Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z Promethea 2 je Vetřelec


ikona
KarelR
alienalien: paradise lostprometheus 2ridley scottvetřelec 5
Jak se bude jmenovat pokračování Promethea? 

Když Ridley Scott řekne, že se jeho nový film bude jmenovat jinak, tak se prostě bude jmenovat jinak. Těžko si ale představit, že by Foxové nějak protestovali, protože změnit název Promethea 2 na Alien: Paradise Lost (Vetřelec: Ztracený ráj) vážně nezní jako hloupý nápad.

 

Přesně tak, druhé dobrodružství Michaela Fassbendera a Noomi Rapace se doslova zaháčkuje do vetřelčí ságy a záměrně tudíž pouteče od toho prvního. Hledání domovské planety inženýrů by se teď vyloženě mělo zaměřit na tajemství účelové výroby xenomorfů. A sám Scott přiznává, že tenhle tah plánuje víc než tři dekády.

Původ vetřelčích vajíček z LV-426 ho totiž zajímal už po původním filmu a chtěl ho řešit ve dvojce. Nakonec ale dostal přednost Cameron se svým našlápnutým akčňákem, takže se Scottovy nápady (ne náhodou inspirované epickou básní Ztracený ráj od Johna Miltona) schovaly do šuplíku.

Co se z něj vytáhne společně s nimi? Scott vnadí i na propojení s Ripleyovou, které by pak mohly prohloubit další dva díly Promethea (ano, už teď je ve hře trojka a čtyřka). Zároveň ale dodává, že se bude protagonistce série věnovat spíš regulérní pátý díl Neilla Blomkampa.

 

Ten Scott produkuje a prý půjde před kamery hned potom, co se dá dohromady Alien: Paradise Lost. Nikdo zřejmě nechce, aby se prequel Vetřelce a jeho pátý díl potkaly v jeden rok, což je minimálně z hlediska propagace pochopitelné.

Těšíte se víc na Scottův příspěvek do série nebo na Blomkampův? Dejte vědět v diskuzi a samozřejmě přihoďte svůj názor na nový název.

---

Vytáhni v hospodě: Název druhého Blade Runnera by mimochodem mohl být Blade Runner: Androids Dream.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace