Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Září 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Avengers a Šílený Max i na vaší plazmě... 

Letošní blockbustery Avengers: Age of Ultron a Šílený Max: Zběsilá cesta konečně dorazily na Blu-ray! Ten první asi leckoho netrápí, ten druhý by si ale měl pořídit každý, komu něco říká sousloví "akční film". Nový road trip George Millera by se totiž měl vyučovat na filmových školách. A pokud tomu tak nebude, snad přijde (přiměřeně zběsilá) revoluce!

 

Avengers: Age of Ultron
Vyšlo: 23. září 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (Blu-ray + 3D Blu-ray), 898 Kč (kolekce s Avengers - 2x Blu-ray + 2x 3D Blu-ray)

No jo, tohle už je vážně naposledy. Jde o úplně finální ohlédnutí za dvojkou Avengers, která se vlastně dá označit za kritické i finanční zklamání (aneb nevydrtila jedničku), ale na druhou stranu… je to prostě super film. Ano, musíte se orientovat v marveláckém filmovém vesmíru, musí vás bavit náramně comicsové momenty a musíte chtít po filmu za 250 milionů dolarů spíš vhled do postav než progresivní akční kousky. Pokud ale s tímhle mindsetem nemáte problém, jsou Avengers přesně tou comicsovou nadstavbou, kterou by člověk od Josse Whedona čekal. V kontrastu s tunou šablonovitých originů se zkrátka jedná o celkem odvážný krok jiným směrem. Jen holt bude veleben jen v některých kruzích… (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Ex Machina
Vyšlo: 2. září 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Chytrých malých sci-fi je jako šafránu a Ex Machina mezi ně určitě patří. Sice tu nenajdete nic moc objevného a leckteré zvraty vás určitě nepřekvapí, pořád se ale jedná o mile klaustrofobní žánrové cvičení, ve kterém se dozajista zabouchnete do Alicie Vikander. Nastupující švédská hvězda už to dotáhla na plac pátého Bournea, takže máte nejvyšší čas se s ní seznámit. A její robotí etuda, která ždíme eRkový rating a nebojí se doslova tnout do živého, je ideální příležitostí. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Ovečka Shaun ve filmu
Vyšlo: 18. září 2015
Cena: 218 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

„Modelínové“ animáky mě nikdy moc nebrali, ale Ovečka Shaun ve filmu je prostě fajn. Seriál jsem nikdy neviděl, takže po mně nechtějte nějakou srovnávačku, ale jako Shauna prakticky neznalá duše jsem se víceméně bavil od začátku do konce. Nový celovečerák od Aardmanů má totiž hned několik skvělých nápadů a sem tam zdatně paroduje filmové klasiky, zároveň ale stojí na vlastních nohách a nabízí rozverný humor pro všechny věkové generace. Na animákovou síň slávy to samozřejmě není. Jako svižná oddechovka, která obdivuhodně zvládá vyprávění beze slov, je ale Shaun příjemná jistota. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Píseň moře
Vyšlo: 9. září 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

V září vyšel ještě jeden ostrovní animák a taktéž si zaslouží pozornost. Možná ještě trochu větší, protože se jedná o další osobitý počin Tooma Moorea, irského režiséra Brendana a tajemství Kellsu. Mooreova novinka Píseň moře je opět skrz na skrz keltská – její příběh se točí kolem rodiny žijící na osamělém majáku a pověsti o poslední tulení víle. A její unikátnost spočívá v tom, že se nejedná o divácky vstřícnou petardu z ranku Madagaskarů nebo Doby ledové. Naopak dostanete pozvolna budované drama s překrásnou animací a přesahem, které s klidem okouzlí většinu dětí, zároveň ho ale docení i starší diváci. A to je dnes čím dál tím vzácnější, takže mu rozhodně dejte šanci. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Šílený Max: Zběsilá cesta
Vyšlo: 16. září 2015
Cena: 358 Kč (DVD), 538 (Blu-ray), 628 (Blu-ray + 3D Blu-ray), 798 (Blu-ray + 3D Blu-ray ve Steelbooku), 718 (Antologie všech 4 filmů - 5x DVD), 1258(Antologie všech 4 filmů - 4x Blu-ray + DVD) 

J. J. Abrams má pořád šanci na totální K.O., do prosince ale bude našemu žebříčku nejlepších filmů vládnout Šílený Max. Prakticky zázračný projekt, který s klidem dorovnal (a vlastně překonal) nabušené trailery, jsme stále ještě nezpracovali. Kde se to v Millerovi na stará kolena vzalo? Proč Warneři něco takového schválili? A jak je možné, že se celý projekt nerozsypal po mnohaletých zdrženích? Ony nás ty odpovědi vlastně ani nezajímají. Hlavní je, že jsme dostali těžkotonážní akční nářez, u kterého člověk ani nesbírá čelist z podlahy. Prostě ji tam dvě hodiny nechá a pak vypsychle doufá, že mu ji nějaká ochotná duše podá. (10/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v září vyšlo: Dítě číslo 44, Je prostě báječná, Krvavé peníze, Ladíme 2, Lovci a oběti, Nejdelší jízda, Pařba v Mexiku, Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny, Poltergeist

Nashle u říjnového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace