Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rogue One: Star Wars bez Jediů


ikona
KarelR
star warsstar wars: rogue one
Co nás čeká v prvním Star Wars filmu mimo hlavní ságu? 

O víkendu se internetem přehnala obří akce Star Wars Celebration, která nám nadělila především teaser Epizody VII. Z návratu Hana Sola mají fanoušci radost ještě teď, hodně pozornosti si ale ukousl i druhý chystaný film z předaleké galaxie.

 

Od panelu ke starwarsáckým spin-offům se čekaly jen hodně vágní náznaky. Nakonec se toho ale dělo docela hodně, Star Wars: Rogue One totiž přispěchalo s teaserem, concept artem, synopsí a pár dalšími zajímavými informacemi. Kde začít? Třeba u zbrusu nového filmového banneru.

Ten se jmenuje "Anthology Films" a budou do něj spadat všechny starwarsácké spin-offy. Lucasfilm tím chce jasně vymezit filmy, které nejsou součástí hlavní ságy. Narozdíl od Marvelu totiž nechystá chronologickou pavučinu filmů, ale bude časově skákat všude možně.

 

Tenhle systém začne už u Star Wars: Rogue One, což bude příběh skupiny povstalců, kteří se snaží ukrást plány první Hvězdy smrti. Film se bude odehrávat mezi Epizodami III a IV (spíš před čtyřkou) a bude výjimečný v tom, že se v něm neobjeví jediný Jedi. Půjde tudíž o první Star Wars, ve kterých se nebude řešit Síla. A režisér Gareth Edwards (Godzilla) tímhle prohlášením neskočil.

Přidal totiž k dobru i svůj záměr udělat z Rogue One (v rámci možností) špinavý válečný thriller. Zkrátka chce dostát názvu celé ságy, který prý dosavadní filmy zase tolik nevytěžily, a ukázat boj proti Impériu bez nadpřirozených fíglů. K tomu slibuje hrstku postav, u nichž se budou hůře rozeznávat klaďasové a záporáci (prostě žádné "hodní samurajové vs. vesmírní nacisti"), a vůbec se máme připravit na docela netradiční Star Wars.

 

Zní to příliš hezky na to, aby to celé byla pravda? Do jisté míry určitě. Rogue One ale rozhodně otestuje filmmové mantinely, které kolem sebe sága vystavěla, a pokud nebudou výsledkem prázdná kina, můžeme se těšit na rozmanitější sci-fi nabídku. Momentálně tak sice víme jistě jen to, že Rogue One dorazí 15. prosince 2016 a že si v něm zahraje Felicity Jones (povstaleckou pilotku - ne mladou princeznu Leiu). Bohatě to ale stačí k tomu, abychom byli zatraceně zvědaví.

---

Vytáhni v hospodě: Druhý starwarsácký spin-off režíruje Josh Trank (Kronika, Fantastická čtyřka) a to je úplně všechno, co o něm zatím víme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace