Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Potterovi Artemis?


ikona
Mr. Hlad
artemis fowlharry potterkenneth branagh
Režisér Thora a Popelky chystá rodinnou fantasy, která by mohla navázat na úspěch Potterovek 

Kenneth Branagh si před pár lety řekl, že už ho nebaví být jen tím hercem a režisérem, který představuje Shakespeara nové generaci diváků. Zkusil samozřejmě i pár věcí, které nebyly podle děl jednoho z největších dramatiků všech dob, ale spousta lidí ho zaznamenala výrazněji až u Thora. Ačkoliv se názor na kvalitu marvelovské fantasy liší, stal se z ní hit a Branagh se přesunul k Jacku Ryanovi. Tam ale ošklivě narazil a pokus restartovat sérii o slavném tajném agentovi nevyšel. Letos si ale Branagh reputaci napravil překvapivě hodně povedenou Popelkou a vypadá to, že žánru u studiu Disney zůstane věrný i v budoucnosti.

 

Momentálně se sice motá kolem nové verze Vraždy v Orient Expresu, ale hned po ní by měl natočit adaptaci první knížky příběhu Artemise Fowla. Tomuhle hrdinovi je asi dvanáct let, je milionář, geniální vynálezce a rozhodně ne klasický klaďák, spíš antihrdina a trochu svině. Hned ve svém prvním dobrodružství unese vílu a žádá za ní hodně velké výkupné. Později ale začne kopat za ty hodné, ovšem čistě proto, že se často objeví protivník, na kterého ani on sám nemá. Zní to výrazně zajímavěji než většina rodinných fantasy a Branagh, jak letos ukázal, žánr bez problémů zvládá a když má dost peněz, dovede servírovat divákům hodně velkolepou podívanou. Tohle by tedy mohl být konečně ten následovník Harryho Pottera, na kterého jeho fandové čekají. I když bude nejspíš cílit už na další generaci diváků.

--- 

Vytáhni v hospodě: Branaghovo jméno zaznělo i v souvislosti s třetím Thorem, ale samozřejmě neoficiálně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace