Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů herce Petra Vrška


ikona
Mr. Hlad
7 filmů
Jaké filmy má rád herec, který se objevil v jednom z nejchválenějších českých filmů posledních let? 

Herec Petr Vršek vystudoval na DAMU alternativní a loutkové divadlo a dnes ho můžete vidět v pražské Ypsilonce, ale hostuje i v Dejvickém divadle v kultovním kousku Ucpaný systém. V televizi si zahrál v seriálech Ulice, Redakce nebo Kriminálka Anděl a do kin se podíval s Tobrukem nebo dramatem Vladimíra Michálka O rodičích a dětech. Teď ho můžete vidět v hodně svérázné podívané Schmitke, o níž se mluví jako o filmu, který by Česko mohl vrátit na mapu evropského filmu.  

 

1. Fanny a Alexandr (Švédsko/Francie 1982, r. Ingmar Bergman)
Jednoznačně Bergman! Je to jeden z nejkrásnějších Bergmanových opusů. Je to film, který dokonce přehodil výhybku mého životního směřování. Je to film, který pro mě obhajuje vůbec smysl  filmu jako takového. Je v něm hledání, vesmír i humor a hlavně člověk. Doporučuju ještě Sedmou pečeť, Lesní jahody a vlastně všechno od něj.

2. Černý Petr a Amadeus, Forman (Československo 1963 a USA 1984, r. Miloš Forman)
Protože jsou  to krásně a autenticky zachycený "telecí léta" navíc se vším tím dobovým backgroundem... a protože já se taky jmenuju Petr, a tak sem si teď na ten film vzpomněl a chtěl bych, aby se umístil co nejlépe...tak třeba hned za Amadeem :)

3. Blikající světla, Řezníci, Adamova jablka (Dánsko, 2000, 2003, 2005, r. A. T. Jensen)
Všechny tyhle filmy jsou stejně dobré a nechci žádnému nadržovat. Je to přesně můj šálek kávy. Drsná severská poezie života, kterému nechybí humor a nadsázka.

4. Velká nádhera (Itálie/Francie 2013, r. Paolo Sorrentino)
Neskutečné vizuální dílo. Myslím, že není co dodávat, protože v názvu už je všechno. Všechno už tu bylo, ale to všechno je právě v tom filmu. Sorrentino je velký filmař a moc se mi líbil i životopis toho ušatého politika, jenomže to jsem neviděl v kině.

5. Leviatan (Rusko 2014, r. Andrej Zvjagincev)
Oceňuju režiséra  Andreje Zvjaginceva za odvahu, se kterou ve své zemi! natočil takhle kritický film o své zemi! Opravdu silný příběh, který je myslím, přesným obrazem současného Ruska. Navíc podmanivá hudba Philipa Glasse a autenticky odporný zjev místního milicionáře mě skutečně srazily na kolena.

6. Život je krásný (Itálie 1997, r. Robert Benigni)
Když se mi někdy třeba zdálo, že Roberto Benigni je lepší režisér než herec, tímhle filmem dokázal, že je i dobrý scenárista. Život může být opravdu krásný.

7. Matt Groening, George Lucas a ti další
Na přání svého syna Jakuba přidávám tyto dva muže za to, že světu dali Simpsonovi a Star Wars. A na závěr snad ještě doporučuji, co musíte vidět. Chlapectví, Hon, Čtyři lvi, Sedm, Kmotr, Kurs negativního myšlení, Melancholia, S tebou mě baví svět, Spalovač mrtvol a Čtyři pokoje.

Tak co na to říkáte?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace