, zvládla v nich ale udělat slušnou rotyku: V Británii padly rekordy Skyfall, takže už po týdnu v pár zemích může Spectre hlásit 80 milionů na kontě. Ano, bude to výdělečný podnik a nejen kvůli product-placementu.

Po podivných trailerech a váhajících recenzích se jen bojíme, abychom se opravdu bavili novým bondovským nátěrem. Vědět budeme už brzy...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace