Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Roger Avary se nenudí


ikona
imf
drivedriverroger avary
 

Na rozpoznání jména v titulku možná budete potřebovat pár okamžiků. Snad jen velcí fanoušci Quentina Tarantina, případně jisté procento filmových kritiků, kteří strávili ty nejhezčí okamžiky na vysokoškolských kolejích, zbystří bez váhání, protože ačkoliv Avary nepatří mezi velká jména, kultovních přídomků stihnul posbírat hned několik. Ostatně když jste zodpovědný za revizi dialogů v Pulp Fiction (Avary dokonce natočil i jednu scénu, to když musel Quentin před kameru) a neortodoxní snímek Pravidla vášně, pak si nějaké to publikum zcela jistě zasloužíte. Já do něj patřím jen okrajově - na Pravidlech vášně oceňuji snad jen zrychlenou pětiminutovku o výletě do Evropy (kdo zná, ten chápe, ostatním to nelze zprostředkovat ;) a zbytek Avaryho děl jde žánrově mimo můj DVD přehrávač.

Zabít Zoe je ale podle všeho jen přidušená gangsterka v Tarantinově stylu, takže jsem zatím o nic nepřišel. Teď se ale milý Roger chystá znovu režírovat na plný úvazek. Krom již dlouho připravované Glamoramy, což je adaptace další knihy Breta Easona Ellise, autora Pravidel vášně. V hlavní roli Kip Pardue jako fotograf-metrosexuál, takže zjevně můžeme čekat totéž v bleděmodrém. Daleko zajímavější, alespoň z mého pohledu, je zmínka o druhém projektu, která padla u příležitosti propagace Silent Hillu. Ten má premiéru už v pátek a Avary spolupracoval na jeho scénáři.

Na tiskovkách herních adaptací se většinou ohlašují... ano, správně - další herní adaptace. Roger Avary by se podle všeho měl pustit do slavné herní série od Atari, která nedávno dospěla do svého čtvrtého pokračování a můžete ji najít jak na PC, tak na konzolích. Řeč je samozřejmě o Driverovi, v jehož filmovém podání se zřejmě podíváme do 70. let, kde náš hrdina Tanner ve svém muscle caru prožene policii i zločince. Driver už je v zaměřovači hollywoodských studií pěkně dlouho, ostatně na videosekvencích pro třetí díl pracovali i bratři Scottové a chvilku se dokonce ochomýtali kolem úvah o možné adaptaci.

Nejzajímavější je na tom ale fakt, že Universal před měsícem ohlásil svůj vlastní projekt Drive s Hughem Jackmanem v hlavní roli, který je až nebezpečně podobný právě Driverovi. Můžeme se tedy těšit na souboj profesionálních fofrmanů? Favorita nelze určit, když je u jednoho filmu jen herec a u druhého režisér. Avary však bude muset přesvědčit o tom, že je schopen vypilovaných automobilových honiček, které budou základním kamenem filmu. Ještě to bude hodně zajímavé.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace