Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dojmy čtenáře: Jak MovieZone slavila 10 let


ikona
siva
moviezoneredakce
Krátké ohlédnutí věrného uživatele za naším narozeninovým mecheche... 

Sepsal: Ombak▼Penari

Rok se sešel s rokem a ten s dalším rokem a tak dále a MovieZone z čista jasna slaví deset let. To je jistě pádný důvod k napití! A jelikož redakce dopředu avizovala, že na 17. října 2015 si nikdo nemá nic plánovat, že se mají všechny kšefty zavřít a kriminály otevřít, bylo jasné, že bude nutné se přestat vymlouvat a tohle výročí přijít oslavit na narozeninovou akci plnou filmů, rozhovorů a tlachání do Bio Oko.

My jsme se dostavili jako spořádaní občané přesně na 11:00, kdy vše oficiálně vypuklo. Sotva jsme si po příchodu prohlédli naživo redakci, shromážděnou před sálem, šli jsme si raději rychle na bar koupit alkohol. Vzápětí, po krátkém úvodním slovu, totiž začínalo promítání prvního filmu z programu oslavy. No nekupte si do sálu chlast, když se to tady může,ne? A možnost vybrat si k sezení v sálu židli, křeslo nebo lehátko je taky fajnová věc. Vyzkoušel jsem během dne všechno...

Ačkoliv by celý den mohl být klidně vyplněný předtočenými portréty jednotlivých členů redakce a nebyla by to zjevně nuda (namátkou Americký Imf, Sweeney Todd: Civalům ďábelský holič, Mr. Hunger Games, Kocour v botách...), volba pořadatelů padla nejprve na druhý Abramsův Star Trek, letošní pecku Kingsman a jako největší tahák předpremiéru ponurého Sicaria. Na začátek jsem se tedy krásně zrelaxoval u vesmírného bijáku, a pak si krásně uhnal depresi ze Sicaria. Nebyl to jednoduchý snímek, přesto šlo o skvělý zážitek.

Filmy proložily dvě MZ Live! (tentokrát poprvé úplně live), takže jsme se dozvěděli na jaké filmy budoucnosti se redakce nejvíc těší a poslechli si i pár slov o dějepisu MovieZone od všech osob, které mají či měli s tímto serverem co do činění.

Jako vsuvka potěšilo i fajnové pásmo nejzajímavějších filmových trailerů za poslední dekádu, kde možná každému chyběla nějaká ta srdcovka, ale jinak se mohlo krásně vzpomínat na spoustu oblíbených filmových fláků nebo aspoň oblíbených upoutávek. A na závěr se, během druhého MZ Live!, jako host objevil dokonce sám maestro filmové a televizní tvorby, režisér Jiří Strach, aby veřejně vysvětlil, proč má rád MovieZone (protože je to stejně fajn magor jako celá redakce). A jelikož jsem si nechtěl nechat utéct ani jeho, ani redakci, tak jsem závěrečného Kingsmana, kterého jsem si dal v kině už zjara, večer vynechal a raději se věnoval dění kolem baru. Bylo totiž jasné, že dnes večer je důležité se především vykecat se všemi u piva.

První to odnesl Jirka Strach, protože byl hned na ráně a netvořil s nikým diskuzní hlouček, a tak jsme měl možnost já i všichni zájemci probrat jeho filmy, což byl pro mě jako fanouška jeho tvorby nečekaný zážitek. Platilo i avízo, že se redakce bude od baru držet na dostřel a nikomu nebude zazlívat, že je někdo chce zvát na panáka nebo se s nimi nechat zvěčnit na fotografii, čehož jsme všichni dosyta využili. A tak geekovské klábosení nebralo konce.

Hloučky se přesunovaly sem a tam, tu se zastavil jeden, tu jiný, stále bylo co komu říct, až někdo prostě musel to kino zavřít a vyhnat všechny pryč. Skalní příznivci se ještě přesunuli do blízkého nonstopu, kde jsem já osobně svou cestu zakončil a spokojeně se po čtrnáctihodinové akci vydal do hajan. Co ostatní, to už nevím, nejspíš tam ještě sedí...

Tak za pět let zase zdar - poznámka redakce :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace