Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sandman utíká od Batmana se Supermanem


ikona
KarelR
dcsandman
DC větví svoje comicsové dědictví. 

Nadávky na to, že jsou comicsové blockbustery příliš krotké, slýcháme dennodenně. Studia ale musí zajistit, aby se jim stamilionové investice bohatě vracely, takže se základy filmových vesmírů jen tak nezmění. I nadále nás čeká záplava PG-13kových popcornů. Na druhou stranu to ale bude čím dál tím lepší i s drsnějšími žánrovkami.

Marvel to vyřešil šalamounsky a odsunul svoje krvavější příběhy na Netflix. V dubnu tam úspěšně odstartoval Daredevil, který se v druhé sezóně utká s Punisherem, a na podzim nás čeká ještě A.K.A. Jessica Jones s Krysten Ritten. Dále nastoupí Luke Cage, Iron Fist a do budoucna možná i Blade nebo Ghost Rider. O říznější marveláckou podívanou tak rozhodně nebude nouze.

 

No a jak situaci řeší u DC? Tam zatím televizi neplní drsárnami, ale úspěšnými kousky pro mladší publikum (Arrow, Flash, Gotham, iZombie...). Do eRkových vod se zatím neputuje. S příchodem dlouho piplaného Sandmana se to ale pomalu začne měnit. Warneři, kteří se starají o rozsáhlou knihovnu DC, totiž odkrojí část potenciálních sérií a předají je produkčním kámošům z New Line Cinema. A jak už jste zřejmě uhodli, tahle pocta čeká hlavně dospělejší tvorbu od Vertiga.

Látky autorštější odnože DC se zatím zhmotnily v Constantineovi, Dějinách násilí, V jako Vendetta a týmovce Parchanti. Do budoucna se počítá s kupou dalších adaptací, zatím se ale ví jen o zmíněném Sandmanovi, s nímž má velké plány Joseph Gordon-Levitt. Warneři si tedy nechávají jen velké rodinné postavy jako Supermana, Batmana a Wonder Woman, s nimiž hodlají budovat (snad) veleúspěšné a dlouhotrvající universum. Všechno "výživnější" má odteď nový domov.

 

Výjimky? Dvě. New Line dál dohlíží na Shazama s Rockem, který by ale měl pasovat do hlavního DC vesmíru. A constantineovská týmovka Justice League Dark, na níž už prý nepracuje Guillermo del Toro, naopak zůstává u Warnerů.

Zajímavé. Pořád to ale nemění nic na tom, že se nejvíc těšíme na televizního Preachera od AMC. Tomu by v průraznosti neměl žádný ze zmíněných filmů sahat ani po kolena!

---

Vytáhni v hospodě: Kauza Hellboy III pokračuje aneb Ron Perlman naznačuje, že se konečně našly peníze?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace