Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

50. Karlovy Vary: Co byste měli vidět


ikona
Mr. Hlad
festivalkarlovy vary
Zajdete si radši na western s Michaelem Fassbenderem, nebo poslední pecku P.T. Andersona?  

Festival v Karlových Varech letos slaví padesátku, pořád je ale ve formě. Letos se o tom můžete samozřejmě taky přesvědčit na vlastní kůži a do Varů si zajet mezi 3. a 11. červencem. My tam budeme taky, ale je nám celkem jasné, že tam pojedete spíš kvůli filmům než proto, abyste se nám pokusili vysvětlit, že Život je život je zásadnější film než nový Šílený Max. A letos bude na co koukat.

 

Celý program si můžete prohlédnout tady, ale pár tipů vám dáme i bez toho, abyste museli klikat. Samozřejmě to celé bude, jako ostatně každý rok, o hledání nových a překvapivých pecek, ale těch prověřených sichrů je taky dost. Můžete se těšit na P. T. Andersona a jeho Skrytou vadu, western s Michaelem Fassbenderem Slow West nebo vydařené gangsterské drama Špinavý prachy, v němž září Tom Hardy a James Gandolfini. Colin Farrell se zase předvede v trošku bizarním Humrovi a objeví se i novinka italského režiséra Paola Sorrentina Mládí, v níž dostali role Michael Caine, Rachel Weisz nebo Harvey Keitel.

 

Na své si přijdou i fandové starších pecek. Lahůdkovou podívanou slibuje zrestaurovaný Vynález zkázy nebo Obchod na korze či Kachyňův Kočár do Vídně. Malé pocty se dočká i legendární John Cazale, jenž zemřel v pouhých dvaačtyřiceti letech, ale kdybychom vycházeli z průměrného hodnocení filmů v jeho filmografii, asi by šlo o nejlepšího herce všech dob. Těšit se můžete na jeho nestárnoucí klasiky Psí odpoledne a Kmotr 2 a také na dokument o něm. A fandové trošku bizarnějších věcí si určitě něco vyberou mezi Půlnočními filmy, kde poběží domácí Nenasytná Tiffany, australská zombiárna Noc oživlých protinožců nebo hit z festivalu Sundance Čarodějnice. Bude na co koukat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace