Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čína uvádí: Expendables 4


ikona
KarelR
expendables 3expendables 4
Americké akční legendy si našli nový domov. 

V Číně milují akční filmy. Letos se jim sice vyhnul Šílený Max, jehož boj proti tyranii a diktátorství byl pro cenzory moc silná káva, jinak tam ale baští všechno, v čem se to mlátí od začátku do konce. Transformers, Avengers, Rychle a zběsile... to všechno si z Číny odneslo velké peníze a tamní tržby pátého Terminátora dokonce mohou za to, že robotí série neskončí. No a podobné to teď bude s Expendables.

 

Třetí díl sice vydělal jen 206 milionů dolarů, 72 ale pocházelo přímo z Číny (amerických 39 je mimochodem hrozná potupa). A protože Hollywood vždycky utíká tam, kde to dává finanční smysl, vzniknou čtvrtí Expendables hlavně proto, aby mohli provětrat čínského peněženky.

Co přesně to znamená? Že si film právě zajistil zelenou díky prodeji čínských distribučních práv. Navíc by se měl částečně natáčet v Číně (i když prý nemá jít přímo o koprodukci) a samozřejmě počítejte s tím, že se Jet Li neobjeví jen na pět minut. V tuhle chvíli je v plánu klasický blockbuster za 100+ mega, u kterého by měl Sly dodržet slib o eRkovém ratingu. Velká rozhodnutí ale zřejmě nebudou na něm, protože Expendables 4 jednoduše musí jít naproti čínským cenzorům.

 

Květnový článek o tom, že "komunisté ovládnou Hollywood", tedy i přes nadsazený nadpis nebyl zase taková sci-fi. Že vás nikdy nenapadlo, že by se film s americkými akčními legendami točil hlavně pro Čínu a ne pro Ameriku? Nejste sami. Nová doba ale holt dorazila, takže v roce 2016 čekejte fotky z placu s čínským komparzem a v roce 2017 nás zřejmě čeká slavnostní premiéra v Šanghaji nebo v Pekingu. Do Los Angeles se kvůli drobným nikdo nepotáhne. A je jen otázkou času, než se k tomuhle kroku odhodlají i další blockbusterové série...

---

Vytáhni v hospodě: Další "čínskou objednávkou" je akční thriller Security s Antoniem Banderasem a Benem Kingsleym. A jen tak mimochodem, Matt Damon se po Marťanovi vypravil do přímo Číny, kde poslední měsíce natáčel velkofilm The Great Wall od Zhanga Yimou. Taky očividně pochopil, která bije. Akční thriller o stavbě Velké čínské zdi bude brutální trhák!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace