Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Jupiter vychází


ikona
Mr. Hlad
jupiter ascendingprvní dojmy
Jak se povedla velkolepá sci-fi podívaná od tvůrců Matrixu?  

Dlouho odkládaná sci-fi od autorů Matrixu je konečně tady. Channing Tatum, Mila Kunis a velkolepý příběh o uklízečce z Chicaga, jejíž geny z ní dělají vládkyni planety Země. Jak to celé dopadlo? A máme tu novou sci-fi revoluci, nebo další předražený experiment v kariéře vizionářských filmařů?

Jak to vidí KarelR

Vážně je mi líto všech, kteří Jupiter vychází designovali a makali na tricích. Wachowští totiž oživili další fascinující svět, který může po vizuální stránce z fleku soupeřit se Star Wars nebo Star Trekem. Kde je tedy problém? Jak jste možná tušili, ve všem ostatním. Ani by nevadilo, že se Jupiter bere smrtelně vážně. Potíž je spíš v tom, že si za dvě hodiny nevybudujete žádný vztah k postavám a příběh je jen chabým šplouchnutím v očividně obrovském moři.

Drhne vlastně už samotný casting, protože Mila se nezvládá pořádně divit ani hláškovat a Channingův zatvrzelý bojovník vůbec nemá co nabídnout. No a když zjistíte, že Wachowští režírují tak nějak v polospánku a nechávají svoje originální nápady ležet ladem, je to vyloženě smutné. Schůdná hollywoodská blbina s fajn akcí? Těsně. Jupiter ale ve finále strká do kapsy i John Carter, takže výlet do kina ještě hodně zvažte.

Jak to vidí xxmartinxx

Po skončení filmu se všude ozývalo nespokojené mručení. Nevím. Já měl po celou dobu nasazený úsměv od ucha k uchu a bavil se jak malej kluk. Ostatně právě jako film od malých kluků výsledek vypadá. Těžko říct, jestli schválně, nebo ne. Možná dokonce ne... a ta roztomilá přepjatost a přeplácanost byly míněny vážně. Pak ať, holt se nám tu rodí potenciální guilty pleasure.

Mila Kunis coby královna vesmíru, která by hrozně ráda servala podprsenku, ale Channinga Tatuma to "vůbec nezajímá". Roubované antikorporátní poselství (opakující motiv z Matrixu a Atlasu Mraků o přeměně lidí na konkrétní komoditu). Spousta náhod v ději a šíleně přehrávající herci v čele s Eddiem Redmaynem, který by po celý film chtěl neustále plakat a my nevíme proč. Všechno je tu zkrátka tak over the top, že když to byť na okamžik začnete brát vážně, narazíte. Tak to doporučuju ani nezkoušet a prostě nasednout na tuhle space operu plnou okázale kýčovitých vizuálů a velkých gest větších než sám vesmír. Nakonec bude nepatřičné jen to, že chybí soundtrack od Queenů.

Jak to vidí Mr. Hlad

Obří vesmír, spousta mimozemských bytostí, nádherné a velkolepé chrámy, gigantické vesmírné lodě a osudový příběh. A nuda k zbláznění. Jupiter vychází je film, který v trailerech možná vypadá trošku divně, ale dost zajímavě a vlastně i zábavně. Výsledek je ovšem jen divný. A vlastně dost nudný. Je evidentní, že tu vznikl svět s potenciálem na nějakou tu filmovou sérii, mohlo by se tu odehrávat spousta příběhů a i z rozhovorů hrdinů je jasné, že s vymýšlením minulosti a fungováním celého světa si tvůrci dali dost práce, ale k čemu to je, když se tu odehrává naprosto zaměnitelný příběh o jedné vyvolené hrdince, kterou musí chránit švarný jinoch před zlou a bohatou vesmírnou šlechtou?

Hrdinové jsou absolutně nezajímaví, akce překvapivě průměrná, což u Wachowských šestnáct let po Matrixu docela překvapí, a fakt, že se po plátně prochází hromada zajímavých potvor a zrůd vám začne být nejspíš po chvilce stejně úplně ukradený, protože je nikdo pořádně nevyužije. Jupiter vychází je příběhově utahaný brak s nádherným vizuálem a zápletkou, která by neprošla ani v osmdesátých let. Wachowští chtěli udělat nové Hvězdné války, místo toho vznikl další Flash Gordon. A to bohužel nemyslím v dobrém.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace