Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #299 o Maxovi a svatbě


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je nejstylovější oddávající? Co všechno nám dala ILM? A jak udělat z Šíleného Maxe rodinný film? 

Poctivě odpracovaný výplach

Výročí týdne
Pokud patříte mezi lidi, co držkují, že jsou dnes jen samé trikové filmy a ze světa filmu se vytratila taková ta poctivá člověčina, srdéčko a vůbec, máte smůlu. Jo, triky jsou všude a nikdo s tím nic neudělá a pokud s tím máte problémy, komedií s Vlastou Burianem je dost. Právě díky trikům vidíme v kinech věci, které jinde vidět nemůžeme. A spousta z nás kvůli nim chodí do kina. No a ILM je dělá už čtyřicet let nejlíp na světě. Star Wars, Titanic, Avatar, Piráti z Karibiku, Falešná hra s králíkem Rogerem, Forrest Gump… bylo by toho mnohem víc. Takže gratulace a dík za tohle super video.

Svatba týdne
I herecké hvězdy jsou jen lidi. Někdo z nich dokáže sympaťáky hrát, v civilu je to ale třeba do sebe zahleděné hovado, které by vám na přechodu nezastavilo, ani kdybyste se belhali s francouzskými holemi a snažili se pochytat utíkající štěňata zlatého retrívra. No a jiní to hrát nemusí. Dwayne Johnson se sice v kinech obvykle objevuje jako drsňák, už párkrát se ale ukázalo, že je to vlastně ohromně milý člověk a nemá problém být kámoš i s novináři, co s ním chtějí poklábosit o filmu. No a teď pro jednoho ze svých kámošů-kritiků nachystal dost zajímavé překvapení.

 

Oči týdne
V Hollywoodu jsou lidé, kteří se stali hvězdami díky svým hereckých schopnostem a talentu. A pak tu jsou takoví, jimž se povedlo prosadit se díky figuře. Arnold Schwarzenegger je legendou ne kvůli svému brilantnímu herectví a schopnosti vyjádřit svýma očima bolest filmových předků, kteří během občanské války ve Španělsku bojovali za záchranu svého rodinného olivového sadu. Uspěl díky bicákům. Channing Tatum zase vsadil na břišáky. A Steve Buscemi má oči, které vypadají, jako kdyby patřili člověku, co vyzkoušel všechny existující drogy dřív, než se naučil číst. No a teď si představte, že ty jeho oči dostanou Emma Stone nebo Christina Ricci.

 

Hrůza týdne
I dnes se v Hollywoodu pokouší prodávat některé horory jako velké události, díky nimž vám střeva začnou stávkovat a vy odejdete domů s pocitem, že jste se vyděsili víc jak u zkoušení ze zeměpisu v páté třídě a s hnědým dárkem v kalhotách. Obvykle to jsou ale kecy, to víme všichni. Pamatujete si na kampaň k Paranormal Activity, která přesvědčovala svět, že se na něj řítí filmová událost století? Víme, jak to dopadlo. Každopádně když do kin dorazil v roce 1973 Vymítač ďábla, událost to byla. Jeden z nejlepších hororů všech dob podobnou reklamu nepotřebuje, ale když už ji dostane, tak  jí člověk rád věří.

 

Mléko týdne
Fotograf Jaroslav Wieczorkiewicz má nejen příjmení, které normální člověk není schopný  napsat napoprvé správně, ale i celkem talent. A taky nápady. Teď třeba sebral pár pěkných modelek a rozhodl se udělat z nich superhrdinky. A i superhrdinky musí mít kostým, jinak by je Batman se Spider-Manem nejspíš nebrali vážně. Ovšem to, co uvidíte na obrázcích, vás možná trošku překvapí. Dámy jsou totiž „oblečené“ do obarveného mléka. A nic víc na sobě nemají.

 

Kraťas týdne
Většina čtenářů MovieZone nejspíš ještě před pár lety jméno režiséra Dennise Villeneuvea neznala, pak ale do kin přišel mrazivý thriller Zmizení a najednou se všechno změnilo. Jeho Sicario, ve kterém budou Emily Blunt, Benicio Del Toro a Josh Brolin lovit mexické narkobarony, slavilo úspěch v Cannes a Villeneuve dostal na starost i druhého Blade Runnera. Máme tu prostě dalšího filmaře, kterého stojí za to sledovat. A taky se samozřejmě seznámit s tím, co tvořil dřív. Jeho kanadská dramata si dávkujte, jak budete sami chtít, ale krátký film Next Floor si klidně pusťte hned.

Jízda týdne
Šílený Max nám nejspíš v budoucnu dá ještě dost zajímavého materiálu do výplachu, teď se podíváme, jak by vypadal, kdyby chtěl být víc family friendly. Asi se shodneme na tom, že tahle výprava do postapokalyptické pustiny není zrovna ideální jako film pro celou rodinu. Pokud tedy nechcete, aby se vaše děti pomočovaly ještě v patnácti a manželka nepožádala o rozvod s tím, že nehodlá žít s magorem. A přitom by stačilo málo. Upravit pár zvuků a šoupnout tam pár autíček z Mario Kart.

 

80s týdne
A ještě jednou Mad Max. K tomu, abyste si událost filmového léta užili, nepotřebujete znát předchozí tři filmy. Jsou dost jiné a samozřejmě se na nich už i projevilo stáří, někde více, někde méně, ale i tak si Šílený Max zaslouží respekt a po právu se o něm mluví jako o jednom z filmových symbolů osmdesátých let. A když se člověk trošku snaží, tak k němu má Fury Road vlastně celkem blízko. A furt to vypadá zatraceně dobře.

 

Výstava týdne
Washington je sice malinko z ruky, pokud byste tam ale měli v nejbližších dnech cestu, určitě byste se měli zastavit National Geographic Museum in Washington DC. Otevírá se tam výstava s názvem Indiana Jones and the Adventure of Archaeology. Na jednom místě si tak budete moci prohlédnout hromadu filmových kulis a propriet se skutečnými poklady naší minulosti včetně třeba vůbec nejstarších map. Indy prý dostal k archeologii hromadu dnešních odborníků, tak si podobné zacházení stoprocentně zaslouží.

 

Duel týdne
V posledním duelu jste vybírali nejsympatičtější CGI postavu. Vítězem se nakonec nepřekvapivě stal Andy Serkis, nikoliv však s Glumem, ale opičákem Caesarem, Glum byl až druhý.

 

Dnes to vezmeme trošku smutně. Nová adaptace hororu To se nakonec točit nejspíš nebude a pokud ano, nebude u toho Cary Fukunaga. I tak by nás ale zajímalo, jaký je váš nejoblibenější filmový nebo televizní klaun. Jména piště do předmětu, v textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace