Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Květen 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Drsní krasavci v netypických rolích. A hláškující Chris Rock jako bonus! 

I letošní květen patří mezi ty rozmanitější blůčkové měsíce. Kupu dramat a komedií doplňuje energický animák, na kterém Disneyovci úspěšně spolupracovali s Marvelem, takže je opět pokryto celé věkové spektrum. Radost pohledět.

VYRAŽTE NA PRAŽSKOU FLORU A SOUTĚŽTE S FILMGAME O KUPU ANIMÁKŮ!

 

Birdman
Vyšlo: 20. května 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Letošní držitel Oscara k nám doráží docela pozdě (může za to kinopremiéra v lednu místo října), pokud ale neholdujete zahraničním obchodům a rádi si na kvalitu počkáte, zřejmě vás to netrápí. Birdman se samozřejmě čtyřmi soškami chlubí oprávněně a bude to vidět i na vaší plazmě. I doma se totiž jedná o hereckou, scenáristickou, kameramanskou i režisérskou exhibici, jíž se dá vyčítat maximálně překopaný konec (původní idea s Deppem zní daleko líp). Keaton, Norton a Emma Stone si to strašně dávají a tvůrčí přesah by vystačil na několik filmů. Což z téhle sondy do hereckého života dělá vytříbenou trvalku, která by do sebe měla vtáhnout co nejvíc odvážných diváků. (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Hacker
Vyšlo: 20. května 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Chris Hemsworth v technothrilleru Michaela Manna? Znělo to dobře už na papíře, vypadalo to dobře v trailerech a v kině… ale jo, dobrá práce. Hackerovi by možná slušelo víc akce a mohl by mít sevřenější děj, pořád se ale jedná o nekompromisní kriminálku, která v několika záběrech řekne víc, než kdyby si postavy půl hodiny povídaly. Hollywood si ji sice bude pamatovat jako brutální propadák, který spoustu lidí unudil k smrti. Ale ono vážně stačí číst mezi řádky. A i když tam občas nenajdete jasnou logiku, pořád vám zbyde zajímavý žánrový pokus s libovými akčními momenty. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Pět nejlepších
Vyšlo: 13. května 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Chris Rock si natočil Allenovku. Komedie Pět nejlepších je jasnou poctou newyorskému klasikovi nebo Richardu Linklaterovi, protože je hlavně o tom, jak uvadající komik a ambiciózní novinářka (opět božská Rosario Dawson) chodí ulicemi a řeší, co je napadne. Občas do toho sice probleskne zbytečně šílený humor a některé vážnější momenty se sem zřejmě dotlačily jen proto, aby se vybudoval alespoň nějaký dramatický oblouk. V tomhle případě je ale mnohem důležitější, že jsou jednotlivé debaty trefné, zajímavý a zábavné, a to Pět nejlepších splňuje bezezbytku. Jako bonus je tu mimochodem podobné „odhalování“ hereckého života jako v Birdmanovi, Rock totiž hraje plus mínus sebe sama. Takže i tady tematická vstřícnost pro všechny, kteří chtějí vedle poctivé romantiky i trochu nakukování pod hollywoodskou pokličku. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Šofér
Vyšlo: 6. května 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Totální úlet, za který si Joe Carnahan váš čas určitě zaslouží. Šofér je malým bizarním zjevením, u něhož se člověk nediví tomu, že jej nikdo nechtěl poslat do kin. Příběh řidiče limuzíny, který se snaží splnit všechna přání šíleného milionáře, je totiž plný lehkých děv, ostrých gangsterů a vůbec ukazuje ulice Los Angeles v celé jejich zvrácené kráse. Připočtěte si k tomu svůdnou Brooklyn Decker, rozjetého Patrick Wilsona a totálně mimózního Chrise Pinea, a dostanete béčkový odvaz, na který jen tak nezapomenete. Kéž by v té záplavě fórů tolikrát nešlapal vedle. Mohla z toho být šoférská kultovka. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Špinavý prachy
Vyšlo: 13. května 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Tom Hardy jako mlčenlivý dobrák… pokolikáté už? Jeho mručení začíná být vyloženě ikonické, Špinavý prachy ho ale využívají jen minimálně. Spíš kolem Hardyho budují auru samotářského barmana, u kterého tak úplně nevíte, jestli by při pohledu na bouchačku zvedl ruce nebo přeskočil pult a vytrhnul vám srdce z těla. Tenhle útlum je vítanou změnou oproti jeho siláckým rolím. A právě na něm stojí plíživé drama o jednom baru, jedné partě mafiánů a jednom týraném psovi, který je možná mnohem důležitější, než se zprvu může zdát. Pokud v gangsterkách nepotřebujete honičky a přestřelky, nenápadná, ale poctivě natočená kvalita. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Velká šestka
Vyšlo: 27. května 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray)

Zběsilý animovaný odvaz, který naplno vytěžuje asijskou tematiku. Zatímco jiné blockbustery kolem Východu jen opatrně našlapují, Velká šestka míří přímo do smyšleného San Fransokya, ve kterém se musí parta teenagerů utkat se zavilým padouchem. Ano, je to příběh generický až běda, a i když ho zaštiťuje vysoký technický standard, mezi kreslenou elitu nikdy nevystoupá. I takhle je ale Velká šestka zábavnou a sympatickou jednohubkou, navíc s dalším originálním robotem, kterého byste si z fleku pořídili domů. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v květnu vyšlo: Co s láskou, EXODUS: Bohové a králové, Fotograf, Fracek, Hunger Games: Síla vzdoru 1. část, Kluk od vedle, Odpad, Pěsti ze železa 2, Raluca, Sedmý syn

Nashle u červnového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace