Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červen 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Cool akčňák, dobrá romantika, vypjaté drama... a Divoké historky! 

Jo, brutální zpoždění aneb (skoro) poslední rest po Varech. Červnové DVD ohlédnutí ale celkem přetéká dobrými filmy, tak snad nebude k zahození ani teď.

 

Divoké historky
Vyšlo: 24. června 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Argentinský shluk povídek, jejichž hrdiny (a hrdinky) dovedou všední problémy k psychotickým stavům, jsme chválili už několikrát. A teď ho budeme velebit znovu, na domácích nosičích by se totiž mohl stát univerzálním filmovým dárkem. Divoké povídky jsou především hodně trefné a zábavné, ve správných chvílích u nich ale mrazí a také jen málokdy uhodnete, co se bude dít za pět minut. Ve spojení se skvělými herci a režií je to zkrátka ideální oddechovka, u níž možná nebudete jásat nad všemi příběhy, ale většinu si určitě oblíbíte. A to je na podobné zahraniční zjevení obdivuhodná vizitka. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Hon na lišku
Vyšlo: 24. června 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Channing Tatum a Steve Carell jsou asi poslední herci, které by člověk čekal v depresivním dramatu. Bennett Miller (Capote, Moneyball) ale rád zkouší nové věci, a tak právě tohle duo vyždímal v zaznamenání tragických událostí ze sídla Johna du Ponta (Carell). Trenér olympijských zápasníků, kterému na konci 80. let trochu šiblo, se vám spolehlivě zaryje do paměti. A spolu s ním vám utkví i Tatumův snaživec Mark Schultz a vůbec celý Hon na lišku, jenž je přesně tak ponurý a vycizelovaný, abyste se u něj nikdy necítili klidně. Jistě, tenhle záměr je vykoupený řadou slabších pasáží a hlavně zákeřnou nediváckostí. Pokud to ale překonáte, máte před sebou jednu z těch zajímavějších loňských "skorooscarovek". (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Kingsman: Tajná služba
Vyšlo: 17. června 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 1438 Kč (Blu-ray v limitované dárkové edici)

Matthew Vaughn je prostě jistota. Už gangsterka Po krk v extázi předvedla, že má energie a umu na rozdávání, a v Hvězdném prachu, Kick-Ass a X-Men: První třída to jen potvrdil. Jeho Kingsman je potom další přehlídkou krvavé zábavy, která okouzlila plné kinosály a nyní bude to samé provádět na vaší plazmě. Špiónská akční komedie, jíž se daří balancovat na hraně parodie a žánrového uragánu, tak rozhodně patří mezi letošní povinné filmy. A to nejen kvůli scéně v kostele, u níž takřka nikdo nevěřil vlastním očím! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

S láskou, Rosie
Vyšlo: 24. června 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Natočit dobrou romantiku je dnes husarský kousek. Publikum dávno zná všechny milostné kličky a nebojí se to dát najevo, o to větším zjevením je tedy S láskou, Rosie. V podstatě klišovitý film o dívce, která se stále míjí se svojí životní láskou, sází na staromilskou britskou pohodu. Kašle tedy na moderní metaprodukci a odvážné výjevy, zároveň ale nešetří ostrými slůvky a osudovými momenty. Tahle krotká podívaná je tedy v jádru příkladně odhodlaná a ohromně sympatická, protože uhání v devadesátkových kolejích a šlape jí to málem tak dobře jako televizním trvalkám. Není proto od věci doufat, že se brzy stane jednou z nich. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Spása
Vyšlo: 3. června 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Nejklasičtější western posledních let natočili Dánové. V Jihoafrické republice. Mads Mikkelsen tu hraje farmáře Jona, jehož rodinu zabije člen nelítostného gangu. Jon se pomstí, ale tím celá věc nekončí, protože gangu, do něhož zabiják patřil, šéfuje jeho bratr, plukovník Delarue. A ten je ochotný rozpoutat peklo na zemi, aby Jona našel a poslal do hrobu. Tradiční westernový příběh o pomstě spoléhá na působivou kameru, svižnou režii a skvělé herecké výkony. Mads Mikkelsen je super jak v módu oddaného táty od rodiny, tak jako naštvaný nelítostný zabiják, a Jeffrey Dean Morgan si svého záporáka taky užívá. Jen ta Eva Green, jejíž němá hrdinka se do toho všeho připlete, je tu malinko navíc. Kdo ale chce poctivý western se vším všudy, ten se Spásou určitě bude spokojený. (7/10) (Mr. Hlad)

Koupit na FilmGame.cz

 

Whiplash
Vyšlo: 3. června 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Bezchybný dramatický nářez, po němž přehodnotíte nejen herecké schopnosti J. K. Simmonse, ale možná i pár aspektů svého života. Whiplash vám představí bubeníka s tváří Milese Tellera, který by chtěl být hudebním bohem. Potřebuje k tomu ale vybičovat Simmonsovým dirigentem, jenž s oblibou stírá hranice mezi odhodlaným mentorem a šikanujícím psychopatem. Výsledek? V první řadě strhující jazzová odysea, ve té druhé pak sonda do základů učitelství, výchovy a vztahů, jejíž otázky jsou stejně zajímavé jako nadhozené odpovědi. Nezapomenutelná práce. A nebýt Šíleného Maxe, vážný adept na film roku. (10/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v červnu vyšlo: 96 hodin: Zúčtování, Burácení, E.A. Poe: Podivný experiment, The Gambler, Jupiter vychází, Mortdecai: Grandiózní případ, Nezlomný, Padesát odstínů šedi, SpongeBob ve filmu: Houba na suchu

Nashle u červencového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace