Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jurský svět a V hlavě potupily Méďu 2


ikona
Cival
jurassic worldjurrasic worldjurský parkpixartržby
Kolik přisypaly letní megahity a jak jim zvládl čelit Méďa 2 i další Max? 

Tak to s tou letní náloží megaúspěšných blockbusterů zas tak snadné nebude. Ne všechno je samospásné. A může se zjevně stát, že i slušná loženka zklame. Tahle nepříjemnost překvapivě postihla dvojku Médi, pokračování jednoho z nejúspěšnějších originálních projektů posledních let. A taky jednoho z největších hitů. 

Jenže něco se pokazilo, a přestože chlupatých přisprostlých hrdinů v éteru moc není, humoru Setha MacFarlanea jsme se přežrat nemohli a trailery byly taky čím dál tím vtipnější a zájem o ně byl konstantně vysoký, premiéru provází rozpaky. Očekávání bylo hmatatelné hlavně na síti. V reálu o Méďu kdovíjaký zájem nebyl, když diváci utratili v pokladnách jen 33 milionů dolarů - to je razantní pokles proti víc jak padesátimilionovému startu jedničky.

TRŽBY FILMŮ SETHA MacFARLANEA

Dvojka navíc nebude mít takovou výdrž, jednak proto, že jde o sequel, zadruhé kvůli tomu, že ohlasy jsou výrazně slabší a po zklamaných kriticích se ozývá nespokojené brblání i od běžných diváků. Zázrak se podruhé nekonal a Sethu MacFarlaneovi to po westernovém tápání s Všechny cesty vedou do hrobu zase nevyšlo. Z hlediska Médi je ale mnohem bolavější fakt, že se americké tržby propadnou ze čtvrtmiliardy na ani ne stovku. Což je při rostoucím rozpočtu a našponovaných očekáváních velká rána pro budoucnost tohohle plyšáka a také pro studio Universal. 

No jo, žádný strom holt neroste do nebes a Universalu se musela karmicky vrátit skutečnost, že už mají letos v kapse megahity Rychle a zběsile 7 a Jurský svět. Právě dinosauři suverénně letí za titulem nejúspěšnějšího bijáku roku, což jenom potvrdil třetí víkend na první příčce kasovního žebříčku - tentokrát za 54 milionů dolarů, kterýžto balík vytáhl Juráč už na kulatou půlmiliardu ze zámoří! Po pouhých sedmnácti dnech!

TRŽBY JURSKÉ SÉRIE 

Globálně to dělá už miliardu a čtvrt, na superhrdinský megaflák Avengers: Age of Ultron (aktuálně 1,37 miliardy z celého světa), jenž už zvolna dojíždí na desátém místě žebříčku, tedy dinosauři ještě pořád ztrácí. V Americe už je ale zvládli suverénně předhonit, což je obdivuhodné.

Skvěle se daří i pixarovce V hlavě, která si tentokrát připočetla 52 milionů při skromném propadu o 42%. Aktuálně má na kontě 184 milionů jen z Ameriky a hravě si tam dojede pro víc jak tři kila. A to se cení, protože to znamená výšlap do TOP 3 nejúspěšnějších animáků od Pixaru. A že tam je obrovská konkurence... Záležet samozřejmě bude na zájmu o film v příštích dnech a na tom, jak velebená rodinná oddychovka ustojí nápor Mimoňů. Ti si ale dají ještě chvíli na čas, takže prostor pro dolarové žně je tu nadále velký.

AMERICKÉ TRŽBY PIXAROVEK

Naopak bídně dopadlo válečné drama Max o hrdinném psíkovi, který se nechal vozit na tanku. Warneři z toho chtěli vymlátit druhého Amerického snipera, Max je ale oproti tomu dalším z jejich rozpačitých projektů. Dvanáctimilionový otvírák posílá hafíka vstříc čtyřicítce, což je nic moc výsledek.

 

Do desítky se pak vešel ještě hravý Špión, jenž má aktuálně 88 milionů z Ameriky, celosvětově úspěšný katastrofický biják San Andreas se 439 melouny z celého světa, neúspěšné (byť chválené) retro Dope, trojka Insidious a stále šesták k šestáku přisypávající Šílený Max. Čtyřstovku má ale bohužel daleko...

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se nahé namakané tělo Channinga Tatuma v Bez kalhot XXL postaví starému tělu Terminátora (první reakce zde). To bude zajímavá řež.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace