Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Fantastická čtyřka


ikona
Mr. Hlad
fantastic fourprvní dojmy
Jak se povedl comicsový restart od talentovaného režiséra Kroniky?  

Fantastickou čtyřku provázela pověst filmu, který přišel na svět ve velkých porodních bolestech a režisér Josh Trank ji při natáčení nezvládl ukočírovat. Jak to nakonec dopadlo? Máme tu film, který si svou pověst největšího průšvihu léta zaslouží, nebo dokázala Fantastická čtyřka překvapit?

 

Jak to vidí Mr. Hlad
Tak takhle to taky nepůjde. Asi se nikdy pořádně nedozvíme, čí je chyba, že Fantastická čtyřka dopadla tak, jak dopadla, ale jako divákům nám to stejně může být jedno. Důležité je, že jsme dostali film, který vypadá jako něco ze začátku století, tedy z doby, kdy to Hollywood s comicsy teprve začal pořádně zkoušet. Celé to má sice jen něco málo přes hodinu a půl, ale v první půlce se nestane vlastně nic, co by stálo za pozornost, jen tu parta nezajímavých geeků staví stroj, který je přesune na ještě méně zajímavou planetu, kde nic není. No a pak dojde na nějakou tu akci. Ta taky za moc nestojí a možná by obstála v televizi jako pilot, ale rozhodně ne v roce 2015 ve filmu, který chce kopat stejnou ligu jako Avengers nebo X-Meni.

Fantastická čtyřka je svým způsobem sympatická ve své jednoduchosti a dětem se díky tomu může líbit. Ale jinak tu není nic, co by stálo za pozornost. Pomalá a unylá akce, které je málo, jednorozměrní hrdinové, překvapivě průměrné triky a nic dalšího. Není to vyložený shit, pokud bych měl ale něco pochválit, tak to bude krátká stopáž. A to fakt není dobře.

 

Jak to vidí Cival
Promarněný potenciál, na němž potěší snad jen to, že není nutné restartovat a naservírovat znovu ten samý origin. To by byla vražda. Na druhou stranu se ani není třeba bát ani přeobsazování, protože ani jeden z hrdinů v paměti neutkví. Po výtvarné stránce je celý ten svět celkem fajn, ale pak už nepřijde nic, co by zaujalo - snad jen koncept usedlejšího blockbusteru, jenž pracuje s postavami z řad docela obyčejné omladiny a dává naději všem nerdům, že to dotáhnou z laboratoří až k superhrdinským trikotům, působí v tom subtilním podání celkem inspirativně. Jenže pak už nepřijde nic, akorát dospělejší verze Žraločáka s Lávovkou...

I Avengers 2 a Thor 2 působí proti nové Fantastické čtyřce jako vyspělé blockbustery. Tady je tuze směšný padouch, co bude dobře vypadat jen v lego-verzi, a naprosto katastrofální pokusy o trikovou akci, odehrávající se na papundeklové planetě plné jakéhosi zeleného slizu. Víc jak stomilionový rozpočet vyhozený oknem, těch pár hezkých momentek s Thingem ve válce bohužel jen naznačí, s jak velkým potenciálem Foxové už dlouhé roky hazardují. Uff.

Tak co, už kupujete lístky? :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace