Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Věčně mladá: Nejvymóděnější romance roku


ikona
KarelR
pr
Proč jít na film, ve kterém se schovává mladý Han Solo? 

Taky vám tolik chyběla Blake Lively? Blonďatý objev s Gossip Girl se na velkém plátně neobjevil tři roky, což je u sedmadvacetileté herečky sakra dlouhá doba. Naposledy jsme ji viděli ve výborných Divoších Olivera Stonea, pak ale zmizela. A vrací se až nyní v romanci Věčně mladá.

Ta vypráví o mladé dívce jménem Adaline, do níž v roce 1937 uhodil blesk a navždy zastavil její stárnutí. Adaline musela zvolit samotářský život, aby její tajemství nikdo neodhalil. Teď se ale znovu zamilovala a moc neví, co s tím. Že to zní moc jednoduše? To si pište. Takže tu máme ještě její dávnou lásku s tváří Harrisona Forda, jemuž je Adaline tak trochu povědomá. A to už je na 107 let starou dámu slušná šlamastyka.

Věčně mladá rozhodně není obyčejná moderní romance. I když byste si totiž odmysleli ústřední sci-fi element, pořád vám zůstane staromilský feeling, který nadchnul i recenzujícího imfa. Jak moc? Jeho ortel zní: "Skvěle odvedené řemeslo aneb překvapivě starý film od mladých tvůrců a herců. Věčně mladá je správně nafintěná a naleštěná romantika, ale navzdory svojí průhlednosti má slušnou šanci se stát nadčasovým obyvatelem dívčích filmoték."

Takže hollywoodská klasika v novém kabátku? Zní to moc pěkně, obzvlášť na film, který nemůže držet příběh v jednom čase a místě. Věčně mladá se totiž rozpíná napříč celým stoletím, takže jde zároveň o stylistickou a módní přehlídku. To vše s Blake Lively v hlavní roli? Háček je zaseknut. A to jsme se ještě nedostali k pánům.

Adaline totiž ve filmu nahání nejen Michiel Huisman, jehož znáte jako sympatického "kámoše" Khaleesi ze Hry o trůny. Zamilovaými pohledy tu srší i zmíněný Harrison Ford, jehož mladou verzi ztvárnil neznámý Anthony Ingruber. Proč byste tohohle mladíka měli vidět hrát? Protože absolutně vypadá jako Ford! Režisér Lee Toland Krieger ho náhodou objevil na internetu. A pokud Věčné mladou uvidí tvůrci Star Wars prequelu o Hanu Solovi, nemůžou ho neobsadit!

Tohle romantické skoro-retro je zkrátka plné překvapení. Takže až budete přítelkyni splácet návštěvu Mission: Impossible 5, vážně nemusíte dlouho řešit, na co koupíte lístky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace