Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Avengers: Age of Ultron


ikona
KarelR
avengers: age of ultronmarvel
V Americe už se začínají kupit první šťastlivci... 

Tak už se nám to zase rozjíždí. Nikdo z MovieZone se na dvojku Avengers ještě nedostal, v Americe už ale proběhlo pár projekcí, které začínají formovat fandovské diskuze. Pokud tedy imf zítra nepřeletí do Los Angeles a nevetře se jako doprovod Scarlett Johansson na premiéru (jako že asi ne...), budeme se ještě pár týdnů spoléhat na zvěsti z druhé a třetí ruky.

TRAILERY AVENGERS: AGE OF ULTRON

 

Co se z nich zatím dá seskládat? První informace jsou samozřejmě strohé a (nepřekvapivě) pozitivní. Dvojka Avengers prý nabízí větší bitevní měřítko, jinak je ale osobitější, dojemnější a temnější, takže o dost jiná než první díl. Ne, trademarkový marvelácký humor prý nechybí. Joss Whedon ale mnohé překvapil hned v několika ohledech.

To, že opravdu uhnul od přímočarosti a splnil svoje "osobnější" sliby není žádné překvapení, stejně jako potvrzení dojmu, že se do trailerů nedostala spousta materiálu. Šokující pak není ani lavina easter eggů a vyloženě comicsových momentů, zajímavé věci se ale dějí u rozložení avengeřích sil.

 

Hlavním tahounem filmu je prý víceméně Hawkeye (!), kterému zdatně sekundují především Hulk, Vision a Scarlet Witch. Nejpotupněji ozbrojenému Avengerovi jsou přisuzovány velké činy i skvělé hlášky (pomyslné vtipkovací stříbro zatím urval Thor). A vůbec je podle všeho očividné, že se Joss piplal hlavně s postavami, které zatím nemají sólové filmy.

Jak jsou na tom třeba Iron Man s Kapitánem Amerikou? O tom se v "twittersféře" prakticky nemluví. Dá se tudíž dojít k názoru, že si odehráli své a naplno do toho šlápnou až za rok v Občanské válce, což zní jako celkem pochopitelné řešení. Moc specifických zmínek mimochodem nenasbíral ani titulní padouch Ultron. Když už na něj ale došlo, býval chválen hlavně za vytříbené verbální machrování.

MZ SKALPEL AVENGERS: AGE OF ULTRON

 

Co se týče akce nebo vizuálu, všechno nasvědčuje nevybočujícímu marveláckému standardu, jen v kolosálnějších rozměrech. Konkrétně se pak moc neřeší ani scénář (nikdo nechce prokecnout příliš), celkově spokojené dojmy nicméně naznačují, že překvapení nebude málo a že Joss sérii zanechal ve velmi dobré formě.

No ale znáte to. Velké blockbustery jen málokdy startují v bouři negativity, v nejbližších týdnech se tak určitě objeví specifičtější a divácky rozmanitější ohlasy, ze kterých budou nedočkaví fandové zase o něco moudřejší. První indicie každopádně naznačují velkou comicsovou jízdu, která potěší minimálně stejně jako jednička. Což je důvod k opatrné radosti, jíž snad co nejdřív posvětíme lokálnějšími dojmy. Do té doby... se těšte třeba na pondělní trailer Ant-Mana!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace