Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ant-Man se uvedl důstojně, zdolal Mimoně i Apatowa


ikona
Cival
ant-manmarvelpaul rudd
Kolik si na první dobrou vydělal mravenčí superhrdina? 

Nejmenší z Avengerů nejmenším ještě chvíli zůstane. Rozhodně se ale nemusí krčit v koutě, protože svůj potenciál ukázal a zažádal o celkem zářivou budoucnost. Ant-Man si svoje diváky zvládnout najde, naznačil to alespoň otvírák v amerických kinech za 58 milionů dolarů. Na origin neznámého hrdiny celkem slušná suma, která snese srovnání s Thorem, Capem i Hulkem a vykopne mravenčího superhrdinu vstříc zámořským ziskům nad úrovní 150 milionů dolarů a tří kil celosvětově.

Podstatné je nicméně to, že reakce diváků jsou velmi spokojené, i recenzenti nakonec zvedají palec nahoru, Paul Rudd sklízí pochvaly a naoko nevelkolepá a audiovizuálně nepřesvědčivá marvelovka si rychle nachází fanoušky i zapřisáhlé zastánce jako lehká a svižná letní zábava. Takže o dvojku by rozhodně měl být zájem, i když by přifrčela někdy po roce 2020.

TRŽBY MARVELOVEK

V tu dobu už ale bude mnohem jasněji, protože se Ant-Man objeví i v Civil War nebo nových Avengerech a ukousne si něco ze star-power svých kolegů. Že se povedlo zařídit, aby film nepropadl, je pak pro Marvel další pozitivní zprávou a ujištěním o vlastní síle – rozhodně se totiž do kampaně neopřeli na maximum, neangažovali drahé hvězdy za kameru ani před ní, nedovolili nabobtnání rozpočtu ani při notoricky známých (pre)produkčních patáliích a nevezli se kdovíjak urputně na věhlasu Avengerů, snad aby nerozmělnili jejich komerční potenciál… a přesto se Ant-Man ujal! To zase jednou potvrzuje vychytralost šéfů tohohle comicsového impéria.

Druhou příčku jistí Mimoni. Ze statistik by se mohlo zdát, že nebudou tou klasickou animovanou trvalkou, protože o víkendu klesli o nadstandardních 56% a připočetli si „jen“ dalších 50 mega. Jenže je to dáno do velké míry tím, že spousta fanoušků se nahrnula do kin minulý pátek, hned v den premiéry a do tamních výsledků se započítaly i výnosy z nočních čtvrtečních projekcí. Díky tomu si Mimoni připsali rekordní start, ale taky je to předurčilo k trochu rychlejšímu poklesu.

AMERICKÉ TRŽBY NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH ANIMÁKŮ

V Americe mají žlutá hovádka každopádně na kontě už 216 milionů dolarů a ženou se vstříc víc jak 350 milionům dolarů, sakramentsky jsme zvědaví ale hlavně na vývoj tržeb na dalších kontinentech a na to, jak se Mimoňům podaří řádit v distribuci i přes letní teplé týdny. Zatím si Universal nemůže stěžovat, protože na kontě má aktuálně globálních 625 milionů dolarů.

TRŽBY FILMŮ S MIMONI 

 

Tohle studio má samozřejmě dávno vystaráno díky Rychle a zběsile 7 nebo Jurskému světu, který se už tlačí na třetí místo historických tabulek, aktuálně s nehoráznými 611 miliony z Ameriky a miliardou a půl celosvětově. Aby toho ale nebylo málo, doplňuje momentálně páté dinosaury ještě na bronzové příčce další universalácká akvizice, totiž bláznivá komedie pro ženy Vykolejená neboli Trainwreck. Judd Apatow tu vytáhl na stříbrné plátno další hubatou televizní komičku Amy Schumer a s klasickým přisprostlým vzorcem ji vyslal do kin.

TRŽBY FILMŮ JUDDA APATOWA

A zase to zafungovalo: Recenze jsou vstřícné, ohlasy diváků velmi pozitivní a nějaký ten peníz taky přiletí, jak napovídá třicetimilionový start. A i když nejspíš nepůjde o megahit ve stylu Zbouchnuté nebo Ženy sobě, rozhodně se potvrzuje, že Judd Apatow ještě má co říct a v Hollywoodu mu hodlají naslouchat. Očekávejme další projekty podobných parametrů.

 

Na čtvrtém místě dál boduje pixarovka V hlavě, která se už přenesla přes magickou hranici 300 milionů dolarů. Nominálně jde o jeden z nejúspěšnějších počinů Pixaru, u Disneyho si teď jen budou lámat hlavu, jak se takovému triumfu co nejvíc přiblížit na dalších trzích na druhé straně Atlantiku.

TRŽBY PIXAROVEK

Smutný je naopak pohled na paběrkujícího Terminátora 5: Šesté místo, přípočet pouhých pěti milionů a aktuálně z Ameriky 80 mega, což je s ohledem na dvousetmilionové náklady jednoznačně nejhorší výsledek v rámci celé série. Celosvětových 277 milionů tak strašlivě nevypadá, to ale Arnolda a spol. asi nespasí.

TRŽBY TERMINÁTORŮ

Do desítky se vešlo ještě Bez kalhot XXL, jež si může globálních 89 milionů užívat hlavně díky skromným nákladům, nechybí ani nevýrazný horor Šibenice, ekonomicky zklamavší Méďa 2 a nakonec i důchodcovsky pojatý Mr. Holmes, v němž renomovaný režisér Bill Condon kočíruje mistra Iana McKellena. Podle ohlasů jde o výborný kousek, dva a půl milionu vytěžených z 363 kin je solidních.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se romantika Papírová města postaví Bojovníkovi Jakeu Gyllenhaalovi v boxerském drámu Southpaw a Sandlerovu bláznivému běsnění v trikové výplachovce Pixely.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace