Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Pierre Brice aka Vinnetou


ikona
TedGeorge
Za Lexem Barkerem zamířil jeho pokrevní bratr 

Ve věku 86 let zemřel legendární francouzský herec Pierre Brice, kterého snad každý zná jako náčelníka Vinnetoua. Na Májovkách jsme tu totiž vyrůstali všichni. Celým jménem Pierre Louis de Brice hrál toho nejsprávnějšího, nejodvážnějšího a nejoblíbenějšího náčelníka Apačů, který (nejenom) spolu s Old Shatterhandem bojoval za mír na prériích. Kdo by mohl zapomenout na Poklad na Stříbrném jezeře a následnou trilogii Vinnetou? Brice si legendárního hrdinu zahrál v 11 filmech, z toho mu byl v sedmi nápomocný jeho pokrevní bratr greenhorn.

Ze stínu nejslavnější role se Briceovi nikdy nepovedlo vystoupit, ale není nutné se tím trápit. Nejenom při svých návštěvách v Česku (naposledy na festivalu v Trutnově) na něm bylo vidět, že svojí největší roli pořád miluje a je vděčný za podporu svých fanoušků. Ve filmu Vinnetou – Poslední výstřel na plátně zemřel, aby se později vrátil z věčných lovišť. Diváci jeho postavu až příliš milovali a nemohli se smířit s její smrtí. Teď Brice do oněch věčných lovišť odešel nadobro. Na cestě ho provází věrný kůň Ilči a vzpomínky miliónů vděčných diváků, kterým tak zásadně obohatil dětství. Nevím jak vy, ale já to večer vidím na vzpomínkovou projekci Pokladu na Stříbrném jezeře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace