Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel autor hudby k Titanicu


ikona
Mr. Hlad
james hornerrip
James Horner, oscarový autor Titanicu, Statečného srdce, Vetřelců nebo Apolla 13, opustil filmový svět 

Když umře někdo jako Christopher Lee, tak to samozřejmě zamrzí, ale u devadesátiletých lidí se takové věci stávají. James Horner ale měl za pár týdnů oslavit dvaašedesáté narozeniny a cítil se evidentně dost ve formě a James Cameron počítal s tím, že jeho muziku využije u druhého a třetího Avatara. Osud měl ale jiné plány. Horner, zkušený pilot, podle všeho nezvládl svoje malé letadlo a zřítil se kousek od Santa Barbary.

 

Dobré tři dekády patřil ve svém oboru mezi absolutní špičku. V osmdesátých letech dělal na soundtracích ke kultovním filmům jako 48 hodin nebo Planeta Krull, přičuchl ke Star Treku, když pracoval na třetím filmu, na svém kontě má Komando i Rudé horko nebo Vetřelce, kteří mu vynesli první nominaci na Oscara. O dekádu později skládal hudbu k filmům o Jacku Ryanovi, ale třeba i k Apollu 13, Statečnému srdci nebo Titanicu. Právě ten mu vynesl dva plešouny, za samotnou hudbu a za píseň My Heart Will Go On od Celine Dion. A dalších osm nominací neproměnil! Tenhle chlap zkrátka třicet let kopal ve svém oboru první ligu. A takových lidí je vždycky škoda.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace